Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29019)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
17-04-2013, 12:29:57

Witam wszystkie szyjki.
Wczoraj wieczorkiem nie wchodziłam na forum, bo się źle czułam. Przyszła do mnie koleżanka i posiedziałam z nią 2 godzinki, po czym strasznie spięły mi się mięśnie i "pływałam" czyli chodziłam jak pijana. Być może to jeszcze efekt uboczny mojej podróży na konsultacje. Dzisiaj jest lepiej ale ogólnie jestem strasznie słaba.
Dziękuję wszystkim za wasze słowa wsparcia i rady.
Jeszcze co do wizyty kontrolnej, to nie miałam teraz robionego zdjęcia. Mam mieć je zrobione za 2 miesiące. WIzyta polegała tylko na rozmowie, a właściwie to ja nawijałam jakie mam objawy i co mnie niepokoi. Na wszystko słyszałam tylko odpowiedź :" trzeba czekać".
Lekarz chcial tylko zobaczyć moje zdjęcie zrobione jeszcze w szpitalu i stwierdził, że jest wszystko dobrze.
Zosiu, dziękuję na namiary na centrumleczenia bólu. Myślę, że tam się zarejestruję. Podobno dosyć drogo, ale to jest uznany specjalista. W każdym razie spróbuję.
Pozdrawiam wszystkich
Wtajemniczona
17-04-2013, 12:33:10

Jeszcze mam pytanie do szyjek PO. Czy po operacji mieliście coś takiego, ze strzelały wam wszystkie możliwe kości w kręgosłupie? Bo ja tak mam, że praktycznie przy każdym ruchu strzela mi w kręgosłupie i w ramionach (barkach).
Początkująca
17-04-2013, 12:41:56

Witajcie
Agnieś ja też tak mam, cały kręgosłup strzela. Lekarka mówiła że to z powodu zwyrodnień a rehabilitant w szpitalu, że kręgosłup PO musi się ułożyć. Nie wiem kto ma racje gdyż mi strzelał jeszcze przed operacją ale trochę mniej a teraz każdy ruch powoduje takie trrryk....
Pozdrawiam cieplutko i zdrowiej, mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie lepiej...
Agniesiu pamiętaj też że w rehabilitacji bardzo ważna jest głowa, nasza psychika .... nastawienie...choć wiem że to bardzo trudne jak wszystko boli i nie ma się na nic siły...
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II 02.04.2013 Discektomia z implantacją C5/C6- implant DIVA nr 5 (Optima PEEK) Firmy Novaspine
Wtajemniczona
17-04-2013, 13:02:24

Wiem, wiem Justynko, że głowa w tym wszystkim jest najważniejsza, ale mimo starań powoli psychika siada. Codziennie rano mówię sobie, że będzie "dzisiaj lepiej" a ...jest jak jest. Raz trochę lepiej potem gorzej. Owszem, że to tylko kręgosłup. Dziękuję Bogu, ze to nie jest nic gorszego (mam nadzieję).
Jutro idę na badanie słuchu. Poleciła mi to pielęgniarka jak jej napomknęłam, że od operacji piszczy mi i szumi w uchu. Zobaczymy czy dobrze słyszę???
gość
17-04-2013, 16:00:26

Janek nie rozumie co znaczy słowo logika, więc podchodzi do jakiegoś faceta i się pyta:
- Panie, co to jest logika?
- Już tłumaczę. Ma pan rybki? zapytał
- Mam.
- Aha to znaczy, że ma pan dzieci?
-Tak.
- Aha to znaczy, że ma pan żonę?
- Tak.
- To znaczy, że nie jest pan gejem?
- No nie jestem
- No widzi pan to właśnie jest logika.
Następnego dnia do Janka podchodzi jakiś człowiek i pyta o to samo:
- Proszę pana co to jest logika?
- A ma pan rybki?
- Nie
- To jest pan gejem.
Super jesteśmy w domu, wszystko tkwi w naszej głowie. Przed czy po, tu szukajcie odpowiedzi na wszystkie nurtujące Was pytania
miłego, irek
krak62
Początkująca
17-04-2013, 17:01:47

Witajcie,Szyjki !
Wczoraj minął miesiąc od operacji,dziś kontrolna wizyta na której mój neuro rzucił okiem na zdjęcie RTG i stwierdził,że jestem zdrowa Kołnierz zdjęty i mam zacząć rehabilitację.Faktem jest,że naprawdę czuje się dobrze,choć po miesięcznym uruchomieniu w kołnierzu mam wrażenie,że głowa jakby cięższa.
Aga.....też mam te trzaski w kręgosłupie....no,ale skoro jestem już zdrowa to niech tam sobie strzela.
A tak serio....na każde pytanie do neuro słyszałam-jest pani zdrowa-świetna metoda na cudowne uzdrowienie pacjenta.Będę sobie to powtarzać codziennie-autosugestia podobno daje ogromne efekty
P.S.Piotr...racja,nie ma co się użalać nad sobą.Będzie dobrze.Musi być.
Pozdrawiam serdecznie i zdrówka,kochani !!
baszas Operacja:16 marca 2013 Discektomia C5/C6 i C6/C7 Stabilizacja:PEEK
Początkująca
17-04-2013, 17:42:22

Witam wszystkie szyjki. Agnieszka jeśli mogę Ci coś doradzić to zrób prywatnie RTG odc.C kręgosłupa (A-P i bok) i zmień lekarza. Jeśli jest wszystko ok, to może trzeba skorzystać z rady Zosi. Pozdrawiam.
Początkująca
17-04-2013, 18:04:58

Witam wszystkich tutaj.
Byc może był już ten temat, ale pewnie szukałabym przez tydzień tak jesteście aktywni ;) i bardzo dobrez, bo sporo się dowiedzialam, milion razy wiecej niz od lekarzy. Mam pytanie do Was, doswiadczonych (jakkolwiek to brzmi) dolegliwosciami szyjnymi : jestem po operacji kręgów szyjnych, a sporo siedzę przed komputerem, więc musze sobie kupić porządny fotel . Macie jakiś do polecenia? Chodzi mi o zwykły fotel biurowy najlepiej z zagłówkiem na szyje bo musze siedzieć w prostej pozycji. Dobrze, aby też jakoś profikatycznie dzialał na ledźwiowy, bo tez mi się sypie. Mogą być też linki ... bardzo będę wdzięczna, bo to jednak spory wydatek i nie chcę kupować w ciemno. Klęczniki mi nie pasują- już próbowałam.
Z góry dzięki, pieknej wiosny Wam życzę i pozdrawiam. Bardzo milo Was czytać
innabajka
Wtajemniczona
17-04-2013, 18:09:16

Baszas, czy robili ci teraz na świeżo zdjęcie?
Szczerze mówiąc wolałabym usłyszeć od swojego operatora to co ty, czyli "jest pani zdrowa" niż to co usłyszałam:" trzeba czekać".
NIematahari, zamierzam się zarejestrować do mojego lekarza pierwszego kontaktu (okazuje się, że to nie jest już takie proste-zapisy raz w tygodniu i kilometrowe kolejki). Do innych nie ma po co iść, bo zbywają i nie dają żadnych skierowań. Poproszę o skierowanie na RTG. Dowiedziałam się też dzisiaj, że moja neurolog jest na zwolnieniu i nie będzie jej do odwołania a nikt nie wie jak długo. Tak więc mam czekać...
Co do zmiany lekarza to przykład Dany pokazuje, ze to nie takie łatwe ani przyjemne. Inni nie chcą za bardzo zajmować się (nawet prywatnie) pacjentami, których nie operowali.
Danusiu, czy byłaś już w poradni na Borowskiej? Jak wizyta? Czy lepsze było nastawieni lekarza do ciebie niż poprzedniego?
Pozdrawiam wsztystkich
Początkująca
17-04-2013, 18:48:01

Innabajko witaj w naszym gronie
Fakt, pisaliśmy tu o fotelach biurowych dosyć dawno i żebyś długo nie szukała to proponuję przejrzeć te propozycje:
http://www.ulgadlakregoslupa.pl/Sklep/ergonomiczne-fotele-biurowe-krzesla-obrotowe/
http://www.dxracer.pl/kat8_fotele-biurowe.html
Dobry fotel w pracy to podstawowa rzecz dla kręgosłupa. Jesteśmy dość długo do niego „przywiązani z konieczności” i dlatego warto zainwestować samemu lub poprosić pracodawcę (wyrozumiałego i nie skąpego) o zakup takiego mebelka. Ja mam w pracy bez zagłówka, podobny do tego z pierwszego linka typu clasic. Na tych stronach w podanych linkach znajdziesz również z zagłówkami.
Pozdrawiam anTosia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: