Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
20-03-2013, 21:17:15

Dziękuję Młgoś :) I ja Ciebie pozdrawiam
Gdzie będziesz operowana?
Dobrze, że ja mam zaraz po świętach to chociaż nie będzie czasu ba strach taki w ostatnich dniach bo rodzinka się zjedzie :) choć pewnie znając mnie takiego nerwusa i panikarę to znajdę i na to troche czasu :P
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II
Forumowicz
20-03-2013, 21:24:14

Dobry wieczorek kochani żyjecie to dobrze bo piszecie choc sa takie okrety podwodne zanuzyły sie itylko peryskop w gore i czytaja.Baszas tez sie czasem po operacji czulem i rozumiem Ciebie.Tak jak mi na forum powtarzano powoli ,powoli,powoli i bedzie dobrze i lepiej.Wytrwalości no i zdrowia.Powiedz sama świetne uczucie jak nieboli-jak reka odjol czy jak.Dla wszystkich bolesnych nocki bez bólu.
Perpetum poltram działalna mnie ale wtedy przed to moj sen to1-1,5 godziny.Dexametazon byl odlotowy pojechalem na ksieżyc i do buszu,ale to juz dawna bajka.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
20-03-2013, 21:32:49

Agachrab jak byłem w zusie to chyba dzieki tej lekarce ozecznok jak bylem w pokoju gdzie mnie wysłała po skierowanie to te panie podaly chyba z 5 miejscowości ktore moge wybrac i wybralem Miedzywodzie .Moze i ći sie uda .Dobrej nocki .piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
21-03-2013, 07:06:45

Witam
Tysiu,rozumiem Twój strach,gdyż sama przez to przeszłam ale będę powtarzać z uporem maniaka naprawdę nie ma czego.Uśpią,zrobią co trzeba a "po" każdy przechodzi inaczej.Myślę,że to kwestia nastawienia .Owszem,gardziołek dokucza po tych wszystkich manewrach i tej nieszczęsnej rurce ale to nie jest az takie straszne.Jesli chorowałas np.na anginkę to ta dolegliwość jest podobna.Ludzie,co to za ból w porównaniu z tym co przechodziliśmy "przed".Gorszej panikary ode mnie to chyba nie ma w całym wszechświecie i co?Przeżyłam,od operacji czuję sie naprawdę super i gdyby nie te wszystkie zakazy co wolno a czego nie,pewnie juz bym szalała na odkurzaczu
skakała po oknach (chociaż te umyłam przed wyjazdem do szpitala ) no ale skoro mam sie oszczędzać niech i tak będzie.
Nie wiem jak Wy,kochani,ale ja nawet tego szwu bardzo nie czuję .......no chyba że w ogóle straciłam czucie i tego powinnam sie obawiać.Tysiu-jak mawia Piotr-peryskop w górę i cała naprzód.Przecież chcemy normalnie funkcjionować i korzystać jeszcze z życia?
Proszę,niech ktos "po" napisze czy te dolegliwości po opercji sa mocniejsze niz "przed"?Przeciez to naturalne,że po takim zabiegu musi cos tam doskwierać ale to wszystko pikuś w porównaniu z bólami z jakimi musielismy sie zmierzać codziennie.Przynajmiej ja.
A może to własnie rączki operatorów? Ja za swoim,gdyby zaszła taka potrzeba( pluje przez lewe ramie poleciałabym w kosmosI liczę sie z tym,poniewaz moje lędźwię też wymagają obróbki
Raf........1,5 goodz.? widocznie tyle wystarczyło ,by mnie naprawić i chwała Bogu,choć spało mi sie chyba całkiem,całkiem..... nie wiem co mi dali ale amnezja totalna
Dzisiejsza nocka również minęła bez bólu......zreszta cały wczorajszy dzionek spałam bez prochów.
owszem,przepisali Delparan.....ale jak przeczytałam skład wolę sie wstrzymać a poza tym naprawde póki
co nie sa mi potrzebne.Kolejny dzień wstaje bez bólu głowy a dla mnie to już cud bo "przed" codziennie rano gryzłabym z bólu.
Teraz to juz i dieta mi chyba nie potrzebna bo przez ten kołnierz nie moge bardzo buzi otworzyc coby jeść i własnie kombinuję jak wyciąć przynajmniej to pod brodą bo na uszy juz w szpitalu pielęgniarka superowsko nam go popodcinała.
Reniu.....jeśli masz jakies pytanka pisz smiało na priv,tu może mi coś umknąć.
Pozdrawiam Was ,kochani i życzę bezbolesnych dzionków
baszas
Początkująca
21-03-2013, 07:16:29

Aaaa......zapomniałam dodać,odnosnie gardziołka "po"....ja poprosiłam pięlęgniarke jeszcze na pooperacyjnej o wodę,najpierw sama przychodziła i zwilżała tylko usta ale mi sie chiało pić więc podała mi wode w strzykawce i dawkowałam sobie powolutku i własnie to przynosiło ulge na gardło.......kurde nie nadążała z napełnianiem tej strzykawki przez cała nockę literka obaliłam uczuliła tylko,że po narkozie moge zwracać ale ja jeśli juz cos połkne to nie oddam i tak było.
baszas
Forumowicz
21-03-2013, 07:26:33

Witam.
Potrzebuję w miarę sensowna definicję "Regularnego współżycia".
Pierwsze 3 osoby dostają nagrodę w postaci darmowej diagnozy kręgosłupa.
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Forumowiczka
21-03-2013, 08:24:46

Basiu 3D to
Diclifenac- NLPZ
Dexaven-stryd szybko działający
Diprophos -steryd o przedłużonym działaniu
Sterydy działają przeciwzapalnie, p.obrzękowo, p. bólowo
NLPZ p. bólowo,p.zapalnie
Fajnie, że zostałaś zabezpieczona komfortowo na pierwsze dni. Mozesz też odczuwać ,,kopa" aktywności posterydowej. Nie daj się zwieść i preferuj słodkie lenistwo.
Pozdrawiam Z.
gość
21-03-2013, 08:24:54

witam szyjki
ja od wczorj w domu. miałam pisać ale wykończyła mnie walka z poduszkami- żadna nie pasowała :/
wszystko jest dobrze. do końca nie było wiadomo ile poziomów- lekarz stwierdził że zdecydują po otwarciu. tabletka uspokajająca zadziałała... zasnełam już na przedoperacyjnej...obudziłam się już rozintubowana. sprawdziłam czy ruszam wszystkim i o godzine zapytałam ;p
spałam 3 godz :) znikneły wszystkie drżenia mrowienia i bóle :D zrobiono mi jeden poziom... i cud normalnie bo załapałam sie na implant ruchomy. lekarz przyszedł 2 godz po i wyjśnił dlczego i jak było. stan mojego kręgosłupa przy implancie stałym gwarantował że za max 2 lata zobaczyli by mnie znów... ruchomy dje mi szanse na pare lat pod warunkiem ze będę dbała o siebie. dlatego jeden... kolejny operowany teraz poziom zwiekszałby obciążenie pozostałych i ryzyko lawinowego posypania się.
jak narazie oki jest wszystko nic nie boli jedynie sztywna jestem jak bym kij połkła. zaraz po opercji nie mogłam nwet głowy ruszyć...bałam sie jak j wstanę na nogi...ale już w nocy dałam radę podnieść głowę . tak ze nie bac się szyjki :) nic strasznego :D
pozdrawiam i zmykam leżeć :)
kasia
gość
21-03-2013, 08:29:45

zapomniałam...gardziołko nie bolało, nudności nie było... każdemu tak życzę :)
Wtajemniczona
21-03-2013, 08:49:33

Witam wszystkie szyjki a szczególnie Kasię PO.
Super, ze załapałaś się na implant ruchomy. Pisałam Ci, że może się uda, bo jesteś młoda. I Jest
Będziesz pewnie szybciej dochodzić do siebie z tym implantem
Mnie również po operacji gardło nie bolało i ogólie czułam się bardzo dobrze.
Teraz niestety samopoczucie gorsze. Prawie cały czas bolą raiona i pod łopatkami
pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: