Dorka1616 2023-03-05 13:15:22
Kasiaka86 ,to dobrze, że boli. Jakby nie bolało, to znaczy, że nie działa.
Dorka1616 2023-03-05 13:15:22
Kasiaka86 ,to dobrze, że boli. Jakby nie bolało, to znaczy, że nie działa.
andzia1989andzia 2023-03-05 11:50:03
Majora twoja szyjka wygląda chyba jak moja chwilkę tylko widziałam zdjęcie nie dali mi go przy wypisie już powoli zaczynam jeździć samochodem będę musiała podjechać do szpitala i poprosić o kopię zdjęcia na płytce jak będę już miała wstawię zdjęcie co do gardła napisz jak u Ciebie ja po 5 tygodniach nadal odczuwam dyskomfort dużo mniejszy niż na początku ale jest nadal
Florentynka 2023-03-05 11:05:26Przyszłam 22 wyszłam 27.02.Mojra44 2023-03-05 00:16:34Florentynka 2023-03-02 22:07:17
Mojra, jesteś? Wszystko ok? Trochę się martwię, bo ja w tym samym miejscu niedługo, czyli te same procedury, te same zwyczaje, personel i miejsce 😱
WYŻEJ ZAMIESZCZAM SWOJE TYTANY.😁
Dziękuję Kochana, widzę że już bardziej wracasz "do ludzi" dziękuję za wpis, jutro zapytam Ruslana czy będzie mnie operował 😁
Po ilu dniach wyszłaś? Wszystko przy sobie możesz robić czy trzeba pomagać?
Ja przy sobie robię wszystko - tylko nic nie dźwigam. Dzisiaj jestem bardzo słaba a np. wczoraj lepiej się czułam.
Najgorsze jest utrzymywanie właściwej postawy po korekcie kręgosłupa w trakcie operacji aby nie zniszczyć efektów które mają tak naprawdę być tu i teraz oraz w przyszłości. A więc ściąganie łopatek oraz wyciąganie delikatne głowy do góry.
Problem jest w tej chwili fakt, że za długo nie można posiedzieć, poleżeć ani pochodzić. Wszystko w delikatnych ilościach. Muszę pomyśleć o korektorze postawy aby dobrano mi go w sklepie medycznym aby zrost , który teraz się już odbywa i będzie trwał tak do ok 2 m-cy przebiegał w miarę dobrze przy prawidłowej postawie. Teraz jak nabiorę nawyku właściwego ustawiania łopatek to zaowocuje mi to na przyszłość i mam nadzieję, że nie powrócą te dretwienia i pieczenia.
Rozmawiałam z neurochirurgiem od czego mogą być piski w uszach- kategorycznie stwierdził, że nie d kręgosłupa I jest to powielany mit. Wówczas trzeba przebadać słuch ponieważ w pierwszym etapie ograniczania słuchu pojawiają się takie piski,szumy i trzeba udać się do audiologa.
Halina1967 2023-03-05 11:31:54
Mojra, jaka ty masz piękna szyje 😍zazdroszczę, ze masz już to za sobą, cieszę się ze napisałaś bo już się martwiłam, powiedz jak gardło ? Da się przeboleć to wszystko? Daj znać jak funkcjonujesz na codzień. Do mnie jeszcze nie dzwonili z potwierdzeniem daty 😒jestem nastawiona na ten 13 ale kazali mi czekać na telefon jest już coraz bliżej, pozdrawiam was Halina
andzia1989andzia 2023-03-05 11:50:03
Majora twoja szyjka wygląda chyba jak moja chwilkę tylko widziałam zdjęcie nie dali mi go przy wypisie już powoli zaczynam jeździć samochodem będę musiała podjechać do szpitala i poprosić o kopię zdjęcia na płytce jak będę już miała wstawię zdjęcie co do gardła napisz jak u Ciebie ja po 5 tygodniach nadal odczuwam dyskomfort dużo mniejszy niż na początku ale jest nadal
Florentynka 2023-03-05 19:52:29
Mojra,
a kręcisz główką? Kąpiesz się sama? Może głupie pytania ale bardzo życiowe? Jak czujesz dyskomfort w gardle to co z jedzeniem? Napisz troszkę bo nerwy już mnie męczą 🥺
Halinka 8 dni!!!
Ja 16 dni!!!
hamer 2023-03-05 16:02:53
Kasiaka, cieszę się, że odpowiada Ci terapia u p. Michała, oby jej efekty były zadawalające.
Na NFZ spróbuj może w filiach konstancińskiego CKR, mają kilka punktów w Warszawie. Ja korzystałam na Majdańskiej w ramach rehabilitacji dziennej i na Gałczyńskiego. W większości mają dobrych terapeutów i każdy pacjent był objęty terapią indywidualną, ale nie wiem czy to aktualne.
Mojra, dobrze Cię widzieć. Mam nadzieję, że gardłowe problemy już Cię nie niepokoją. Powolutku do przodu.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.