Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
12-05-2013, 19:59:16

Witam a raczej dobry wieczor PERYSKOPI.U mnie jest wszystko w porządku 2 ga wachta i jest wszystko dobrze.....eddiex jakie mialas te przepukliny.Jak widać tez mialem 2 poziomy operowane c5/6 i c6/7 za jednym razem u mnie bol ustapil od razu po operacji.No a teraz pracuje........Życzę dnia bez bólu moze raczej nocy...
Wilkien a co u ciebie........
piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowiczka
12-05-2013, 21:09:00

dana220563 Asiu-Buraczku diagnoza przed operacją, do zrobienia 3 poziomy. Zrobiono tylko 2 , a operacja trwała 2,5 h. Wiedziałam że czeka mnie jeszcze jeden zabieg ale miałam nadzieję że za jakiś odległy czas.
to faktycznie problem.... szkoda że tak szybko cię męczy.
To tempo postępowania dyskopatii jest faktycznie zupełnie nieprzewidywalne - u każdego jest inaczej i to bez względu na to, czy się rehabilituje, czy nie, czy operuje czy nie.
Moja znajoma walczy z lędźwiowym. Nie poddała się operacji, 2 lata temu nie było jeszcze aż tak źle. A co teraz zrobi nie wiem - przez te 2 lata tak bardzo się jej pogorszyło, ze teraz praktycznie ma cały czas rwę w nodze.
Inna miała implant w lędźwiowym juz chyba ponad 10 lat i ostatnio miała go wyjmowany, bo jakieś śrubki sie poluzowały (to była jeszcze stara generacja), kości juz wszystko zarosły więc stał była niepotrzebna - ale nie o to mi chodziło - przez te 10 lat nic się nie pogorszyło.
Nie ma reguły co z nami będzie. Z każdym coś innego.
Oby ze wszystkimi tylko to co najlepsze :)
Zdrówka wszystkim!
Asia
Forumowicz
13-05-2013, 14:13:48

Witajcie i tak jak przystało na księdza niech będzie pochwalony każdy. Sztangistka sztangista dyskocholiczka dyskocholik dyskopatyczka czy dyskopata i ten przed i ten po zmagający i walczący wszystkich witam serdecznie po długiej niebytności na forum . To się trochę narobiło myślę że do tematu trzeba podchodzić z dystansem i spokojem .
1) Każdy obraz MRI , RTG , czy inne wyniki zlecone czasami opis jest nieadekwatny do obrazu dla tego trzeba zawsze skonsultować z wieloma specjalistami a znając życie każdy powie co innego rzadko zdarza się aby usłyszeć jedno!!!!!!!Więc trzeba znaleźć odpowiedni kierunek dla siebie !!!!!
2) Dyskopatia i depresja lub obniżony nastrój często bywa pochodna tej pierwszej i współistnieją z sobą
3) Rehabilitacja jak najbardziej wskazana pod warunkiem natrafienia na odpowiedzialnych rehabilitantów oraz stosowanie jej słuchając się nie tylko samego rehabilitanta ale też i własnego Ciała co ono nam mówi to ważne aby samemu sobie nie szkodzić .
4) Nie dawać się ponosić emocjom bo czasem to zły doradca dlatego pisząc na forum trzeba zważać na słowa by nikogo nie zrazić aby nie powstawały niepotrzebne przepychanki.
To tyle z moich obserwacji forum mam nadzieje że nikt z was się na mnie nie obrazi jeśli tak zapraszam na priv janusz-kur2@wp.pl
Pozdrawiam wszystkich
ks Janusz
gość
13-05-2013, 15:38:54

piotr19 2013-05-12 21:59:16 Witam a raczej dobry wieczor PERYSKOPI.U mnie jest wszystko w porządku 2 ga wachta i jest wszystko dobrze.....eddiex jakie mialas te przepukliny.Jak widać tez mialem 2 poziomy operowane c5/6 i c6/7 za jednym razem u mnie bol ustapil od razu po operacji.No a teraz pracuje........Życzę dnia bez bólu moze raczej nocy...
Wilkien a co u ciebie........
piotr
Witam ja już dobry czas temu pisywałam swój stan z przed operacji ale zawsze mogę powtórzyć ;) centralna prawoboczna protruzja tarczy międzykręgowej wraz z osteofitami powodujące asymetryczną kompresję przestrzeni płynowej worka oponowego oraz obustronne ograniczenie otworów miedzykregowych. opisane zmiany na poziomach c5/c6/c7 powodują stenozę kanału kręgowego. to tak w skrócie. istony był ból już nie do wytrzymania. drętwienie prawej ręki, nieustający bol w barku i łopatce oraz okropne bóle głowy. o ile kręgosłup jak już wspomniałam operacja poprawiła , to głowy niestety nie pozdrawiam Wszystkich dyskopatów
Edyta
Edyta
Forumowicz
13-05-2013, 16:01:08

Witam PERYSKOPKI z pochmurnej wyspy.Za chwile udaję sie do pracy-wpadłem na chwile .Eddiex1 to fajnie ,że z kregosłupem jest wszystko wporzadku.Zostaje głowa--moze przyczyna jest gdzies indziej.Kolega z pracy ma potezne bóle głowy ale jest przed,a raczej niechce być po.niemniej przyczyne bólu głowy nieznalazł od 10 lat,szuka dalej.............i się niepoddaje.Głowa do gory -tylko rozsadnie pozdrawiam.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
gość
13-05-2013, 16:56:43

Witam do Piotr19 - ja problemy bólem głowy mam od dużo dłuższego czasu niż z kręgosłupem i też nikt dotychczas nie potrafił konkretnie sprecyzować przyczyny.

Edyta
Edyta
Forumowicz
14-05-2013, 06:00:17

Dzień dobry PERYSKOPKOM..............................
Eddiex1 w tym wszystkim to ta niewiadoma mocno męczy.Skąd sie biora te bóle.Niema co się poddawać medycyna zna przypadki ozdrowienia lub postepu który pomoze.Czasem moze pomóc przypadek.Czegoś trzeba sie trzymać w życiu to i łatwiej bedzie.......pozdrawiam ...i ide w zanóżenie pospać .....piotr
Wtajemniczona
14-05-2013, 08:49:16

nie wiem co się z forum,dzieje, raz posty są, raz znikają, moje też jakoś nie wszystkie napisane docierają, gdzieś idą w kosmos, a potem drugi raz już się tego nie napisze
kochani
mri to mri ,a nasz organizm swoje,
ja tez zaczełam leczenie bo głowa mnie boli od 6 lat, bardziej lub mniej, dlatego zaczęłam szukać od czego i znalazł się kręgosłup po drodze, teraz boli mnie mniej, są dni kiedy nie biorę tabsów, można by powiedzieć że przed operacją brałam codziennie a teraz raz na tydzien, więc zmiana duża
poza spiętym karkiem i zawrotami to jest dobrze, mam nadzieje że jak wkoncu zacznę rehabilitację to ten kark mi odpuści i będę szczęśliwa na maksa, nawet lędźwiowy mi mniej dokucza
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
gość
14-05-2013, 08:59:58

witam . odchodząc od przyczyny bolu głowy jakim może być kregosłup ostanio czytałam, że tą przyczyną może być utajniona choroba oczu a konkretnie jaskra. Ten trop też warto sprawdzić. Gdyż MRI głowy mam świeżo zrobione zkontrastem i tam nie ma nić co mogłoby stanowić przyczynę bólu. Wiele lat temu diagnozowano mi migrenę a może "pańska" chora mnie dopada ;) Zart oczywiście ale kiedyś się śmieli, że to arystokratyczna choroba...;)
Pozdrawiam i miłego dnia dla Wszystkich na forum
Edyta
Edyta
Początkująca
14-05-2013, 10:31:38

Witam
Eddiex1 dziękuję za info odnośnie szpitala na Jaczewskiego. Właśnie tam mam zaplanowaną operację i chciałabym uzyskać kilka informacji.
Co do bólu głowy to faktycznie często są to objawy jaskry. Mój tato od kilku lat ma zdiagnozowaną jaskrę i jak sięgnę pamięcią zawsze uskarżał się na ogromny ból głowy. U mnie przy bólach głowy lekarz polecił mi konsultację u okulisty, ale wszystko jest ok.
Wczoraj miałam wizytę u neurochirurga.
Piotrze twoja diagnoza prawie potwierdziła się z diagnozą lekarza Po ponad rocznej rehabilitacji ucisk jest odrobinę mniejszy więc w zaleceniach nadal intensywna rehabilitacja. Z wyznaczonego terminu operacji jednak mam nie rezygnować
Pozdrawiam!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: