Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
05-03-2023, 13:56:07

Dorka1616 2023-03-05 13:15:22
Kasiaka86 ,to dobrze, że boli. Jakby nie bolało, to znaczy, że nie działa.
Tego się trzymajmy :) dzięki
gość
05-03-2023, 14:38:20

andzia1989andzia 2023-03-05 11:50:03
Majora twoja szyjka wygląda chyba jak moja chwilkę tylko widziałam zdjęcie nie dali mi go przy wypisie już powoli zaczynam jeździć samochodem będę musiała podjechać do szpitala i poprosić o kopię zdjęcia na płytce jak będę już miała wstawię zdjęcie co do gardła napisz jak u Ciebie ja po 5 tygodniach nadal odczuwam dyskomfort dużo mniejszy niż na początku ale jest nadal
gość
05-03-2023, 14:39:35

Andzia przypomnij kiedy ty miałaś ta operacje -Halina nie zalogowałam się
Forumowiczka
05-03-2023, 15:02:53

Kasiaka, cieszę się, że odpowiada Ci terapia u p. Michała, oby jej efekty były zadawalające.
Na NFZ spróbuj może w filiach konstancińskiego CKR, mają kilka punktów w Warszawie. Ja korzystałam na Majdańskiej w ramach rehabilitacji dziennej i na Gałczyńskiego. W większości mają dobrych terapeutów i każdy pacjent był objęty terapią indywidualną, ale nie wiem czy to aktualne.
Mojra, dobrze Cię widzieć. Mam nadzieję, że gardłowe problemy już Cię nie niepokoją. Powolutku do przodu.
Wtajemniczona
05-03-2023, 18:52:29

Mojra,
a kręcisz główką? Kąpiesz się sama? Może głupie pytania ale bardzo życiowe? Jak czujesz dyskomfort w gardle to co z jedzeniem? Napisz troszkę bo nerwy już mnie męczą 🥺
Halinka 8 dni!!!
Ja 16 dni!!!
Forumowiczka
05-03-2023, 19:19:14

Florentynka 2023-03-05 11:05:26
Mojra44 2023-03-05 00:16:34
Florentynka 2023-03-02 22:07:17
Mojra, jesteś? Wszystko ok? Trochę się martwię, bo ja w tym samym miejscu niedługo, czyli te same procedury, te same zwyczaje, personel i miejsce 😱

WYŻEJ ZAMIESZCZAM SWOJE TYTANY.😁
Dziękuję Kochana, widzę że już bardziej wracasz "do ludzi" dziękuję za wpis, jutro zapytam Ruslana czy będzie mnie operował 😁
Po ilu dniach wyszłaś? Wszystko przy sobie możesz robić czy trzeba pomagać?
Przyszłam 22 wyszłam 27.02.
Ja przy sobie robię wszystko - tylko nic nie dźwigam. Dzisiaj jestem bardzo słaba a np. wczoraj lepiej się czułam.
Najgorsze jest utrzymywanie właściwej postawy po korekcie kręgosłupa w trakcie operacji aby nie zniszczyć efektów które mają tak naprawdę być tu i teraz oraz w przyszłości. A więc ściąganie łopatek oraz wyciąganie delikatne głowy do góry.
Problem jest w tej chwili fakt, że za długo nie można posiedzieć, poleżeć ani pochodzić. Wszystko w delikatnych ilościach. Muszę pomyśleć o korektorze postawy aby dobrano mi go w sklepie medycznym aby zrost , który teraz się już odbywa i będzie trwał tak do ok 2 m-cy przebiegał w miarę dobrze przy prawidłowej postawie. Teraz jak nabiorę nawyku właściwego ustawiania łopatek to zaowocuje mi to na przyszłość i mam nadzieję, że nie powrócą te dretwienia i pieczenia.
Rozmawiałam z neurochirurgiem od czego mogą być piski w uszach- kategorycznie stwierdził, że nie d kręgosłupa I jest to powielany mit. Wówczas trzeba przebadać słuch ponieważ w pierwszym etapie ograniczania słuchu pojawiają się takie piski,szumy i trzeba udać się do audiologa.
Mojra
Forumowiczka
05-03-2023, 19:25:13

Halina1967 2023-03-05 11:31:54
Mojra, jaka ty masz piękna szyje 😍zazdroszczę, ze masz już to za sobą, cieszę się ze napisałaś bo już się martwiłam, powiedz jak gardło ? Da się przeboleć to wszystko? Daj znać jak funkcjonujesz na codzień. Do mnie jeszcze nie dzwonili z potwierdzeniem daty 😒jestem nastawiona na ten 13 ale kazali mi czekać na telefon jest już coraz bliżej, pozdrawiam was Halina
Da się wszystko przeżyć. Gardło boli o 50% mniej.Jem małe kawałki a najlepiej biszkopty z herbaty.
Jestem narazie słaba .
Mojra
Forumowiczka
05-03-2023, 19:28:58

andzia1989andzia 2023-03-05 11:50:03
Majora twoja szyjka wygląda chyba jak moja chwilkę tylko widziałam zdjęcie nie dali mi go przy wypisie już powoli zaczynam jeździć samochodem będę musiała podjechać do szpitala i poprosić o kopię zdjęcia na płytce jak będę już miała wstawię zdjęcie co do gardła napisz jak u Ciebie ja po 5 tygodniach nadal odczuwam dyskomfort dużo mniejszy niż na początku ale jest nadal
Myślę, że dyskomfort dotyczący gardła nie licząc już Twojego przebytego czasu- to jeszcze długo, długo.......
Mojra
Forumowiczka
05-03-2023, 19:37:34

Florentynka 2023-03-05 19:52:29
Mojra,
a kręcisz główką? Kąpiesz się sama? Może głupie pytania ale bardzo życiowe? Jak czujesz dyskomfort w gardle to co z jedzeniem? Napisz troszkę bo nerwy już mnie męczą 🥺
Halinka 8 dni!!!
Ja 16 dni!!!
Nie odczuwam zmian w ruchomości aczkolwiek na razie delikatnie podchodzę do próbowania na maksa bo ograniczają mnie szwy, które mam mieć zdjęte we wtorek. Resztę opisałam w innej dpow.
Mojra
Forumowiczka
05-03-2023, 19:44:27

hamer 2023-03-05 16:02:53
Kasiaka, cieszę się, że odpowiada Ci terapia u p. Michała, oby jej efekty były zadawalające.
Na NFZ spróbuj może w filiach konstancińskiego CKR, mają kilka punktów w Warszawie. Ja korzystałam na Majdańskiej w ramach rehabilitacji dziennej i na Gałczyńskiego. W większości mają dobrych terapeutów i każdy pacjent był objęty terapią indywidualną, ale nie wiem czy to aktualne.
Mojra, dobrze Cię widzieć. Mam nadzieję, że gardłowe problemy już Cię nie niepokoją. Powolutku do przodu.
Witam ponownie - mam pytanko czy przy operacji odcinka lędźwiowego też jest stosowana intubacją przy znieczuleniu ogólnym czy tylko jest znieczulenie ogolne ale dożylne nie dotchawiczne?
Mojra

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: