Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
30-11-2013, 19:35:17

Ilka ja czuję się bardzo dobrze po operacji nie mam dolegliwości takich żeby brać środki przeciwbólowe ostatnio brałam w szpitalu i to przez pierwsze dni pózniej to już tylko Paracetamol łykałam...Alergie to ja miałam ale nie aż tak dokuczliwą jak teraz.Lekarz powiedział że organizm osłabiony i dlatego takie efekty..Ja nie sądzę żeby to były implanty bo przecież przez pierwszy miesiąc nic mi nie było...Ilka wiem że się obawiasz operacji ale myśl pozytywnie będzie dobrze Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka
Forumowiczka
30-11-2013, 21:30:47

alergia na implant.... wydaje się bardzo mało prawdopodobne. Z drugiej strony przecież to łatwo sprawdzić. Wiadomo co ci dali więc wiadomo jakie materiały są tam użyte. Nie można zrobić testów płatkowych? Spreparować odrobinę tych materiałów, podrażnić skórę i przyczepić na 24 godziny?
pogadaj z lekarzami.
Z alergią jest problem jak nie wiadomo co ją powoduje. Jak coś podejrzewają to sprawdzenie powinno już być łatwiejsze.
A nie bierzesz ostatnio jakiegoś nowego leku? nowy proszek do prania? nowe perfumy, inne kosmetyki? To może być tak dużo rzeczy..... ogrzewamy teraz w mieszkaniach - może uaktywniła ci się nietolerancja kurzu?
Asia
Początkująca
30-11-2013, 21:48:18

Witaj Asiu testy płatkowe mam od 9 września. Jest nadzieja że się dowiem jaka jest przyczyna...co do proszku to ciągle ten sam ,kosmetyków od miesiąca można powiedzieć że nie używam,kurz raczej też nie bo dbam o dom nie mam dywanów ,zasłon ,firanek tylko rolety bo moje dzieci miały alergie i tak to zostało w domu do dziś...mam nadzieję że w końcu wyjdzie co mnie tak uczula...Też mi się nie chce wierzyć że mogły by to być implanty...Pozdrawiam Wioletta
Początkująca
01-12-2013, 16:56:48

Witam wszystkich,jestem nowa na forum,ale z problemami kręgów szyjnych i lędźwiowych zmagam się od dawna.jak większość ból,sztywnienie,drętwienie,zawroty,nudności a i wymioty.Czytam wszystko co w tym temacie i coraz bardziej się boję.I tak w tych wszystkich przypadkach kończy się operacją a efekty różne ? frown Powiedzcie proszę czy ktoś próbował tego leku(poniższy link). Ja zażywam od 1,5 tyg i czuje poprawę.jeżeli ktoś zna proszę o opinię
Początkująca
01-12-2013, 16:58:44

Zapomniałam wkleić link :( oto on )
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=ru&u=http://raiskysad.ru/catalog/medicine/womens_health/the_preparation_of_a_pain_in_the_neck_ching_fu_kan_jingfukang_keli/&prev=/search%3Fq%3Djingfukang%2Bkeli%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DOKq%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26channel%3Dfflb
Wtajemniczona
01-12-2013, 21:39:50

Fiolka,
cieszę się, że się dobrze czujesz.i ciekawa bardzo jestem, na co ta alergia.chyba mało prawdopodobne, żeby od implanta.
ja jutro ide ostatni raz do mojego rehaba. drętwienie jest wciąż. chyba odpuszczę i przeczekam te 6 tygodni, o których mówił dr.
dzwoniłam do dziewczyn, które operowały się razem ze mna. czują się bardzo dobrze. jedna miała dwa poziomy zaimplantowane, druga jeden. jedna wspomniała o delikatnym drętwieniu barków, jak za długo posiedzi.
więc u każdego inaczej.żadna nie ma tak, jak ja.
tak sobie myślę, ze ja długo chodziłam z tymi uciskami na korzenie i rdzeń. może to ma w moim przypadku znaczenie. każdy jest inny. ale czucie w prawej ręce wróciło. mam wrażenie, że staje się "normalna". jest wciąż ciepła.
nie moge jezdzić jako pasażer. potem cierpię bardzo. więc przymusowy urlop na kanapie :(
pochylanie głowy i podnszenie nie wchodzi w rachubę. na boki ok :)
to takie moje odczucia na 17 dobę po operacji :)
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
Forumowicz
02-12-2013, 09:37:16

Dzień dobry wszystkim PERYSKOPKOM .Na wyspie piekne słonce,dzionek jest przepiekny.zaraz ide spać-po przepracowanej nocy.U mnie dwa poziomy mają sie dobrze
Wszystko w nalezytym poządeczku.Jutro do Szczecina ,a pojutrze do szpitala z żona.Szyjko masz racje kazdy ma jakoś inaczej.Po mojej operacji niebrałem ,żadnych leków ,ból odszedł.niemniej jak za długo siedziałem czy chodziłem to troche bolało.Myśle ,że to dla tego iż podjolem szybko decyzje bez ociagania,a moze coś innego....aaaa..słonca WAM WSZYSTKIM ŻYCZĘ................piotr....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowiczka
02-12-2013, 10:23:07

Fiollka to trzymam kciuki!
Alergie są nieprzyjemne, jeszcze pół biedy jak wiadomo, co je powoduje, a tak.... no cóż.
Powodzenia
Asia
gość
02-12-2013, 10:38:59

Witam wszystkich :) No i jestem po konsultacji neurochir. i operacji nie będzie ! Stał się cud ! Zdjęcia rm z pażdziernika pokazują mniejszy ucisk na rdzeń kręgowy niż dwa i pół roku temu.I mniej krzywy kręgosłup szyjny. Pan doktor stwierdził że jest na tyle dobrze żeby się rehabilitować i duuuużo ćwiczyć i zobaczymy za rok.A sprawiło to to że od marca nie pracuję, ćwiczę i parę razy chodziłam na zabiegi.Inny styl życia działa cuda. Ale niestety ból mam 24 na dobę i to jest minus tej radości. Mam nadzieję że ćwiczenia, masaże mi trochę pomogą (intensywniejsze, i jakieś sanatorium).Druga sprawa że ból nogi i czasem miękkie kolano to jednak lędżwiowy, za który nawet nie mam ochoty się brać :( tak mam dość chorób.Tak więc wszystko przede mną, może będzie następny cud i puści ucisk na nerwy ręki ? Liczę na to ;) Ale żadnej pracy chyba już nie będę w stanie się podjąć :( echhhh, pozdrawiam wszystkich, Piotrze 3mam kciuki za żonę !
Początkująca
02-12-2013, 15:24:17

Witam wszystkie dziewczyny i Piotra Szyjko będzie dobrze tylko ten czas...ja też nie mogłam być pasażerem a teraz po 2 miesiącach jestem od czasu do czasu kierowcą jak muszę...wszystko wróci do normy powoli zobaczysz...raz są gorsze dni raz lepsze wiadomo że i pogoda też na nas wpływa...u mnie gdyby nie ta alergia byłoby super a tak męczę się oby tylko wyszło po testach od czego...bo uważam na wszystko i nawet zero makijażu gdzie wcześniej nie było to możliweale jak zauważyłam do wszystkiego człowiek musi się przyzwyczaić kiedy musi...Pozdrawiam wszystkie szyjki trzymajcie się ciepło i dużo zdrówka życzę...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: