Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
21-03-2013, 14:01:17

Perpetum Ewo dziękuje za obszerny opis.
Małe sprostowanie ja jestem z Jel.Góry a operację mam mieć w Wałbrzych na Sokołowskiego. Ale nad tym zastanowię się po sanatorium.
baszas Basiu dziękuje również za opis swoich przeżyć. Będziemy w kontakcie.
Pozdrawiam wszystkich
P.S. W Jel.G. pada śnieg szaro buro a wiosny nie widać.
Początkująca
21-03-2013, 14:25:39

Raf W Łodzi byłam u dwóch neurochirurgów i sporo mnie nastraszyli, że to trudna operacja,nie wiadomo co będzie po,zero życzliwego podejścia do pacjenta,nie wiem może nie trafiłam na tych co trzeba,a do Bydgoszczy trafiłam za radą znajomej, która była tam operowana i nie żałuję.Dość długą podróż po operacji da się wytrzymać, po tym jakie bóle trzeba znieść przed operacją to ta podróż to pikuś. Znam też kilku znajomych z mojej okolicy operowanych w Łodzi na kręgosłup lędzwiowy, i nie jest ciekawie,jest gorzej niż przed operacją, rechabililtują się, a i tak chodzą o dwóch kulach i stąd ta moja rezerwa na Łódz.Pozdrawiam Małgosia
Malgos
Początkująca
21-03-2013, 15:01:21

Raf, i jeszcze dodam,że w Wojskowym w Bydgoszczy są ludzie z całej Polski,ze mną leżała pani aż z Suwałk,byli również ludzie z Warszawy,a tam są przecież dobrzy operatorzy.Spotkałam tam też aktora,nie wiem czy go znałeś Zalewski, mąż Marii Pakulnis,w Warszawie nie podjęli się go operować,a w Bydgoszczy zoperowali. Ja też jestem zadowolona z tego szpitala. Pozdrawiam Ciebie i wszystkie szyjki PRZED I PO
Malgos
Początkująca
21-03-2013, 15:26:29

tysia34 2013-03-20 22:17:15 Dziękuję Młgoś :) I ja Ciebie pozdrawiam
Gdzie będziesz operowana?
Dobrze, że ja mam zaraz po świętach to chociaż nie będzie czasu ba strach taki w ostatnich dniach bo rodzinka się zjedzie :) choć pewnie znając mnie takiego nerwusa i panikarę to znajdę i na to troche czasu :P
Justynko dobrze, że masz zaraz po ŚWIĘTACH,będziesz miała koło siebie Rodzinkę i nie będziesz miała czasu na panikę, ja w Święta też chce zapomnieć o operacji tylko te 3 dni po świętach będą najgorsze.Pozdrawiam
Malgos
Początkująca
21-03-2013, 16:07:57

hamer 2013-03-21 09:24:46 Basiu 3D to
Diclifenac- NLPZ
Dexaven-stryd szybko działający
Diprophos -steryd o przedłużonym działaniu
Sterydy działają przeciwzapalnie, p.obrzękowo, p. bólowo
NLPZ p. bólowo,p.zapalnie
Fajnie, że zostałaś zabezpieczona komfortowo na pierwsze dni. Mozesz też odczuwać ,,kopa" aktywności posterydowej. Nie daj się zwieść i preferuj słodkie lenistwo.
Pozdrawiam Z.
Witaj,Zosiu!
Tak myslałam,że to cos 3xextra bo naprawdę czuję się dobrze.Cieszę się,że mam juz to za sobą a Ty byłaś moim światełkiem kiedy trafiłam tu po raz pierwszyStosuję sie do zaleceń i oczywiście oddaję sie słodkiemu lenistwu.
Pozdrawiam cieplutko!
baszas
Początkująca
21-03-2013, 16:19:29

kasiafo 2013-03-21 09:29:45 zapomniałam...gardziołko nie bolało, nudności nie było... każdemu tak życzę :
Dzielna dziewczyna ,brawo,Kasiu.....a teraz Alleluja i do przodu
baszas
Początkująca
21-03-2013, 16:43:16

Witaj Basiu cieszę się, że tak dobrze zniosłaś okres pooperacyjny, wymioty po operacji to jak horror wiem, bo tego doświadczyłam, gardziołko też super, ja skrzypiałam jeszcze tydzień, jadłam tylko przetarte,boję się tego, żeby się nie powtórzyło. Ten wcześniejszy post rozbawił nie i podniósł na duchu, jesteś dzielna,pozdrawiam
Malgos
Forumowiczka
21-03-2013, 18:23:31

ojejku ale ostatnio dużo piszecie :). nie nadążam z czytaniem .....
Raf piękne MR, po prostu marzenie szyjki PO........
nie ma nowych przepuklin - chyba trzeba ci gratulować.
Mam nadzieję że w lipcu nad swoim tez wpadnę w zachwyt :)
A robili ci z kontrastem czy bez? Bo obraz bardzo wyraźny
Asia
Wtajemniczona
21-03-2013, 18:23:49

Margotkaw Małgosiu
Będziesz w najlepszych rękach , jestem z lubuskiego , unas też się mówi o Bydgoszczy w samych superlatywach a juz o prof H .....
Agachrab , Agnieszko
Implant to proteza dysku.Czytałam o tym twoim i skojarzałam go jako ruchomy. Czy dynamiczny i ruchomy to to samo ? Czy operował Ciebie Łątka ?
Pozdrawiam wszystkich Karolina:
Forumowicz
22-03-2013, 07:57:46

buraczek 2013-03-21 19:23:31 ojejku ale ostatnio dużo piszecie :). nie nadążam z czytaniem .....
Raf piękne MR, po prostu marzenie szyjki PO........
nie ma nowych przepuklin - chyba trzeba ci gratulować.
Mam nadzieję że w lipcu nad swoim tez wpadnę w zachwyt :)
A robili ci z kontrastem czy bez? Bo obraz bardzo wyraźny
Asia
Normalnie bez kontrastu , mały ten aparat był taki , że ledwo się zmieściłem,
w zasadzie to ręce miałem na brzuchu a powinienem wzdłuż ciała
Ale ja jestem lekko zaniepokojony chociaż jak porównuje z mri z przed operacji to ucisk , który miałem pięknie się wyprostował a i wypuklina , która tez miałem też jakby się wchłonęła.
O piersiowym nie ma co pisac go gładki jak stół bilardowy.
No chyba , ze jestem naiwny
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: