Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
30-08-2012, 18:24:36

Wczoraj wróciłam z miesięcznej rehabilitacji. Dobrze było - nie boli prawie wcale i chodzę prosto. Na wstępie pobytu wysłuchałam wykładu o nałogowym skręcaniu kręgosłupa, no ale mniejsza o to...
Za chwilę czeka mnie następny miesięczny wyjazd na rehabilitację, a po powrocie tydzień w domu i następny wyjazd. Trzeba się ratować....
Wpadłam tu i .... zastanawiam się czy zostać. Może pójdę w ślady anTosi, nie wiem, muszę sobie w spokoju przemyśleć to, co ostatnio tu czytam. Poza tym aktualnie nie jestem szyjkowa, a lędzwiowa.
Może się z tym prześpię, a ranek mi coś podpowie.
Dobranoc
to ja, Ania znana jako amadobo
Początkująca
30-08-2012, 19:07:10

Spinka - pomyślałam po przeczytaniu tego co napisałaś, że miałyśmy przyjemność (jak dla mnie wątpliwą) mieć do czynienia z tą samą panią orzecznik. Nazwisko na M, niepełnosprawna ruchowo oraz jak dla mnie bardzo ale to bardzo złośliwa. Też miałam odmowę świadczenia. Nie przeczytała dokumentacji, pomyliła mnie z kimś innym sugerując, że mam chorobę nietrzymania moczu oraz leczona jestem psychiatrycznie....Uprzejmie wyjaśniłam, że to nie o mnie mowa i pani na mnie z krzykiem, że ja jej śmiem zwracać uwagę...popukała mnie młoteczkiem i ...jest pani zdrowa i zdolna do pracy. Myślę, że to jakieś nieporozumienie tacy ludzie w orzecznictwie, oni chyba przechodzą specjalne szkolenia z nienawiści i braku kompetencji. W sumie to cud, że nie operują ludzi....Pracuje w ZPCH więc mam dobrze, turnusy rehabilitacyjne w super ośrodku i czas pracy 7 godzin z przymrużeniem oka szefa :) Pozdrawiam Karolina
Forumowicz
30-08-2012, 19:43:19

amadobo 2012-08-30 20:24:36
Wpadłam tu i .... zastanawiam się czy zostać. Może pójdę w ślady anTosi, nie wiem, muszę sobie w spokoju przemyśleć to, co ostatnio tu czytam.
Dobranoc
tak sobie myślę i myślę ...
Życzę zdrowia wszystkim .
Dobranoc
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Wtajemniczona
30-08-2012, 20:00:08

amadobo 2012-08-30 20:24:36
Wpadłam tu i .... zastanawiam się czy zostać. Może pójdę w ślady anTosi, nie wiem, muszę sobie w spokoju przemyśleć to, co ostatnio tu czytam. Poza tym aktualnie nie jestem szyjkowa, a lędzwiowa.
Dobranoc
Aniu..zostań....
AnTosiu..Bogusiu....Wracajcie!!....
Zdrówka Wszystkim życzę....
Halina z mielopatią.....
Halina z mielopatią...
Forumowiczka
30-08-2012, 21:04:40

Aniu wprawdzie nie rozumiem skąd taka decyzja ale mam nadzieję że przynajmniej mail do ciebie pozostanie dalej aktualny?
Teraz to się naprawdę cieszę, że kiedyś pozbierałam kontakty do szyjek weteranek :).
Dobranoc
Asia
gość
31-08-2012, 06:14:19

szkoda nowe szyjki nie weteranki pozostaną bez wsparcia?????
gość
31-08-2012, 07:51:48

Witam Was Kochane Szyjki niezależnie od płci :))
Halinka mówisz i masz. Jestem. Tęsknię za Wami i nic na to nie poradzę. Nowe Szyjki muszą mieć wsparcie i to nie podlega dyskusji.
Pozdrawiam bardzo bardzo serdecznie.
Bogna
gość
31-08-2012, 07:54:17

raf.... fajnie, że myślisz, myślenie ma przyszłość. Chyba, że nie...ale kto to wie??? No kto?
gość
31-08-2012, 08:03:17

Pawik - cieszy mnie bardzo, że jesteś w dobrej formie. Pamiętaj o sobie i o swoim nowiutkim sprzęcie w szyjce. To, że śmiga bez zarzutów bardzo cieszy, to, że bóle poszły precz - bardzo cieszy. To, że rwiesz się już do pracy - no cóż, według mnie, leciutko za wcześnie. 3 miesiące to dobry czas na rekonwalescencję ale młodość ma swoje prawa i tej opcji się trzymajmy. Powodzenia zatem dla Ciebie.
Bogna
Wtajemniczona
31-08-2012, 08:31:30

bognaj 2012-08-31 09:51:48 Witam Was Kochane Szyjki niezależnie od płci :))
Halinka mówisz i masz. Jestem. Tęsknię za Wami i nic na to nie poradzę. Nowe Szyjki muszą mieć wsparcie i to nie podlega dyskusji.
Pozdrawiam bardzo bardzo serdecznie.
Bogna
Bogna......Nawet sobie nie wyobrażasz jak mi się "pysk" śmieje:)))))....taka radosna jestem...!
Witaj..dobrze,że wróciłaś....Jesteś na tym forum Bardzo Potrzebna.....i tym starym i tym nowym szyjkom!!!...
Dnia bez bólu..Wszystkim życzę....
Halina z mielopatią...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama:
Reklama:
Reklama: