Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
14-05-2013, 10:46:37

ja swoją walkę z bóle głowy rozpoczęłam od okulisty, od okularó do czytania oraz zbadania ciśnieniea w oku czy to nie jaskra, noi nie
amber, ja też miałabym bliżej na jaczewskiego niż do olsztyna, nawet jeździłam na jaczewskiego na mri i do poradni ale...no własnie, byłam na kilku prywatnych wizytach u dr osouchowskiego, dobry fachowiec, miły, rzeczowy i ma dobre recenzcje na internecie, ale na prywatnej wizycie powiedział mi że on mie może mi zagwarantować że on będzie mnie operował, bo orydnator przydziela z listy, dużo tam jest dobrych lekarzy ale , niestety kilku ma nie fajne opinie w rankingu lekarzy i dlatego ja szukałam dalej, i tak trafiłam na to forum i mojego dr, i jestem zadowolona z operacji mimo długiej podrózy zamiast krótkiej
życze ci żebyś trafiła na dobrego lekarza
edytka a ciebie kto operował w lublinie?
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Forumowicz
14-05-2013, 13:03:33

No pospałem i jestem-PERYSKOPKI.
Amber07-Szkoda, że diagnoza nie była inna.Co do wyznaczonego terminu,czy rezygnować czy nie ty decydujesz-warto pamietac dwie żeczy-zawsze można zrezygnować,lub nie........To kwestia bólu i uciązliwości w zyciu.Operacja to ostateczność,ale o ile rechabilitacja nie usunie przyczyny tylko zmniejszy skutek to wniosek moze być jeden.................../kazdy z nas jest innym przypadkiem/ ale ból zwala każdego.....Życzę madrej przemyślanej decyzji...piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
14-05-2013, 13:04:14

Stokrotko ja nie mam innej alternatywy jak tylko Lublin.
Tak się w życiu złożyło,że bliska mi osoba była operowana przez dr. Podkowińskiego i dlatego chciałbym aby to on mnie operował .
Zaskoczona jestem informacją o przypadkowości operatora bo po wizycie na poradni, gdzie również trafia się do lekarza z grafiku postanowiłam,że będę korzystała z konsultacji u jednego specjalisty- w gabinecie prywatnym, tak żeby zapewnić sobie opiekę na każdym etapie.
Forumowicz
14-05-2013, 13:11:44

Amber w Szczecinie gdzie byłem operowany niebyło przypadkowości.Od poczatku do konca jestem pacjetem wybranego lekarza przez siebie.........tak tu jest........
A co robi reszta PERYSKOPKÓW;ulidka,wilkien,kasiek84,niunqa,spina.....no i reszta-----co pełne zanużenie........może by tak sie odezwać PREDATORKI........piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
14-05-2013, 13:17:35

Piotrze dzięki za wsparcie.
Zdaje sobie sprawę z ryzyka jakie niesie operacja, ale jak sam piszesz to ból wyznacza granice. Jestem osobą bardzo aktywną i jak dotychczas staram się radzić sobie z bólem na tyle na ile to możliwe. Bardziej dokuczają mi ograniczenia ruchowe, czyli sztywność karku i ramion, drętwienie rak. Sama nie wiem czy bardziej boje się operacji , czy tez tego co będzie po niej ???
Forumowicz
14-05-2013, 16:05:56

Amber podziel ten czas na etapy będzie łatwiej.1-przed operacją.2 po.3 rechabilitacja.Strach to normalne.W moim przypadku był ale tyczył czasu po no i pracy.No tak inni jestesmy ale da sie żyć na 90% tez-głowa do góry w domysle Peryskopek na ile sie da ...piotr
Początkująca
14-05-2013, 18:29:50

Piotrze Twój optymizm jest zaraźliwy!!! Nie ma to jak grupa wsparcia i to tak silnego wsparcia...
Z tego co wyczytałam Ty nie miałeś za wiele czasu na podjęcie decyzji i może to było lepsze niż kilkumiesięczne oczekiwanie na "'ten dzień". Chociaż tak naprawdę to czasami nie wiadomo co jest lepsze. Życie ciągle nas zaskakuje. Inaczej byłoby... nudno
gość
14-05-2013, 18:42:33

stokrotka210863 2013-05-14 12:46:37 ja swoją walkę z bóle głowy rozpoczęłam od okulisty, od okularó do czytania oraz zbadania ciśnieniea w oku czy to nie jaskra, noi nie
amber, ja też miałabym bliżej na jaczewskiego niż do olsztyna, nawet jeździłam na jaczewskiego na mri i do poradni ale...no własnie, byłam na kilku prywatnych wizytach u dr osouchowskiego, dobry fachowiec, miły, rzeczowy i ma dobre recenzcje na internecie, ale na prywatnej wizycie powiedział mi że on mie może mi zagwarantować że on będzie mnie operował, bo orydnator przydziela z listy, dużo tam jest dobrych lekarzy ale , niestety kilku ma nie fajne opinie w rankingu lekarzy i dlatego ja szukałam dalej, i tak trafiłam na to forum i mojego dr, i jestem zadowolona z operacji mimo długiej podrózy zamiast krótkiej
życze ci żebyś trafiła na dobrego lekarza
edytka a ciebie kto operował w lublinie?
to właśnie jest ból tego że tam w poradni trafia sie na lekarza z grafiku, też korzystałam równolegle z poradni i prywatnych wizyt właśnie u dr. Podkowińskiego i on był u mnie przy operacji a jaki głównego operatora przydzielono mi dr. Brzozowskiego - i jestem z tej obstawy przy operacji bardzo zadowolona, wszystko poszło pomyślnie i po raz drugi (oby nie szybko) też wróciłabym pod nóż do tych ludzi .
Zdróweczka dla wszystkich :)
Edyta
Początkująca
14-05-2013, 19:10:03

Edytko mam kilka pytań i chciałabym Cię prosić o kontakt na maila: amber07@o2.pl
Początkująca
15-05-2013, 06:55:42

Witam !Cieszę się bardzo że znalazłam tak fantastyczną grupę wsparcia!Operacje na c6/7 miałam w lutym-nagle( c5 i c6 też się wpuklają,ale zrobili tylko jeden segment,czyli ten na cito mówiąc, że jak będę się odpowiednio sprawowała to mogę z tym żyć ,aż do końca) .Wcześniej żadnych objawów,ani wypadku.Nawet nie miałam czasu się zastanowić-dysk zmiażdżony wpuklił się dordzeniowo,silny ból,przygięcie głowy do ramienia i niedowład ręki,nie było wyjścia tylko operacja z dnia na dzień.Po operacji SUPER wszystko minęło natychmiast,nawet leków p/bólowych nie potrzebowałam.PO 2 miesiącach bóle karku, szyi i barków,czasami też ręki.Odciążając szyjny ,przeciążyłam lędzwiowy-rwa kulszowa-leki, rehabilitacja.Zastanawiam się nad krioterapią? Czy ktoś próbował? narowianka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: