Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
22-03-2013, 08:01:57

Żarcik w moim stylu i w zasadzie Irka też
[url href=http://www.forumneurologiczne.pl/galeria/raf/albumy title="Przejdź do galerii użytkownika"][img hash=514c0f7fb65a5 href=http://www.forumneurologiczne.pl/galeria/raf/pokaz/514c0f7fb65a5]http://static2.medforum.pl/portals/user_photos/199625/514c0f7fb65a5_200x200_adaptive.jpg[/img]
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Początkująca
22-03-2013, 09:24:52

Witam Cię Karolina. Ten lekarz ma wspaniałe podejście do pacjentów, jak również wszystrzy lekarze tam na oddziele,dlatego wierze, że ta 3 operacja też uda tak jak poprzednie. Najbardziej to się boję narkozy,ze względu na inne moje choroby. Ostatnio było dosyć grożnie, ale przeżyłam,było trochę powikłań, ale w ciągu roku doszłam jako tako do siebie, boję się, żeby nie było powtórki, jakby co to testament już napisany.
Malgos
Wtajemniczona
22-03-2013, 13:40:55

Margotkaw
Nie wiedziałam że mogą być aż takie komplikacje przy operacji kręgosłupa żeby było zagrożenie życia. szybciej zakladałabym unieruchomienie lub uszkodzenie nerwów , bezwłady itp.
Czy miałaś aż 3 operacje na kręgosłup a ostatnią rok temu ?Mam tyle lat co Ty , o rok nawer wiecej ale o operacji myślę ale o testamencie nie .
Albo straszysz albo żartujesz.
karolina
Wtajemniczona
22-03-2013, 14:52:06

Karolinko, relaxe
Jeśli zdarzają się wyjatkowo, jakies choroby współistniejące - to wtedy tylko może nie byc zupełnie książkowo, ale i tu wywiad jest tak dokładny, ze minimalizuje zagrożenia Ryzyko przy operacji jest zawsze, ale teraz nauka - neurochirurgia się tak rozwinęła , ze bardziej chyba jest to rutynowy zabieg - u nas w Bydgoszczy - bywają 4-5 dzienie.
Margotkaw jes w tak wspaniałych "rękach", ze tylko pozazdrościc;)
Pozdrawiam wszystkich
Ela
Wtajemniczona
22-03-2013, 15:22:59

du250669 2013-03-21 19:23:49 Margotkaw Małgosiu
Będziesz w najlepszych rękach , jestem z lubuskiego , unas też się mówi o Bydgoszczy w samych superlatywach a juz o prof H .....
Agachrab , Agnieszko
Implant to proteza dysku.Czytałam o tym twoim i skojarzałam go jako ruchomy. Czy dynamiczny i ruchomy to to samo ? Czy operował Ciebie Łątka ?
Pozdrawiam wszystkich Karolina:
Ja polecam Nową Sól !Tam też są bardzo dobrzy neurochirurdzy!
wiesia
Początkująca
22-03-2013, 15:34:18

Karolinko tak jak pisze Ela relax, ja mam takie obawy ze względu na moje choroby wspóistniejące,a nie o to, że po operacji wystąpią jakieś niedowłady,czy coś w tym stylu. Anestezjolog przed operacją przeprowadza dokładny wywiad i jego w tym głowa, żeby wszystko było dobrze. Przy ostatniej operacji jak mu powiedziałam na co choruję jego mina była bezcenna,on bardziej się wystraszył niż ja,ale potem się zreflektował i powiedział,że będzie mnie ratował ze wszystkich sił i dlatego tak się boję, nie tego,że zabieg się nie uda tylko czy pacjent wytrzyma. Nie chciałam was nastraszyć to tylko mój przypadek jest taki trudny. Pozdrawiam Was i głowa do góry
Malgos
Początkująca
22-03-2013, 15:39:17

A ten testament tak dla spokojności ducha
Malgos
Początkująca
22-03-2013, 15:51:30

Jeśli macie ochotę na rozmowę zapraszam na priv. mwojciech24@gmail.com
Malgos
Wtajemniczona
22-03-2013, 16:07:41

Wiesia
Nie wiem czy pytac o nazwiska neurochirurgów z Noawj Soli. A Zielona Góra ? Jak się ma do Nowej Soli ? Może na priv ?
Karolina
Forumowiczka
22-03-2013, 16:26:28

raf
(...) Normalnie bez kontrastu , mały ten aparat był taki , że ledwo się zmieściłem,(...)
a przypomnij mi jaki masz implant? tę plastikową klatkę czy coś z tytanem?
Bo ja mam "czop" tytanowy (taki sobie walec) i chyba z powodu tego tytanu zastanawiali sie przy rejestracji, czy nie dac kontrastu. Okaże sie po pierwszych zdjęciach czy cos widać czy odbłyski wszystko zamazują.
Asia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: