Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
04-03-2023, 13:49:21

Dorka ja też 3 poziomy z płytką (chyba? 🫤) Jadę w poniedziałek po pracy do Ruslana i szczerze gdzieś tam z tyłu głowy mam myśl, że już wyzdrowiałam i nie trzeba nic robić 😁
Początkująca
04-03-2023, 15:48:17

Dorka
Dlatego też zastanawiam się czemu lekarz nie pozwala na rehabilitację
Podobnie jak ty stawiała bym na fizjoterapię
Ale co mam zrobić jak tylko zaczynam mówić o rehabilitacji to on że absolutnie nie😡
Forumowiczka
04-03-2023, 17:32:34

Dziwne to trochę z tą rehabilitacją, nikt nie mówi o żadnych wygibasach. Ja ledzwiowy mam w tragicznym stanie,straszne zwyrodnienie i 4 przepukliny a wiemy z doktorem,że tylko rehabilitacja trzyma mnie w kupie. Ja na twoim miejscu porozmawiałabym z dobrym fizjoterapeutom i zasięgnęła opini.
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet 05.09.2022 lewostronna fenestracja i foraminotomia L4/5
Początkująca
04-03-2023, 17:43:50

Dorka
Chyba tak zrobię ,bo znów wracam do punktu wyjścia i zamiast coraz lepiej ja zaczynam dzień od leków .
Forumowiczka
04-03-2023, 19:36:16

Weź te wszystkie opisy i znajdź dobrego fizjoterapeutę ,niektórzy potrafią cuda. Przynajmniej mija ból
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet 05.09.2022 lewostronna fenestracja i foraminotomia L4/5
Początkująca
04-03-2023, 19:45:12

W poniedziałek zaczynam działać
Jestem z Poznania więc nie powinno być problemu z dobrym fizjoterapeutą😉
Forumowiczka
04-03-2023, 23:16:34

Florentynka 2023-03-02 22:07:17
Mojra, jesteś? Wszystko ok? Trochę się martwię, bo ja w tym samym miejscu niedługo, czyli te same procedury, te same zwyczaje, personel i miejsce 😱

Wracam powolutku na forum aby opisać w szczególności dla Florentynki ze względu na ten sam oddział neurochirurgii Wam w Łodzi w którym będzie też operowana ale i nie tylko. WYŻEJ ZAMIESZCZAM SWOJE TYTANY.😁
Jeśli chodzi o samopoczucie:
-nie mam już drętwienia w lewej ręce- to jest pierwsze pytanie na obchodzie jakie mi zadano po operacji a dpowiedz prof.Radka była- "I tak miało być"
- jeśli chodzi o ból to ogólnie biorę Dorete na wieczór (do piątku jeszcze brałam na dzień)i resztę dnia od soboty staram się nie brać ponieważ ja nie mogę przeciwbólowych razem z przeciwzapalnymi ze względu, że mam polipy na żołądku.
Ogólnie najgorsze dla mnie są noce bo po każdym przebudzeniu muszę zmienić na inną poduszka (zmieniam w nocy przeciętnie 3 poduszki) a to dlatego, że podczas operacji jest ustawiany na nowo kręgosłup i stara poduszka ortopedyczna na której spałam dotychczas zupełnie się nie nadaje i musiałam kupić nowe.
Jeśli chodzi o miejsce operowane to mam na ten moment bardzo zdrętwiałe i opuchnięte.
Nie operował mnie Ruslan Jekimov bo prof.Radek zadecydował, że będą mnie operowali neurochirurg Wawrzkiewicz i neurochirurgolożka Polis .
Jak zapytałam przy wypisie o stan mojego operowanego odcinka to usłyszałam, że dramatyczny w rozsypce oraz o wiele gorszy niż wskazywało RM.
Wstawiono mi tylko dwa implanty ponieważ ten odcinek nad nimi podejmie pracę i zobaczą jak to dalej będzie postępowało bo przy moich kilku chorobach autoimmunologicznych to za duże było obarczenie organizmu a plus jeszcze oklatkowanie to tym bardziej.
Mojra
Forumowiczka
04-03-2023, 23:19:06

Halina1967 2023-03-03 06:12:28
Co z ta Mojra 😒😒😒😒
Już coraz lepiej- zamieściłam wpis z fotka Florentynce 😉
Mojra
Początkująca
05-03-2023, 00:19:49

Witajcie kochani ponownie :) niedawno tutaj pisałam. Jestem po wizycie u ortopedy,po której No cóż, za wiele się nie dowiedziałam.Pan doktor nie obejrzał nawet płytki z rezonansem,miał godzinne opóźnienie w przyjmowaniu,więc chyba czasu brakowało, takie wizyty na nfz.Kazal czekac na rehabilitację. A objawów przybywa w zastraszającym tempie.Boli mnie już chyba wszystko od karku po pośladki.barki,ramiona,przedramiona...gryzie mnie to cały czas czy to nie jest spowodowane poszerzeniem kanału centralnego rdzenia.chcialam się dowiedzieć od Pana doktora co to oznacza,ale po tym jak doktor zapytał mnie ile to poszerzenie kanału wynosi,to stwierdziłam że chyba nie mam z nim o czym rozmawiać,bo przed sekundą czytał opis mr.
Początkująca
05-03-2023, 00:30:04

Nie mogę zabardzo pozwolić sobie teraz na wizyty prywatne,ale powoli brakuje mi sił do pracy.zaznaczam że pracuje na markecie. Więc codziennie dźwigam dość sporo,a nikogo nie interesuje zabardzo czy mam problemy z kręgosłupem.praca jest praca ,ma być zrobione i już.no i właśnie ostatnio w pracy dostalam ataku bólu między łopatką a kręgosłupem, że nie moglam złapać oddechu,bo aż mnie zatykało z bólu. Musiałam wyjść do domu w połowie zmiany...Bo nie dałam rady.mr miałam odcinka szyjnego I lędźwiowego. Czy ten bol koło łopatki mógł być od odcinka piersiowego?bo ja już się gubię w tym wszystkim .i co z tym poszerzonym kanałem centralnym rdzenia...Bo wszędzie mi pokazuje o jamistosci rdzenia.ja już zglupialam naprawdę.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: