Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
05-03-2023, 10:05:26

Mojra44 2023-03-05 00:16:34
Florentynka 2023-03-02 22:07:17
Mojra, jesteś? Wszystko ok? Trochę się martwię, bo ja w tym samym miejscu niedługo, czyli te same procedury, te same zwyczaje, personel i miejsce 😱

Wracam powolutku na forum aby opisać w szczególności dla Florentynki ze względu na ten sam oddział neurochirurgii Wam w Łodzi w którym będzie też operowana ale i nie tylko. WYŻEJ ZAMIESZCZAM SWOJE TYTANY.😁
Jeśli chodzi o samopoczucie:
-nie mam już drętwienia w lewej ręce- to jest pierwsze pytanie na obchodzie jakie mi zadano po operacji a dpowiedz prof.Radka była- "I tak miało być"
- jeśli chodzi o ból to ogólnie biorę Dorete na wieczór (do piątku jeszcze brałam na dzień)i resztę dnia od soboty staram się nie brać ponieważ ja nie mogę przeciwbólowych razem z przeciwzapalnymi ze względu, że mam polipy na żołądku.
Ogólnie najgorsze dla mnie są noce bo po każdym przebudzeniu muszę zmienić na inną poduszka (zmieniam w nocy przeciętnie 3 poduszki) a to dlatego, że podczas operacji jest ustawiany na nowo kręgosłup i stara poduszka ortopedyczna na której spałam dotychczas zupełnie się nie nadaje i musiałam kupić nowe.
Jeśli chodzi o miejsce operowane to mam na ten moment bardzo zdrętwiałe i opuchnięte.
Nie operował mnie Ruslan Jekimov bo prof.Radek zadecydował, że będą mnie operowali neurochirurg Wawrzkiewicz i neurochirurgolożka Polis .
Jak zapytałam przy wypisie o stan mojego operowanego odcinka to usłyszałam, że dramatyczny w rozsypce oraz o wiele gorszy niż wskazywało RM.
Wstawiono mi tylko dwa implanty ponieważ ten odcinek nad nimi podejmie pracę i zobaczą jak to dalej będzie postępowało bo przy moich kilku chorobach autoimmunologicznych to za duże było obarczenie organizmu a plus jeszcze oklatkowanie to tym bardziej.
Dziękuję Kochana, widzę że już bardziej wracasz "do ludzi" dziękuję za wpis, jutro zapytam Ruslana czy będzie mnie operował 😁
Po ilu dniach wyszłaś? Wszystko przy sobie możesz robić czy trzeba pomagać?
Wtajemniczona
05-03-2023, 10:09:53

Dagmarka21 2023-03-05 01:30:04
Nie mogę zabardzo pozwolić sobie teraz na wizyty prywatne,ale powoli brakuje mi sił do pracy.zaznaczam że pracuje na markecie. Więc codziennie dźwigam dość sporo,a nikogo nie interesuje zabardzo czy mam problemy z kręgosłupem.praca jest praca ,ma być zrobione i już.no i właśnie ostatnio w pracy dostalam ataku bólu między łopatką a kręgosłupem, że nie moglam złapać oddechu,bo aż mnie zatykało z bólu. Musiałam wyjść do domu w połowie zmiany...Bo nie dałam rady.mr miałam odcinka szyjnego I lędźwiowego. Czy ten bol koło łopatki mógł być od odcinka piersiowego?bo ja już się gubię w tym wszystkim .i co z tym poszerzonym kanałem centralnym rdzenia...Bo wszędzie mi pokazuje o jamistosci rdzenia.ja już zglupialam naprawdę.
Jeju Dagmarka przecież tak nie może być, wykończysz się i w końcu przestaniesz się ruszać 😱 idź na zwolnienie i koniecznie neurochirurg! Dbaj o zdrowie!
Forumowiczka
05-03-2023, 10:26:41

Dagmara praca nie najważniejsza, zdrowie jak stracisz market i jego dyrekcja Ci nic nie pomoże !!!! Pamiętaj dbaj o siebie
Forumowiczka
05-03-2023, 10:27:58

Mojra44 2023-03-05 00:16:34
Florentynka 2023-03-02 22:07:17
Mojra, jesteś? Wszystko ok? Trochę się martwię, bo ja w tym samym miejscu niedługo, czyli te same procedury, te same zwyczaje, personel i miejsce 😱

Wracam powolutku na forum aby opisać w szczególności dla Florentynki ze względu na ten sam oddział neurochirurgii Wam w Łodzi w którym będzie też operowana ale i nie tylko. WYŻEJ ZAMIESZCZAM SWOJE TYTANY.😁
Jeśli chodzi o samopoczucie:
-nie mam już drętwienia w lewej ręce- to jest pierwsze pytanie na obchodzie jakie mi zadano po operacji a dpowiedz prof.Radka była- "I tak miało być"
- jeśli chodzi o ból to ogólnie biorę Dorete na wieczór (do piątku jeszcze brałam na dzień)i resztę dnia od soboty staram się nie brać ponieważ ja nie mogę przeciwbólowych razem z przeciwzapalnymi ze względu, że mam polipy na żołądku.
Ogólnie najgorsze dla mnie są noce bo po każdym przebudzeniu muszę zmienić na inną poduszka (zmieniam w nocy przeciętnie 3 poduszki) a to dlatego, że podczas operacji jest ustawiany na nowo kręgosłup i stara poduszka ortopedyczna na której spałam dotychczas zupełnie się nie nadaje i musiałam kupić nowe.
Jeśli chodzi o miejsce operowane to mam na ten moment bardzo zdrętwiałe i opuchnięte.
Nie operował mnie Ruslan Jekimov bo prof.Radek zadecydował, że będą mnie operowali neurochirurg Wawrzkiewicz i neurochirurgolożka Polis .
Jak zapytałam przy wypisie o stan mojego operowanego odcinka to usłyszałam, że dramatyczny w rozsypce oraz o wiele gorszy niż wskazywało RM.
Wstawiono mi tylko dwa implanty ponieważ ten odcinek nad nimi podejmie pracę i zobaczą jak to dalej będzie postępowało bo przy moich kilku chorobach autoimmunologicznych to za duże było obarczenie organizmu a plus jeszcze oklatkowanie to tym bardziej.
Forumowiczka
05-03-2023, 10:31:54

Mojra, jaka ty masz piękna szyje 😍zazdroszczę, ze masz już to za sobą, cieszę się ze napisałaś bo już się martwiłam, powiedz jak gardło ? Da się przeboleć to wszystko? Daj znać jak funkcjonujesz na codzień. Do mnie jeszcze nie dzwonili z potwierdzeniem daty 😒jestem nastawiona na ten 13 ale kazali mi czekać na telefon jest już coraz bliżej, pozdrawiam was Halina
Początkująca
05-03-2023, 10:50:03

Majora twoja szyjka wygląda chyba jak moja chwilkę tylko widziałam zdjęcie nie dali mi go przy wypisie już powoli zaczynam jeździć samochodem będę musiała podjechać do szpitala i poprosić o kopię zdjęcia na płytce jak będę już miała wstawię zdjęcie co do gardła napisz jak u Ciebie ja po 5 tygodniach nadal odczuwam dyskomfort dużo mniejszy niż na początku ale jest nadal
Początkująca
05-03-2023, 10:54:45

Hejka Moi Mili, widzę tutaj sporo się dzieje, lepszych gorszych rzeczy ale wsparcie cudowne!!! :D I to najważniejsze! :)
mnie też troszkę nie było ale w głowie się kiełbasi. Tak jak wspominałam narazie mam stawiać na reh a operacja oddalona na nie wiadomo kiedy. Byłam u fizjo ( z polecenia Hamer, za co dziękuję) i stwierdził, że rzeczywiście dużą przepuklinę mam ale można działać, ale potrzeba roku by coś to dało, a z racji cukrzycy nawet dłużej. Fizjo zbadał i stwierdził , że tu trzeba popracować nie tylko na odcinku szyjnym, karku ale nad całą lewą stroną ciała - biodro, klatka piersiowa, żuchwa itp miałam coś w rodzaju masażu powięziowego ale raczej wersja delikatna aczkolwiek trochę czuję się jak przeorana! Co bolało, to boli a czasem nawet bardziej ale wiadomo trzeba czasu na wyprowadzanie takich zmian. Mam chodzić narazie raz na miesiąc, pilates wskazany. Na NFZ tez mam rozpisana reh ale dopiero lipiec i nie wiem czy akurat to co przepisane to pomoże, bo jak wspominałam wizyta była dość szybka :/ ale spróbuje jeszcze raz pójść na rozpisanie zabiegów do innej placówki, może ktoś bardziej się pochyli.
3majcie się wszyscy ciepło!
Forumowiczka
05-03-2023, 12:13:26

Dagmarka, ciekawi mnie jedno, co to za konował, który czyta opis badania. Uciekaj od niego jak najdalej!!! Czytać opisy to mogą laicy a nie niby specjalista.
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet 05.09.2022 lewostronna fenestracja i foraminotomia L4/5
Forumowiczka
05-03-2023, 12:15:22

Kasiaka86 ,to dobrze, że boli. Jakby nie bolało, to znaczy, że nie działa.
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet 05.09.2022 lewostronna fenestracja i foraminotomia L4/5
Początkująca
05-03-2023, 13:53:53

Dorka1616 2023-03-05 13:13:26
Dagmarka, ciekawi mnie jedno, co to za konował, który czyta opis badania. Uciekaj od niego jak najdalej!!! Czytać opisy to mogą laicy a nie niby specjalista.
U mnie właśnie taka specjalistka przepisywała mi zabiegi na odcinek szyjny , opis przeczytała; pare poleceń typu głowa w lewo, w prawo, do przodu, do tylu i już przepisała co pomoże …

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: