Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
21-09-2020, 18:45:17

Iza lepiej żeby nie dotykał szyi. Przy poprzednim fizjo też sie czułam coraz gorzej, bo cisnął mi szyję. Potrafiłam leżeć tydzień z pulsującą głową i bólem karku po jego terapii
Początkujący
22-09-2020, 10:39:08

Iza50 2020-09-21 18:59:55
Mieszkam w niewielkiej miejscowości ,dobrzy fizjoterapeuci to „towar deficytowy”.Neurochirug odradził manipulacje przy szyi,znowu kregozmyk to tez trudny temat.Bylam na terapii manualnej ale od tamtej pory czuje się dziwnie rozluźniona ...uczucie jakbym miała się rozsypać ...chyba mi zaszkodził
Ja dojeżdżam do Bydgoszczy, gabinet fizjomed Piotr Biegański. Szczerze polecam, chodziłem zarówno przed operacją jak i po i jest najlepszy z tych których dotychczas odwiedziłem, a było ich sporo.
Początkująca
22-09-2020, 11:42:11

Dan1elo jak Ty się teraz czujesz? Pytam, bo miałeś operowany C6/C7 tak jak ja, tylko chwilę wcześniej. Ja mam już prawdziwa paranoję, jak mnie tylko coś gdzieś zaboli, jakiś palec na przykład, to od razu panikuje. Do tego lewa ręka jakoś podejrzanie się ostatnio czuje
Początkująca
22-09-2020, 12:29:00

Dan1elo 2020-09-22 12:39:08
Iza50 2020-09-21 18:59:55
Mieszkam w niewielkiej miejscowości ,dobrzy fizjoterapeuci to „towar deficytowy”.Neurochirug odradził manipulacje przy szyi,znowu kregozmyk to tez trudny temat.Bylam na terapii manualnej ale od tamtej pory czuje się dziwnie rozluźniona ...uczucie jakbym miała się rozsypać ...chyba mi zaszkodził
Ja dojeżdżam do Bydgoszczy, gabinet fizjomed Piotr Biegański. Szczerze polecam, chodziłem zarówno przed operacją jak i po i jest najlepszy z tych których dotychczas odwiedziłem, a było ich sporo.
Do Bydgoszczy mam kawałek drogi...ile razy w tygodniu ?
Początkujący
22-09-2020, 17:22:45

Iza50 2020-09-22 14:29:00
Do Bydgoszczy mam kawałek drogi...ile razy w tygodniu ?
Raz w tygodniu fizjo, w domu trenuję codziennie, pływalnia minimum 3 razy w tygodniu, sauna najchętniej codziennie.
Nataleo 2020-09-22 13:42:11
Dan1elo jak Ty się teraz czujesz? Pytam, bo miałeś operowany C6/C7 tak jak ja, tylko chwilę wcześniej. Ja mam już prawdziwa paranoję, jak mnie tylko coś gdzieś zaboli, jakiś palec na przykład, to od razu panikuje. Do tego lewa ręka jakoś podejrzanie się ostatnio czuje
Jak długo jesteś po zabiegu?
Mi jutro mija piąty tydzień, dzisiaj nie wytrzymałem i pojechałem do warsztatu niby podejrzeć jak postępy w pracach, ale ubrałem kubraczek i popracowałem 4h więc masz odpowiedź jak się czuję. Teraz jest okres w którym z dnia na dzień czuję się dużo lepiej, ale dopadają mnie bóle. Najgorzej jest w pozycji siedzącej, wczoraj np. ledwo usiedziałem 30 min u fryzjera. Też mam jakieś wkręty, że jak Ty to ujęłaś „podejrzana ręka”, ale szybko sam rozwiewam swoje wątpliwości, że skoro ruszam i czuję to nic mi nie jest myślę że to bardziej psychika, człowiekowi od tego nic nie robienia, kolosalnej zmiany trybu życia najzwyczajniej w świecie odbija dlatego staram się układać swój dzień w taki sposób żeby zająć większość czasu i wtedy jest Ok.
Początkujący
22-09-2020, 17:25:10

Edit: Dwa razy dodała mi się ta sama wypowiedz.
Początkująca
22-09-2020, 18:13:47

Ja jestem po zabiegu 4 tygodnie. Mam nadzieję, że tylko sobie wkręcam, że coś się dzieje podejrzanego, bo a to ręka a to noga czasem zaboli. Może to jest właśnie to "układanie" się nerwów itp. po operacji, albo jakieś bóle mięśni, bo przecież prawie nic nie robiłam przez parę tygodni, a teraz zaczynam więcej się ruszać. Też chciałabym już zacząć chodzić na basen, ale mój lekarz powiedział na kontroli, żeby jeszcze się z tym wstrzymac
Początkujący
22-09-2020, 19:19:36

Te bóle to właśnie od tego nic nie robienia. Im więcej ruchu tym lepiej, oczywiście mówię o ruchach, które nie obciążają szyjki, a jest ich multum. Ja na basen pierwszy raz wybrałem się 2-3 tyg po zabiegu. Ilu lekarzy, tyle opinii. Na razie pływam na grzbiecie, niech mi ktoś wytłumaczy w jaki sposób ten styl obciąża segment szyjny.... Zasada jest jedna, musisz słuchać własnego organizmu, on da sygnał kiedy za bardzo dałaś w palnik, że tak to ujmę.
Btw. Czy są jakieś komplikacje, że lekarz odradza pływanie?
Początkująca
22-09-2020, 20:40:38

Nie ma żadnych komplikacji, z tego co mówił to na zdjęciu RTG wszystko wygląda dobrze. Jakieś tam bóle większe czy mniejsze to też w granicach normy. Też się w sumie dziwię czemu akurat basen nie, tym bardziej, że neuro na wizycie sam stwierdził, że przytwierdzony śrubami implant jest praktycznie nie do ruszenia i żeby się oszczedzac, ale bez przesady. W sumie na grzbiecie można pływać ruszając jedynie nogami, więc raczej mi nie zaszkodzi
Początkująca
23-09-2020, 11:29:37

Czy z powodu zmian w kręgosłupe szujnym mieliście zawroty głowy?Mi one doskwierają cały czas😕,potylica boli,prawa ręka zaczyna drętwiec...jak tu żyć...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: