Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29015)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
27-11-2013, 09:58:23

dudek113 2013-11-26 14:41:39 Witam wszystkich -proszę jeszcze raz o informację czy ktoś był operowany w Białystoku???
Czytam forum od początku i gdzieś w 2008/9 roku pojawiały się osoby z tych okolic. Moze tam stronach znajdziesz jakiś kontakt do tych osób (kiedyś była taka lista z @ i gg).
Pozdrawiam
Basia
Wtajemniczona
27-11-2013, 12:54:13

Cześć wszystkim po,
mam pytanie związane z terapią po zabiegu. w związku z rwą barowo - ramienną, która pojawiła się u mnie po operacji, poszłam dziś do terapeuty manualnego, który stwierdził, że mam pospinane powięzi i "popracował" trochę. dotykał okolic barku, c7, potylicy. podczas zabiegu bardzo mnie bolał, ale on uznał, że to normalne.wróciłam do domu i Zaczęły sie silne zawroty głowy, zdrętwiała mi bardzo lewa ręka aż do kciuka i prawa, ta "wyleczona", do łokcia. i nie wiem teraz, co z tym fantem. dzwoniłam do niego. zdziwił się, że mam takie objawy. moj neuro nie odbiera. wiem, że kilka osób korzysta z powięziowej. jak to jest u Was?napiszcie proszę ;)
pozdrawiam
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
Początkująca
27-11-2013, 14:41:17

basiax 2013-11-27 10:58:23
dudek113 2013-11-26 14:41:39 Witam wszystkich -proszę jeszcze raz o informację czy ktoś był operowany w Białystoku???
Czytam forum od początku i gdzieś w 2008/9 roku pojawiały się osoby z tych okolic. Moze tam stronach znajdziesz jakiś kontakt do tych osób (kiedyś była taka lista z @ i gg).
Pozdrawiam
Basia
Dziękuję Basiu za podpowiedź na pewno poszukam choć to forum jest już tak rozbudowane że ciężko coś znaleźć....
Wtajemniczona
27-11-2013, 14:53:45

Witaj szyjko 74, ja po operacji miałam przyblokowane barki i nie byłam w stanie podnieść rąk do góry. Powięziowa pomogła, ból podczas naciskania jest ..........., ja miałam uciskane inne miejsca. Potylica, szyjka to raczej przyjemny, delikatny ucisk odprężający, bok a w szczególności okolice żeber to istny koszmar. Po zabiegach nie miałam dolegliwości bólowych. Manualna plus ćwiczenia podstawowe dały upragniony efekt. Podnoszę już ręce ale prawa jeszcze boli-ciągnie. Na powięziową zdecydowałam się dopiero po pół roku od operacji. Wcześniej delikatne masaże omijające szyję.
Ostatnio byłam u foniatry, i następna rehabilitacja, tym razem muszę popracować nad głosem. Mam porażoną prawą strunę głosową, czy ktoś może ma informacje gdzie można się rehabilitować. Foniatra powiedział że dolnośląskie-Wrocław to pustynia.
Pozdrawiam wszystkie szyjki
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Wtajemniczona
27-11-2013, 15:23:50

Dziękuję za odpowiedz ;) moze za szybko poszłam? objawy poszły w rękę. lezę i czekam.
może szkoły muzyczne alb Akademia Muzyczna ma namiary na jakiegos rehabilitanta? w sumie to w ich dziedzinie.
pozdrawiam )
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
Forumowiczka
27-11-2013, 15:49:46

Dana znalazłam coś takiego
http://www.poradniabielawa.pl/
Małgosiu, ja tez korzystam z powięziowo- mięśniowej. Podczas terapii odczuwam ból jeżeli ucisk trafi na tzw. punkt spustowy. Byłam uprzedzana przez osteopatę o możliwym krótkotrwałym pogorszeniu ale nigdy nie było gorzej niż wyjściowo. Nie pozwalaj w tak krótkim okresie po operacji na terapię manualną bezpośrednio na kręgosłupie. Może ponoś trochę kołnierz, dużo wypoczywaj żeby rozluźnić mięśnie. Z.
Początkująca
27-11-2013, 16:43:05

Witajcie,,szyjki''...
Szyjka74...myślę, że trochę za wcześnie na takie zabiegi, ale to tylko moje zdanie.
Ja mam masaż wibracyjny na spięte jak kamień barki...ale najwcześniej można zacząć ok. 4 tygodnie po operacji taką otrzymałam informację od lekarza rehabilitacji i powiem, że warto chodzić na ten masaż ... ale 10 zabiegów to za mało , trzeba wziąć kolejną serie ...
Na ranę pooperacyjną polecam laser i jeżeli możecie jonoforezę z jodkiem potasu 2% i to też ok 4 tygodnie po...
Otrzymałam również informację od operatora że przez 6 m-cy do zrostu lepiej żeby nikt nie próbował dotknąć kręgosłupa...bo zostanie wszystko zniszczone i może być żle... także lepiej słuchać niż potem cierpieć ...!
U mnie teraz już -7 stopni i śniegu ok 15 cm ...nasze Beskidy są piękne zimą ...
Pozdrawiam serdecznie wszystkie szyjki te po ...i przed... Becia
Operacja 26.09.2013 stabilizacja międzytrzonowa typu PEEK firmy NUBIC -implanty C5/C6 i C6/C7.
Początkująca
27-11-2013, 16:55:29

dana220563...ja nie mam porażenia strun , tylko porażenie nerwu krtaniowego dolnego(powikłanie pooperacyjne) i zażywam Benfogamme... efekty są dopiero po zażywaniu ponad 1 m-c ...a całkowite cofnięcie porażenia ma minąć do 6-m-cy po operacji
Będzie dobrze tylko czas... ten czas... a przecież on ucieka
Pozdrawiam Becia
Operacja 26.09.2013 stabilizacja międzytrzonowa typu PEEK firmy NUBIC -implanty C5/C6 i C6/C7.
Wtajemniczona
27-11-2013, 18:26:59

becia_40 2013-11-27 17:43:05
U mnie teraz już -7 stopni i śniegu ok 15 cm ...nasze Beskidy są piękne zimą ...
Pozdrawiam serdecznie wszystkie szyjki te po ...i przed... Becia
Becia, poproszę o trochę śniegu w centrum :) Właśnie podszedł do mnie mój syn i poprosił o sprawdzenie prognozy pogody na jutro, już nie może doczekać się śniegu:).
Basia
Początkująca
27-11-2013, 18:33:23

Basiu...gdyby to ode mnie zależało, już dzisiaj posłałabym Tobie i synowi wielką chmurkę ze snieżkiem :)....
Zapraszam w takim razie w Beskidy ...:)
Pozdrawiam Becia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: