Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
16-05-2013, 16:27:22

Ktoś jest przeciw, proszę o podpis . Nie chowajcie się, po to jest forum, aby żyło musi być dyskusja. Ja mam swoje zdanie, które jest niepodważalne przez wszystkich mądrych w obiegu ' prywatnym' . A tak ku..wa. D o w i d z e n i a.
Rzuciłem papierochy, rzucam inne paprochy
krak62
Wtajemniczona
16-05-2013, 16:32:58

Irku!!
Ze mną kurna nie podyskutujesz!!!! - bo dyskusja oznacza odmienność poglądów, a ja....mam takie samePodpisuje się rękami nogami i SZYJĄ
Napisałam maila
Pozdrówki dla wszystkich
Początkująca
16-05-2013, 16:34:07

Ja już walczę dziewięć lat!!! Kiedyś ja nie chciałam operacji, a teraz oni boją się mnie operować. A życie toczy się dalej, raz pod górkę, a raz z górki. Wszystkim życzę wytrwałości z bólem, służbą zdrowie, pracodawcami, zus-em ...
Pozdrawiam serdecznie - Wanda
Dziunia
gość
16-05-2013, 16:44:58

Wandeczko, w jakim temacie potrzebujesz pomocy. Wiem na 100% że nie dotyczy to operacji. Pisz, po mogę jak tylko będę w stanie I tu leży sedno sprawy
irek
krak62
Forumowicz
16-05-2013, 17:12:32

Dobry dzień kochane PERYSKOPKI własnie wróciłem z plazy wieje powietrze iscie Afryka ,a woda zimna ale mozna sie kapać.I tym radosnym elementem kończe przywitanie.........Irek ty to mozesz tym kijem w mrowisko ze cho cho....to dobre.Wiesz ,że tak sobie mysle ,że ...moze ta moja operacja niemusiala byc......gdyby pewna lekarka w 2003 roku powiedziala mi cos wiecej niz bylo na opisie....ale nic niezrobiła moge mieć do niej żal i to wszystko.Masz racje co do tego,że jak mozna to rechabilitacja i jeszcze raz rechabilitacja,a potem tylko operacja........tak mysle.
No i fajnie,że sie odzywacie bo forum to nie tylko czytanie ,ale tez pisanie.....że tak powiem odwagi..odwagi -CYT..
pisz to i my poczytamy...Agachrab krioterapia ma zmniejszyć ból w trakcie ćwiczen i dziala napewno niedlugo...STOKTOTKA pierwszą serie rechabilitacji miałem w 99 dniu po,druga w 127 dniu ,a do sanatorium pojechalem w 148 dniu po-i jest wszystko dobrze.......Dana220563-pogratulowac Ladek Zdrój,a pomysl z rechabilitacja zus jak najbardziej wskazany..
Dzisiaj dostałem decyzję PZU,że mam ubytek na zdrowiu 3%---2 implanty sa tyle warte?......piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
16-05-2013, 17:24:25

No tak napisalem i zapomniałem--DU250669-o forum niezapomina praca uskrzydla ale i dziala usypiajaco.Dzisiaj zakladałem na felgi stalowe zimwki i sie zapomnialem wziołem kolo i zanioslem do bagażnika--to błąd--kolejne trzy turlałem -to było własciwe.Choć u mnie wszystko jest w poządku.........MUSZĘ koniecznie ... PAMIĘTAĆ...o drobnych --- ograniczeniach moich.Poza tym jestescie WY PERYSKOPKI walczace o zdrowie i dzień bez bólu.....
Czego WAM zyczę...piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
16-05-2013, 17:30:03

Ja właściwie to nie mam problemu ze skierowaniem na rehabilitację, co z samymi zabiegami. Skierowania, czy to na rehabilitację, czy na oddział dostaję bez problemu. Jedynymi zabiegami dla mnie, to zabiegi krio i ćwiczenia izometryczne ( mam dużego guza w nerce, sześć guzków w płucu i po operacji guza nadnercza). Boją się, że po wpływem prądów może dojść do przekrwienia tych guzów.
Powiem Wam, że dla mnie najgorszą, w tej chwili rzeczą jest praca przy komputerze, bo noszę okulary progresywne i muszę patrzeć dołem okularów, bo inaczej nie widzę . A teraz napiszę chyba najgłupszą rzecz. Mam małego wnusia i jak go sobie ponoszę na rękach, to potem padam z bólu. Nawet się nie przyznaję, że to od tego, bo rodzina nie da się więcej poprzytulać do bobaska.
Jestem po dwóch wypadkach samochodowych( nie z mojej winy), ale cierpię ja.
Wanda
Dziunia
Wtajemniczona
16-05-2013, 18:27:53

Witam wszystkich i pozdrawiam.
Irek pytanie czy warto całe życie spędzić na rehabilitacji jeżeli jest szansa że po operacji będzie dużo lepiej ?
Jak długo odwlekać operacje aby nie było za późno?
Jeżeli dyskopatia zrobi duże spustoszenie nie ma szans na założenie ruchomych implantów , które są dużo lepsze i szybciej się dochodzi do siebie.
Ale !!! nikt nie da gwarancji że po operacji będzie wszystko dobrze!!!! I tu jest problem dlatego sie tak boimy zastanawiamy.
Ja sie rehabilituje od 1,5 roku b. dużo jedną operację odmówiłam drugą przełożyłam.
Teraz pracuje i funkcjonuje tak na ok. 50% gdybym miała pewność że operacja na pewno się uda i będzie tylko lepiej to bym już to zrobiła.
Nie można przegapić czasu w którym można przeprowadzić ale tego też nie wiemy ile czekać i tak w kółko. Jedno jest pewne trochę żal że nie można tak żyć , pracować ,uprawiać sport , bawić się zani się zachorowało. Kto się ze mną zgadza.??
Renata
Forumowicz
16-05-2013, 18:45:17

krak62 2009-08-15 21:37:00 Witam.
Moi drodzy jestem na tym forum bo nie wiem co mam robić. Badanie MRI wykazało : poziomC5-C6 szerokołukowa tylna protruzja krążka miądzykręgowego na ok. 5 mm, z uciskiem rdzenia kręgowego II stopnia i przyleganiem poszerzonego krążka do korzeni nerwowych(n.C6). zwężone zachyłki korzeniowe i dolne piętro otworów międzykręgowych, zwłaszcza prawego.Zwyrodnienia zaostrzenia krawędzi otworów międzykręgowych. Wymiar strzałkowy pośrodkowy kanału kręgowego wynosi na tym poziomie ok.7 mm. Poziom C6-C7 szerokołukowa tylno- lewoboczna proktuzja krążka międzykręgowego na ok 4 mm, ze zwężeniem zachyłków korzeniowych, przyleganiem poszerzonego krążka do lewego korzenia n. C7, bez ucisku rdzenia kręgowego. Waskie otwory miedzykregowe. wymiar strzałkowy pośrodkowy kanału kręgowego ok. 8 mmm. Konsultacje u neurochirurga oraz neuroortopedy - zabieg chirurgiczny( 65% zabiegów się udaje). Kilkanaście zabiegów rehabilitacyjnych dało poprawę na pewien czas. Bóle głowy, szyi, barku oraz niedoczulica prawej kończyny górnej powracają, mam skierowanie na kolejną rehabilitację. Byłem na L -4 tylko 27 dni, cały czas pracuję niestety muszę czasami coś cięższego podnieść, operować się nie chcę. Czy na schorzenia kręgosłupa można dostać grupę inwalidzką ?Każdy dzień to katorga . Pozdrawiam Was Wszystkich.
Irek to pierwszy Twój post który wykopałem i nie to by Cię zniechęcać ani zachęcać ale zobacz jak ty szukałeś tu pomocy a teraz starasz się wprowadzić zamęt. Staraj sie pomagać a nie siej defetyzmu a zwłaszcza głupoty z brawurą bo czy operować się czy nie to każdego wybór!!!!!!!!!!!!!!!
ks Janusz
gość
16-05-2013, 19:07:25

Renatko, czy przed, czy po, jesteś dyskopatką w 100%. Ja teraz funkcjonuje na 40%. Może lepiej, dawniej przesadzałem Naprawdę, proszę nie pisz głupot, że może ulgę przyniosły by te czy inne protezy, wszystko jedno. Proteza w kręgosłupie jest protezą, ruchoma będzie nieruchomą po kilku latach.A czy rehabilitacja przez całe życie przed lub po to ' wsio ryba'. Bardziej będziesz tolerowana przez rehabilitanta, jeżeli jesteś przed niż po. Może właśnie tu tkwi odpowiedź .Jeżeli coś jest nie tak, rehabilitant ma mniejsze pole działania.. Dobra kur.na koniec
operujcie się tak mówią statystyki, trzeba i co dalej.......
irek
krak62

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: