Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
15-05-2013, 09:07:28

amber07 2013-05-14 21:10:03 Edytko mam kilka pytań i chciałabym Cię prosić o kontakt na maila: amber07@o2.pl
napisałam do Ciebie na email wiec kontakt do mnie powinnaś już mieć
Edyta
Forumowicz
15-05-2013, 10:16:03

Dzień dobry PERYSKOPKI.Ladny dzień mamy-przynajmniej jest taki na wyspie.
Cześć Narowianka krioterapie miałem po operacji azotem miejscowa szyja i bark prawy.Kolejna krioterapie mialem zimnym powietrzem przed gimnastyka w sanatorium codziennie-niezłe efekty-no i ogólne usprawnienie...
polecam...piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
16-05-2013, 11:33:16

Witam szyjki
Piotr mimo, ze pracuje jak zwykle na stanowisku i dzielnie wspiera na forum. A pozostałe szyjki są w uspieniu??? Niektóre nie pracują i się nie odzywają od długiego czasu. Szkoda. Chyba ładna pogoda albo całkowite ozdrowienie ma na to wpływ, ze zapominaja o forum
U mnie jak zwykle raz lepiej raz gorzej. Ostatnio męczą mnie trochę bóle mięśni szyjkowych i bóle głowy.
Przyznano mi rehailitację ogólnoustrojową w Lądku od 19 czerwca, ale zadzwoniłam i poprosiłam o przesunięcie na sierpień. Nie chcę sobie zaszkodzić zaczynając za szybko. W czerwcu, to byłoby po 3 miesiącach od operacji, więc raczej za szybko jak piszą doświadczone szyjki. Zresztą lekarz też mi powiedział, zebym nie spieszyła się z rehabilitacją, bo mogę sobie tylko zaszkodzić.
Co do krioterapii miejscowej to przynosi fajną ulgę, ale nie zawsze efekt jest długotrwały.
Danusiu, daj znać jak będziesz miała wynik rezonansu.
Pozdrawiam wszystkich w ten słoneczny dzionek
Wtajemniczona
16-05-2013, 12:07:02

aga chyba wszyscy wyzdrowieli
juz dostałaś skierowanie? ty przecierz po mnie miałas operacje tak mi się przynajmiej wydaje bo nie masz daty w podpisie, a pamięć już nie ta
jestem ciekawa jak tam wyniki dany
jestem tez ciekawa dokładnego opisu mojego MRI bo nadal nie mam choć niby wszystko w porządku, ale bym chciała to mieć czarno na białym, poza tym dobrze byłoby mieć ten wynik u siebie a nie tylko na szpitalnym dysku, ja póki co nadal na zwolnieniu i nikt naszczęśćie mnie nigdzie nie kieruje i nie wysyła, choć jakiś hydromasaż to by się przydał
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Wtajemniczona
16-05-2013, 12:44:48

Tak Stokrotko, operację miałam dokładnie miesiąc po tobie. Też przydałby mi sie jakiś hydromasaż, ale tylko dla niego nie zamierzam jeszcze jechać na rehabilitację. Chciałabym móc w pełni z niej skorzystać jak przyjdzie na to odpowiedni czas, więc dlatego poprosiłam o przesunięcie terminu. Mam nadzieję, że 5 miesięcy po operacji to już będę mogła poddac się wszystkm zabiegom i ćwiczeniom. Póki co, to działam bardzo ostrożnie.
Wtajemniczona
16-05-2013, 13:27:02

Wywołujecie niepracujące szyjki, melduję się i donoszę że rehabilituję się intensywnie. Czas jaki poświęcam to od 8 do 14-tej, tak długo w tej przychodni czekam na 4 zabiegi. Jedyne pocieszenie to to, że na indywidualnych ćwiczeniach trafiłam na fajne rehabilitantki, stosują różne metody i dają popalić. Mogę powiedzieć że pracuję ciężko. 14-05-13 zrobiłam rezonans i przeżyłam zobaczyłam tą okropną , czarną czeluść
20-05-13 jadę do Opola , trzymajcie kciuki, bo mam samą płytkę a opis za 2 tyg. Nogi jak galareta, okropnie boję się diagnozy.
Dostałam zaproszenie na 24-05-13 do ZUS bo kończy mi się świadczenie rehab., zobaczymy czy mnie uzdrowią.
Od 29-05-13 jadę do Lądka do szpitala wojskowego na dalszą rehab., jak mnie uzdrowią to biorę zwolnienie i niech się martwią co dalej ze mną zrobić. Upomnę się też o rehab. z ZUS.
Wszyscy zażywają kąpieli słonecznych i o forum zapomnieli. Nareszcie mamy ładną pogodę bo te deszcze dawały się we znaki. Bóle głowy i wszystkie ciągnięcia nastrajały depresyjnie.
Aga u mnie minęło 6 m-cy i kontroluję ćwiczenia które zalecają rehabilitanci. Niewinne machanie nóżkami uruchamia mięśnie szyjne i ten operacyjny zaraz się odzywa . Ostrożnie z tymi wszystkimi ćwiczeniami jakie będziesz chciała wykonywać, do zdrowia jeszcze długa droga, mam nadzieję że mniej bolesna.
Pozdrawiam wszystkie szyjki, dużo słonka i dni bez bólu.
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Wtajemniczona
16-05-2013, 14:53:19

Witajcie Kochani
Aga , Stokrotka, Dana, Piotr
Ja nie ozdrowiałam .Czytam Was codziennie a właściwie kilka razy zaglądam na forum.
Boli mnie mniej .Zawrotów głowy nie mam , w uchu szumi nadal, bóle kręgosłupa trochę mniejsze , na tyle małe że jak się czymś zajmę to o nich zapominam.
Wreszcze doczekałam się na wykonanie rezonansu , teraz czekam na opis i trzeba będzie gdzieś z tym ruszyć na konsultacje.
U mnie chyba jeszcze nie czas na operację , przynajmniej tak mi się wydaje po objawach .
Dana wybierasz się do Łątki ?
Aga jak tam szumy w uszach , a gardło ?
Stokrotko dzięki za myśl o okuliście , powinnam też si e wybrać do okulisty.
Piotr chyba jest najszczęśliwszy bo wrócił do pracy i o bólu nie myśli bo radość powrotu go znieczula doskonale.Znam to , wnioskuję po sobie .Też to przerabiałam .
Pozdrawiam wszystkich.Korzystajcie ze slońca , słyszałam że to świetna naturalna fizykoterapia.Pozdrawiam wszystkich.
Karolina
gość
16-05-2013, 15:14:41

Też jestem codziennie na forum,mało piszę ale czytam.Jestem po,na drugą nie zgodziłam się na razie.Byłam w lutym w sanatorium teraz biegam codziennie na zabiegi.Zusik dał mi po 182 dniach zwolnienia pół roku renty z pracy mnie zwolnili 30,06, kończy się renta i zobaczę czy dadzą jeszcze czy uzdrowią.Pozdrawiam i wytrwałości
gość
16-05-2013, 15:35:29

du...Karolina, zapytaniem trafiłaś jak z kulą w płot. I co mają Tobie odpowiedzieć operowani. Zadań sobie pytanie i odpowiedz sama. Czekasz na MRI, czekaj i wszystko będzie dobrze. Nie patrz na statystyki mądrych mądrzejszych. Patrz na siebie oraz swój organizm . Operacja to ostateczności. Jesteś człowiekiem, to brzmi dumnie i bądź nim do końca A teraz będę szczery do bólu. Jakieś 50% ludzi z forum n i e p o w i n n o z n a l e ź ć się na zabiegu. Teraz będzie burza, i po to jest forum. / a ja boczkiem i jestem daleko/
miłego
krak62
gość
16-05-2013, 15:57:16

Wszyscy którzy są przeciw są małymi ludźmi. Wierzą jak Ikar Dedalowi, tutaj trzeba wiaty..... w siebie, a nie w wynalazki
Irek
krak62

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: