Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
27-11-2013, 21:51:02

Kurczę,
macie rację. spuchła mi z tyłu szyja i bark. zaufałam mimo wiedzy,ze jest za wcześnie :(:(:( obym tylko sobie nie zaszkodziła.
dziękuję za odzew. mam nadzieję, że jutr będzie lepiej. dobrej nocki :)
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
Początkująca
28-11-2013, 08:31:02

Szyjko mam nadzieje ,że już jest lepiej, ale Ty w "gorącej wodzie jesteś kąpana " :) Jednak przy takich neurologicznych odezwach trzeba sobie odpuścić.
Mnie rwa złapała po 2 miesiącach i trzymała ponad miesiąc, ot stres się przyplątał ostry a rwa została. po tygodniu dokuczała mniej ,ale czułam długo. W każdym razie stosowałam maść ketonal i plastry kapsiplast ,ale nie w miejscu szyi i implantu. Kupiłam tabletki rozluźniające ziołowe i o dziwo mi pomogły brałam po 2 trzy razy dziennie i po połknięciu w miejscu bólu robiło się przyjemnie ciepło i mięśnie odpuszczały. Tabletki te to ziołowe uspokajające i rozluźniające, u mnie zadziałały - Kalms, można kupić na listki ,kosztują niewiele . Sama nie wierzyłam ,że poczułam działanie :)
Teraz tylko wypoczywaj. Ja miałam strasznie spięcia barków i karku jeszcze dwa miesiące po ,rehabilitant do którego trafiłam, starał się rozluźnić ale za chwilę było to samo ,wiec wnioskuję ,ze organizm sam musi "puścić". Teraz jest lepiej -5 miesięcy po ,ale napięcie długo się utrzymywało ,wiadomo że leżenie odciąża i zmniejsza napięcia ,wiec dużo leż i powodzenia w powrocie do zdrowia.
operacja 10.07.13 stabilizacja międzytrzonowa c6/7
Forumowicz
28-11-2013, 09:37:32

Pozdrawiam ze słonecznej i sztormowej wyspy.Na zachodzie bez zmian.Szyjko74 twoje oklepywanie zdaje sie ,że za szybki jeśli chodzi o kregosłup 3-6 miesiecy sie goi .U mnie operator nikomu niepozwalał dotykać szyi.pierwsza rechabilitacja poza szyja odbyła sie ponad 3 miesiace po tj w lutym a w kwietniu sanatorium.Niemniej wszelkie zabiegi bez dotykania szyi.Uwazaj na siebie szkoda by było zepsuć robote operatora.Moze dasz rade z chydromasazem mnie rozlużniał i usprawnił....pozdrawiam WSZYSTKICH ..piotr...
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
28-11-2013, 21:46:02

Czesc Wszystkim Szyjom,
Dzis mialam kryzysowy dzien. Dretwieje dalej i boli. Rozmawialam z moim neuro. Powiedzial, ze w zwiazku z przebiegiem operacji moge miec do 6 tyg.takie objawy z lewej strony. Terapia powieziowa tak, bez dotykania szyi. Wiec czekam. dziekuje Wam za wsparcie. To pomaga:):):).
Zycze wszystkim bezbolesnej nocki:):):
Ps.cieple prysznice przynosza ulge. Jeszcze zostane calodobowa dyskopatka prysznicowa:):):)
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
gość
29-11-2013, 08:25:17

Witam ! Szyjko zawsze po deszczu świeci słońce tak że będzie lepiej.Pisz jak się czujesz ,to wszystko przyda się nam tym przed .Ja operacje mam 16 czerwca,dzięki wypowiedziom na forum ,które czytam codziennie,pomocy naszego dobrego ducha na forum Zosi,strach trochę minął.Czekam na operację ,a jeszcze 2 tygodnie temu byłam przerażona!Szyjko czytałam Twoją historię,wiem ile przeszłaś i mam nadzieję że to koniec Twoich cierpień.Życzę pogodnych dni bez bólu i odzywaj się jak najczęściej pozdrawiam!
Początkująca
29-11-2013, 22:09:53

Witam :) nie byłam cale 5 dni na forum;/ wyczytalam...- pytalam sie o bytom,ale tylko dlatego, ze uwazalam go za bardziej kojarzonym miastem, bede operowana w Samodzielny Publiczny Wojewódzki Szpital Chirurgii Urazowej
im. dr Janusza Daaba w Piekarach Śląskich.dalej czuje strach,mija tylko na chwilke;//martwia mnie implanty, czy bede odczuwalne, czy beda ruchomoe, bo w sumie to juz sama nie wiem jakie najlepiej zebv byly?? no i czy bede musiala spac na wznak dlugo ??oj.....pozdrawiam!!
Wtajemniczona
30-11-2013, 14:19:27

Aneta,
spokojnie. implant siedzi w środku. nie czujesz go.stoję przy stanowisku, ze doktor wszczepia najlepszego jaki jest mozliwy dla danego pacjenta.
ja po pierwszej nocy, którą spędziłam na wznak, spałam na boku (tak śpię do dzisiaj, bo mi wygodnie), na mojej ulubionej poduszce ortopedycznej.
na tym poziomie kregosłup słabo sie rusza. to góra kręci głową :) gdzies wczesniej była dyskusja na temat implantów ruchomych i stałych.jak masz cierpliwość to znajdz.
nie bój się. to naprawde nie jest takie straszne przeżycie. nastaw sie, że idziesz tam, zeby potem było lepiej. i tak się trzymaj :)
pozdrawiam wszystkich bolących i tych bez bólu też :)
Początkująca
30-11-2013, 15:45:25

szyjka74,
Bardzo dziekuje za odpowiedź.mogłoby byc juz po,bo za dużo myslę.. DUŻO ZDRÓWKA !!!!
Początkująca
30-11-2013, 17:54:11

Witam Was Wszystkichdługo nic nie pisałam ale systematycznie tu zaglądam.U mnie minęło 2 miesiące po z szyjką nie mam problemów ale dokucza mi od miesiąca niesamowita alergia,problemy skórne,duszności zaliczyłam pogotowie kilka razy biore leki ,masci 9 grudnia będe miała testy mój alergolog coś wspomniał że może to implanty...co Wy o tym myślicie???zaczynam się martwić bo leki nie bardzo działają jest to uciążliwe dopada mnie depresja... Szyjko dobrze że u Ciebie już lepiej bo jak czytałam to co napisałaś powiem szczerze że się zmartwiłam...ja mogę myśleć o rehabilitacji po 6 miesiącach tak mój operator zadecydował teraz tylko rehabilitacja szpitalna...Pozdrawiam Was Wszystkich Gorąco
gość
30-11-2013, 18:06:11

Fiolka !A ja myślałam że nie zaglądasz na forum bo jesteś zdrowa.Tak mi przykro ,ale od czego ta alergia,żadnych leków nie przyjmujesz? Ja jestem skłonna do uczuleń , ale czy to możliwe żeby implanty? Mam operację 16 czerwca , trzymaj się ,wiem że to nie takie proste ,ale tyle już wycierpiałaś.Zdrowia Ci życzę i odezwij się ,pozdrawiam!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: