Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
09-12-2011, 17:19:26

Gość 2011-12-09 14:46:57 Od pana orzecznika, który przyznaje rehabilitację, dowiedziałam się, "że teraz robi się operacje na dyskopatie szyjne, przepukliny itp po to, aby szpital zarobił 20 tys. zł za takiego pacjenta jak ja!!! Powiedział, że mnie SKALECZONO i już nigdy nie będzie lepiej.... tylko GORZEJ!!!"
Ania z Olsztyna z implantami na dwóch poziomach
Jebaki teoretyki jak zwykle wiedzą najwięcej a w szczególności te kosmity-orzecznicy.
Szpital zarabia 20 tys a prywatne kliniki dopłacają do interesu baaaa nawet dopłacają pacjentowi byle kroił się u nich
I w ogóle ten kto wyszedł cało z jakiegokolwiek zabiegu operacyjnego to szczęściarz wśród farciarzy.
Moja przygoda w zusie była taka:
JA:Dzień dobry
ONA: Proszę siadać i położyć na biurku wszystkie wyniki,dokumenty,opisy.
JA: RTG też bo mam sprzed roku?
ONA: Przecież mówię. Co dolega?
JA: TO i to i tamto.
ONA: Proszę rozebrać się do pasa , złączyć nogi schylić to podłogi - przejechała mi palcami po kręgosłupie tak tak dzieciom w przedszkolu się to robi i pytanie BOLI ??
JA: Nie
ONA: Proszę się ubrać i wyjść zawołam Pana.
Później na rehabilitacji widział te dokumenty z zus - jota w jotę przepisane opisy rezonansów,zdjęć itp.
Stado darmozjadów i gamoni.
Na turnusie rehabilitacyjnym był taki arogancki gość,walił vódę i jarał fajki jak lokomotywa opowiadał że wchodzi w zusie na komisję a tam... okulistka co mu okularki przepisywała,opowiadał ze usiadł i żeby się nie ośmieszać i marnować czasu niech pani pisze papiery i nie dyskutuje
Forumowiczka
09-12-2011, 18:00:20

ZUS na tapecie to opowiem jeszcze jedną ciekawostkę dla osób korzystających z rehabilitacji w ramach prewencji.
Podczas tych pobytów powinny odbyć się przynajmniej 3 badania lekarskie m.inn. z oceną wydolności ruchowej.
Jakież było moje zdziwienie przy odbiorze wypisu z adnotacjami dotyczącymi zakresu ruchu we wszystkich możliwych płaszczyznach określone stosownie w stopniach, centymetrach. Oczywiście wypisowe były zncznie lepsze niż w dniu przyjęcia.
I nie chodzi tu o poprawę wynikajacą ze skutecznej rehabilitacji- NIE BYŁAM ANI RAZU OCENIANIA PRZEZ LEKARZA (ginekolog-balneolog) POD TYM KĄTEM.
Był to pobyt po operacji kręgosłupa,dobór zabiegów od czapy,korygowany przez przytomnych rehabilitantów.
Hindus_ko, masz zaawansowaną dyskopatię, bronisz się rehabilitacją. Zachowuj się tak jak pozwala Ci samopoczucie.Nie można dać się sprowadzić do poziomu poniżej podłogi.Jak trafisz na ignoranta to i tak loteria co orzeknie, może szczęśliwie będzie to LEKARZ.
Podczas jednego z pobytów rehabilitacyjnych jednym z z rehabilitantów był prezes jakiegoś stowarzyszenia niepełnosprawnych. Udzielał praktycznych rad a jako ciekowastkę opowiedział historię swojej podopiecznej.
Pani ta jako dziecko starciła obie nogi.Była dobrze oprotezowana i radziła sobie z samoobsługą.
Na kolejnych komisjach dostawła rentę okresową dających jej złudną nadzieją że nogi odrosną.
Za radą tegoż rehabilitanta na kolejna komisję odpięła protezy i została wniesona przez męża-renta stała.
Nie zbadane są wytyczne kłebiące się w głowach orzeczników. Obyśmy zdrowi byli i w łaskę do ZUS nie chodzili. Z
gość
09-12-2011, 18:02:47

Och, kochany ZUS! Ja dwa tygodnie po pierwszym zabiegu miałam tzw. sprawdzanie zasadności zwolnienia, wystawionego po zabiegu przez klinikę. pan doktor wziął mój wypis i chciał pokręcić moją głową. Na mój dziki wrzask popatrzył zdziwiony i spytał co mi właściwie robiono , bu tu nic nie napisano:dyskoidektomia obco brzmiało dla orzecznika!!! Poszłam potem do szpitala i kazałam zmienić wypis i ładnie zaznaczyć iż usunięto dysk i wstawiono taki a taki implant. Potem pilnowałam zawsze wypisów śmiejąc się z lekarzami z wiedzy ZUS-u.
A jeśli chodzi o same operacje to mój operator po trzecim zabiegu przyznał,że moje objawy są bardzo dziwne i przeczą obrazowi MRI. Nie olał mnie jednak, bo mówi że pacjent wie lepiej jak go boli. Dodał,ze strasznie bał się kolejny raz we mnie grzebać i był zszokowany tym co zobaczył na stole. Może dlatego,że sam przeżył zabieg na szyjce?!
Ja dalej cierpię bo ten cholerny wiatr sztormowy szaleje. Chyba ruszę w Polskę- kto mnie przygarnie?
Pozdrawiam
Vika
gość
09-12-2011, 18:04:43

Aha. koszt moich implantów 3x 15 tys,za zabieg no i czwarty 25 tys-płyta. Jak dobry samochód tylko nie widać
Vika
gość
09-12-2011, 18:44:46

vika45@wp.pl 2011-12-09 19:04:43 Aha. koszt moich implantów 3x 15 tys,za zabieg no i czwarty 25 tys-płyta. Jak dobry samochód tylko nie widać
Vika to wsiadaj w pociąg relacji Gdańsk-Lublin, po drodze odwiedzisz Janusza, później Zosię i wylądujesz u mnie!
Zapraszam, na wschodzie mniej wieje, ale sypie, siąpi, czasami bielutko- tak ze 2 godz., później kasza na przemian z deszczem! Damy radę, sanki wyjmę, pozjeżdżamy z górki i do świąt doczekamy...
anTosia
anTosia
gość
09-12-2011, 18:58:45

Dzięki, oj byłam w Lublinie i okolicach w zeszłym roku- jestem zauroczona zwłaszcza Nałęczowem. Tylko do Zamościa żle trafiłam bo był cały rozkopany i w rusztowaniach.
Ja chcę mrozu i śniegu!!!!!
Taaaa, do Warszawy osiem godzin i pewno jeszcze tyle dalej do Lublina- chyba poczekam na wyremontowane trasy
Vika
Forumowicz
09-12-2011, 19:04:00

vika45@wp.pl 2011-12-09 19:04:43 Aha. koszt moich implantów 3x 15 tys,za zabieg no i czwarty 25 tys-płyta. Jak dobry samochód tylko nie widać
skąd takie koszta, Ty płaciłaś za to??????? a robocizna ???
Forumowicz
09-12-2011, 19:04:45

raf 2011-12-09 20:04:00
skąd takie koszta, Ty płaciłaś za to???????a robocizna ??????
gość
09-12-2011, 19:21:11

Z głupiej ciekawości zapytałam W NFZ- tyle kosztowałby zbieg prywatnie. ja robiłam wszystko na kasę
Vika
gość
09-12-2011, 19:23:53

Vika i też mamy Trójmiasto: Puławy-Kazimierz-Nałęczów. Piękny trójkąt turystyczny, ale co prawda najpiękniej jest tu wiosną, maj-czerwiec. Roztocze jesienią urocze
Właśnie, a robocizna?
Anestezjolog do pacjenta leżącego na stole operacyjnym:
- Pan tą operację to prywatnie czy przez kasę chorych?
- Kasa chorych...
- Aaaa, kotki dwa, szarobure....
Dobrej nocki Szyjkom
anTosia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: