Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
25-11-2013, 10:21:10

Asiu, dziękuję za Twoją wypowiedź tak twardo osadzoną na ziemi. Nie mam jeszcze tak bogatego doświadczenia z neurochirurgami, ale wszystko przede mną ;), bo to choroba do końca życia. Ja do do tej pory trafiłam na takich autorytatywnych: jeden przyszyły neurochirurg (rezydent) oraz jeden neurochirurg od razu stwierdzili operować. Z kolei pan profesor jako jedyny mnie zbadał, po obejrzeniu RMI i wysłuchaniu opisu objawów uznał, że operacja jeszcze nie potrzebna i trzeba się rehabilitować. Czytając forum od początku, widać wyraźnie, że operacja nie leczy tylko zatrzymuje proces postępowania ubytków neurologicznych.
Aniu, w której placówce będziesz miała operację? Trzymam kciuki!
pozdrawiam
Basia
gość
25-11-2013, 17:26:26

Basiu
operację będę miała w szpitalu św.Elżbiety w Warszawie, operował mnie będzie dr Głowacki.
Ania
Wtajemniczona
26-11-2013, 08:07:58

Aniu, trzymaj się i napisz proszę kilka zdań, jak będziesz po.
pozdrawiam
Basia
Forumowicz
26-11-2013, 12:45:16

Witam WSZYSTKIE PERYSKOPKI ze slonecznej wyspy nad Bałtykiem.Jest zimno.U mnie bez zmian szyja sie obraca i czekam na kolejną rechabilitację już w /może/ grudniu.Warto czekać.Buraczek niezłe przypomnienie.Z tą łazienka to masz rację.Jak byłem na oddziale w szczecinie na Unii Lubelskiej to był ten sam problem.mi sie udało bo toaletę i wc mieliśmy indywidualna na sali dla "vip-ów".niemniej ten smrodek papierosów to porazka wszedzie....pozdrawiam.....piotr..
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
gość
26-11-2013, 13:20:23

Witam wszystkich, u mnie też mrożno, ale słonecznie :) .Piotrze proszę o podpowiedż: jak można trafić na salę dla vipów ;) też się tam wybieram a jestem niepaląca, wręcz wrogiem smrodku tytoniowego. Pozdrawiam :)
Początkująca
26-11-2013, 13:41:39

Witam wszystkich -proszę jeszcze raz o informację czy ktoś był operowany w Białystoku???
Początkujący
26-11-2013, 19:47:55

Dagiii
czy możesz napisać cośo Twych dolegliwościach u nóg ? U mnie od jakiegoś czasu strasznie dokuczają nogi, odczuwam takie mrowienie, czasami drętwienie i takie " strzały" nerwowe do palców. Zrobiłem rezonans odcinka ledźwiowego ale neurochorurg powiedział ze tam jest wszystko ok. i jednocześnie wykluczył że to od odcinka szyjnego. Robiłem w zeszłym tygodniu RTG temtego odcinka. Jutro będę miał wynik, może on coś wyjaśni. Jak mozesz napisz mi coś więcej, moze mamy podobne dolegliwości.
gość
26-11-2013, 20:17:45

Ja mam chory odcinek szyjny a dolegliwości również w nogach, prawa jest jakby nie moja,nie czuje się na niej stabilnie, w obydwu mrowienia, myślę że też tak masz, pozdrawiam :)
Forumowicz
27-11-2013, 08:10:40

Witam Wszystkich.Lidiabe tam na unii jest taka 2 osobowa sala przewaznie dla kobiet.Mój współlokator był pacjetem profesora ,a mi sie udalo bo musieli kogos tam dodać i wypadło po mnie.Ta sala jest w drugiej cześci oddzialu.Dla niewtajemniczonych jak pytali to mowiłem ,że
dziadek pułkownik itp. dyrdymały.....i było wesoło..jak bym jeszcze puścil wodze fantazji to może by salutowali ,a tak naprawde miałem świetne warunki i swiety spokój....Pozdrawiam WSZYSTKIE SZYJKI...piotr..
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowiczka
27-11-2013, 08:11:04

Można mieć dolegliwości w nogach od odcinka szyjnego nawet, jak się nie ma mielopatii - wystarczy, żeby rdzeń był dotknięty.
Ja tak miałam - nie miałam rdzenia NA SZCZĘŚCIE uciśniętego dosłownie - był przez wystający dysk przesunięty do rogu kanału, z jednej strony też już opona była dociśnięta do rdzenia, ale z drugiej jeszcze był milimetr płynu. To jednak już wystarczyło, ze miałam takie błądzące dolegliwości - czasem mrówki mi latały po łydce, czasem piekł mnie gorąco palec w stopie, czasem kilka palców... niby nic poważnego, ale "stracha" nakręca mocno :)
Po operacji wszystko mi z nóg zniknęło
Asia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: