Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
04-11-2009, 10:35:30

A... i jeszcze jedno Januszu twój nałóg jest również moim nałogiem, staram się jak mogę aby go zwalczyć. Niestety wystarczyło siły na trzy dni i znowu mnie dzisiaj dopadł.Ale dla chcącego nic trudnego.

Irek
gość
04-11-2009, 13:13:54

Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej u zaprzyjaznionej ginekolożki i ona mi poradziła, że powinnam sie znowu udać z wizytą do Doktora /prywatnie, oczywiście, bo On nie przyjmuje inaczej/. Zapisałam sie na 16 listopada i teraz się zastanawiam czy to ma sens.
Jak myślicie?
A brzydkim papierosianym nałogowcom mówię, że to sie da zwalczyć. Ja i mój mąż paliliśmy od czasów LO, razem chadzaliśmy w tyły boiska na dymka i palilismy ostro przez wiele lat. Traz od prawie dwudziestu jesteśmy abstynenci. Nawet bym nie popatrzyła w stronę papierosów, takie strasznie drogie sa. Wole te pieniązki wydać na niteczki do robótek
Wtajemniczona
04-11-2009, 13:30:43

Emilko, odpowiedziałam na priv
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
Forumowiczka
04-11-2009, 13:43:17

Gość
1. PIRANIA1 - Olsztyn
2. JANUSZ - Toruń - janusz-kur2@wp.pl - Skype: skromniak2 - gg: 7435779
3. ZOSIA - Warszawa - zocha_59@o2.pl
4. GOSIEŃKA - Szczecin - gosienka44@op.pl - Skype: gosienka4444 - gg11465861
5. SPINKA - Ożarw Mazowiecki / Warszawa - myspine@gazeta.pl - Skype: sun.on.line
6. ANNA - Goleniw - aniasz14@vp.pl - gg: 9324368
7. JANO (Janeczek) - Krakw
8. RENBAZ (Renata) - Warszawa renbaz@tlen.pl - gg: 12835246
9. ELŻBIETA - Legionowo - elaka0@wp.pl
10. MARTTKA - Białystok
11. AIRWOMAN (Agnieszka) - Warszawa
12. BOŻENA - Wrocław - ixodida@neostrada.pl
13. FURION30 (Marcin) - Zabrze m_semenowicz@onet.eu Skype:grekoo30 - gg:10867934
14. DOROTA - Ostrołęka e.d.g@wp.pl - Skype: dorka1130 gg: 10208155
15. Ania - Białystok - andrzej97@autograf.pl
16. Amadobo (Ania) - Wrocław - gg: 3348670
17. Piesmaxik (Ewa) - Ostrda - eb125@wp.pl
18. Tamara - Białystok
19. Emila -Wrocław - emila1967@wp.pl
20.ADA(Dorota) - Wyszkw -dorakami@op.pl - gg 3996241
21. krak62 (Irek) - Krakw - ir62@o2.pl
22. Staszek - Poznań - Staszekwol@poczta.onet.pl
23. Bartuzi - Konstancin-Jeziorna - mail: bartosz_olszewski@o2.pl
24. Osia (Małgorzata) – Warszawa – 1431wima@gmail.com
25.Maciej N.- Grodzisk Mazowiecki- bremnes@onet.eu gg 1492276
26.Paweł -Płock- numajanko@wp.pl - gg 7000709
27.Goja 35-Warszawa - gosiajaw74@o2.pl -skype : gosiaczek681, - gg 10417374
28.Piotr-Mielec-slapio@poczta.onet.pl,- GG 482000

Alez imponująca lista gości
gość
04-11-2009, 14:20:44

Jeszcze troszeczkę i stuknie nam "trzydziestka".

Jak ten czas szybko leci !?.

Jeszcze z pracy St.Św.
Forumowiczka
04-11-2009, 14:34:44

PIOTR , piszesz i masz
Apartament z numerem 28 w tym sezonie nalezy do Ciebie
A widok nad morze bardzo proszę-wyślesz skierowanie do Kołobrzegu i będziesz się sycił widokiem fal do upojenia .
Mnie zmarzył się widok na Giewont i tym sposobem będę go miała w pięknej zimowej scenerii

Troszkę do bani ,że koablacja nie spełniła pokładanych w niej nadziei .Jak się śledzi fora to mało inwazyjne metody niestety często są tylko półśrodkeim .

GOSIU myślę, że to mogą być bóle mięśniowe ale najlepiej kierować się intuicją .Jesli ból jest bardzo dotkliwy to rób to stopniowo tak żeby mięśnie przyzwyczjać do większego obciązenia . noszenie To może być również trochę mechanizm obronny - po części świadomie i podświadomie spinasz mięśnie barków i szyi żeby nie poruszyć i nie przemieszczać szyi . To normalne na początku -POZYCJA KIJA OD MOPA .
Może na początek spróbuj zdejmować kołnierz w ciągu dnia w pozycji lezącej ,wtedy kiedy jesteś wypoczęta , masz pełna kontrolę na ruchami. leząc z dobrym podparciem staraj się świadomie panować nad nadmiernym napięciem mięsni. Może coś z technik relaksacyjnych , odpowiednia muzyka .
Jeśli doktor Wilk uznał ,że zdejomwanie kołnierza na noc jest juz bezpieczne -zaufaj .Zbyt długie noszenie powoduje uzależnie . Może potrzebujesz tylko nieco mniejszych kroczków do odzwyczajania .
Ale jak zawsze , w razie uzasadnionego niepokoju to dokotor jest ostateczną wyrocznią .
A Twój Sprzeciw to chyba z wielką ofiarnością swój tors wystawi jako worek treningowy żeby Ci tylko sprawność ręki wróciła
Gosiu mam pytanie z innej beczki bo mnie intryguje -ja coś kiepsko widząca jestem -co jest na Twoim avatarze ?

ANIU jak tak dalej pójdzie to chyba szybciej byłabyś zoperowana przy swoich wskazaniach gdybyś przyjechła na konsultację do nszego warszawskiego doktora

To zdaje się miał być miesiąc oczekiwania ?
Czy uudało Ci się w końcu uzyskac jakąś rzeczową informację telefoniczną o swojej pozycji na liście oczekujących?
Na Twoje pytanie o sens dodatkoej wizyty nie potrafię odpowiedzieć bo nie wiadomo jakie są przyczyny opóźnienia .Mozesz ta wiztę potrakotwac jako krzyk -ja cierpię , mój stan się pogarsza .

IREK nie myślaleś o konsutacji u UROLOGA .Trop odkręgołsupowy nie musi być jedyny u mężczyny w średnim wieku .
Ale ja pewnie zwichrowana zawodowo jestem .

PAWEŁ czy poczyniłeś już jakieś kroki w celach diagnostycznych po skierowania ? Pmiętaj miało być SZYBKO
Forumowiczka
04-11-2009, 14:41:13

Gosiu w zdaniu
masz pełna kontrolę na ***.
miało być nad RUCHEM .nie wiem co sobie cenzor wydumał .U mnie wyszły kropoki dla jasności sprawy.
gość
04-11-2009, 15:41:21

IREK nie myślaleś o konsutacji u UROLOGA .Trop odkręgołsupowy nie musi być jedyny u mężczyny w średnim wieku .
Ale ja pewnie zwichrowana zawodowo jestem .

Zosiu zacznę od badania moczu, później neurolog i może załapię się na urologa. Tylko te bóle wzmagają się w tym czasie gdy zaczyna dokuczać lędźwiowy i pewnie dlatego te domysły.

Dzięki, pozdrawiam
Irek
Początkująca
04-11-2009, 15:41:28

hamer 2009-11-04 15:41:13 Gosiu w zdaniu
masz pełna kontrolę na ***.
miało być nad RUCHEM .nie wiem co sobie cenzor wydumał .U mnie wyszły kropoki dla jasności sprawy.

Zosiu u RUCHU to wolę się nie wypowiadać
a co do awaru to jest na nim nimfa płynąca na dwóch delfinach- taki troszkę magiczny obrazek
Forumowiczka
04-11-2009, 16:48:43

Zosiu u RUCHU to wolę się nie wypowiadać

Hmm, a na trudne (???) pytania odpowiedzi nadal brak
Bożżż, jeszcze oczy do naprawy , dzięki za objaśnienie

Nie mogę się już doczekać naszego kolejnego spotaknia . Po wczorajszym,,grupowym'' i dzisiejszym ze Spineczką apetyt rośnie .Złote Tarasy bedą w naszym panowaniu

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: