Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
21-03-2013, 09:05:09

Witam Was wszystkich cieplutko
baszas, dziekuje postaram sie nie bać. Choć moja angina nie odpuszcza, i chyba najbardziej martwię się teraz tym żeby przeszło do operacji i nic nowego się nie przypałętało. Życzę Ci żebyś jak najszybciej wròciła do formy
Kasiufo, strasznie czekałam na Twòj powròt na forum. Cieszę się, że wszystko w porządku
Jak tak Was czytam to przestaje się bać Wczoraj i dziś strasznie mnie boli i drętwieją ręce bolą ramiona i te wszystkie objawy a zwłaszcza odrętwiałe kolana są tak uciążliwe że pragnę być PO
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II
Wtajemniczona
21-03-2013, 09:51:46

Czy orientuje się ktoś może, czy sformuowanie "implant" i "proteza dysku" to jest to samo???
Początkująca
21-03-2013, 10:24:12

Tysia dziękuję za pozdrowienia ja po raz 3 będę operowana w Bydgoszczy kolejny raz przez Prof. Harata, a Ty jaki szpital wybrałaś?
Malgos
Początkująca
21-03-2013, 10:33:37

Szpital Wojskowy we Wrocławiu, tu mam najbliżej. No i dobre rzeczy słyszałam na temat Szpitala i ordynatora, a to on będzie mnie operował. Myślałam też o Opolu. Ale tam dłużej musiałabym czekać.
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II
Wtajemniczona
21-03-2013, 10:53:03

Dzień dobry
Tysiu , ile czekałaś we Wrocławiu ?U mnie może się okazać że muszę szybko więc gdybyś mogła więcej szczegółów lidia49@op.pl .Pozdrawiam .
Karolina
Początkująca
21-03-2013, 10:53:38

Ja mam blisko do Łodzi,ale nie miałam jakoś zaufania do lekarzy,a to jest bardzo ważne,też słyszałam dobre wieści o Bydgoszczy dlatego wybrałam,chociaż to ponad 200 km ode mnie. U Was też takie śnieżyce, bo u mnie od samego rana i nie przestaje padać?
Malgos
Forumowicz
21-03-2013, 11:21:32

margotkaw 2013-03-21 11:53:38 Ja mam blisko do Łodzi,ale nie miałam jakoś zaufania do lekarzy,a to jest bardzo ważne,
Możesz uzasadnić ?
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Forumowicz
21-03-2013, 12:31:48

Sie macie peryskopki.Zabiegi dzis expresem przeszedłem i dodałem prywatnie masaż klasyczny bez szyi-rewelacja polecam.Ktos pisał cz implant to samo co proteza dysku mniemam ,że to samo bo słyszałem jedno i drugie z ust lekarza okreslajace moje dwa cacuszka.Bardziej powaznie mówie że mam dwa sztuczne dyski-to bardziej działa na słuchacza.A z tym dyskiem ruchomym to pozazdrościć kto ma.Ale czy napewno szybciej coś mi sie zdaje,że niejest tak do końca.U mnie niestety 2 sztywniaczki i operacja 1,5 godz,kołnierz tylko do samochody i to mięciutki,i jak sam wychodziłem na spacer.Zresztą pisałem wczesniej.Weterani juz to pisali tylko powtórzę-każdy jest innym przypadkiem,przez innego operatora przerobionym.Co operator to inne zalecenia.Weżmy jazde samochodem miałem zgode już po tygodniu choć bardzo ostrożnie.
Na wyspie śneżek popruszy słońce wyjdzie nie jest żle.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
21-03-2013, 12:39:20

Kasiafo to jeżdzisz po bandzie z glowa .Bynajmniej w moim przypadku podnosiłem głowę i opuszczałem z rękami podtrzymującymi mi głowe nie inaczej.Rece były zabezpieczeniem tak mi pokazał rechabilitant w obecności lekarzy gdy mnie pionizowali.Samo podnoszenie głowy robie teraz gdy pozwolił operator.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
gość
21-03-2013, 13:54:07

piotr19 2013-03-21 13:39:20 Kasiafo to jeżdzisz po bandzie z glowa .Bynajmniej w moim przypadku podnosiłem głowę i opuszczałem z rękami podtrzymującymi mi głowe nie inaczej.Rece były zabezpieczeniem tak mi pokazał rechabilitant w obecności lekarzy gdy mnie pionizowali.Samo podnoszenie głowy robie teraz gdy pozwolił operator.piotr
hihi piotr.... jak by to tak dokładnie opisać to kładę sie na boku jedną ręką podpieram się i podnoszę drugą asekuruje głowę (czytaj- popycham do góry ;p)... bałabym sie samą głowę ruszać poza tym zaraz ból daje znać jak coś nie tak ;) więc nie szaleje... asekuracja pełna- choć pewnie te moje wygiby przy wstawaniu to śmiesznie wyglądają :D

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: