Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29019)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
09-12-2011, 19:34:36

To miał być pełen koszt: części, operacja i pobyt w państwowym szpitalu gdybym nie chciała czekać w kolejce. Ile w prywatnej klinice kosztuje to nie wiem ale tam się płaci za każdą rzecz osobno
Ja też idę poleżeć-Dobranoc
Vika
Forumowicz
09-12-2011, 20:19:20

Grubo bardzo grubo nawet jak na prywatę z pobytem........
gość
09-12-2011, 20:43:49

Witajcie,
no to trochę mi ulżyło, że nie tylko w Olsztynie są "tacy" orzecznicy Ja nie dałam się temu orzecznikowi wyprowadzić z równowagi i na jego oświadczenie odpowiedziałam, że mój wynik z rezonansu konsultowało oddzielnie 3 neurochirurgów w tym uczeń Harata a on; " Harat to tylko umie haratać, a z wynikiem to trzeba było do ministra zdrowia pójść" ja mu, że byłam u Maksymowicza - byłego ministra zdrowia, który pracuje w Kortowie na uczelni. On dalej: " że zwierząt i małp nie trzeba na kręgosłupy operować a ludzie sobie wymyślili" ja mu, że ludzie chodzą już od jakiegoś czasu na dwóch nogach a nie na czterech... i tak trwała nasza wymiana pół godziny...facet przede mną był 10 min. Powiedział mi na koniec, że ma umierającą żonę, której już prawie wszystko wycięli i nic nie można zrobić....i w końcu odpuściłam, zapadła cisza ....a on pisał tym jednym palcem tak, jakby chciał klawiaturę rozwalić...Myślę, że to go nie tłumaczy jako lekarza ale jako człowieka tak...i widziałam, że przyznał mi tę cholerną rehabilitację... nie dotykając mnie, nie badając, nic oprócz wymiany zdań go nie obchodziło.
Pozdrawiam
dobrej nocki
Ania z Olsztyna
Forumowicz
09-12-2011, 20:51:54

Ciekawe co ten lekarz orzecznik umie robić z dziedziny medycyny.Pewnie jest zakutą pałą , która studia i LEP zdała na 3- ,w szpitalu robi wypisy a w żadnej prywacie go nie chcą :)
Teraz siedzi za biurkiem i myśli że jest królem i władcą
gość
10-12-2011, 00:33:35

NEUROCHIRURGIA
Zakres i nazwa zabiegu
Cena od (PLN)

Zabieg operacyjny odcinka lędźwiowego kręgosłupa (zabieg + pobyt)
Mikrodiscektomia lędźwiowa ( I poziom)

6 800,00
Odbarczenie kostne kanału kręgowego ( I poziom)
6 800,00
Stabilizacja międzykolczysta z implantem (I poziom) 9 600,00
Termokoagulacja wyrostków stawowych 6 800,00
Reoperacja odcinka lędźwiowego (I poziom) 13 600,00
Endoskopowe, małoinwazyjne przezskórne usunięcie dysku lędźwiowego w znieczuleniu miejscowym unikatowym systemem maxMorespine I poziom

-

Zabieg operacyjny odcinka szyjnego kręgosłupa – atrodeza
(zabieg + pobyt)

I poziom (z implantem) 8160,00
II poziomy (z implantami) 10 670,00
III poziomy ( z implantami) 12 530,00
Zabieg operacyjny odcinka szyjnego kręgosłupa – dysk aktywny
(zabieg + pobyt)

I poziom ( z implantem)
21 100,00
II poziomy (z implantami)
31 600,00
takie ceny w Centrum Medycznym Gizińscy
gość
10-12-2011, 00:41:47

CKR
Cenniki
NFZ - wymagane dokumenty
Zadaj pytanie
Rezerwacja on-line
Oddział Chirurgii Jednego Dnia, Reumoortopedii i Chirurgii Kręgosłupa / Konstancin
O OddzialeZakres usługCennik
Cennik
Tabela I
Konsultacja lekarska (udzielana przez chirurga-operatora danej specjalności) 100 zł
Konsultacja lekarska profesorska 120 zł
Endoskopowe usunięcie dysku kręgosłupa lędźwiowego 10 000 zł
Usunięcie dysku kręgosłupa lędźwiowego 10 000 zł
Usunięcie dysku szyjnego z artrodezą 10 000 zł + implant
Usunięcie dysku szyjnego z artroplastyką 10 000 zł + implant
plus doba w szpitalu 5oo.... złociszów,,,,
gość
10-12-2011, 01:07:45

Zabieg operacyjny odcinka szyjnego kręgosłupa – atrodeza
(zabieg + pobyt)

Zabieg operacyjny odcinka szyjnego kręgosłupa – dysk aktywny
(zabieg + pobyt)

I poziom ( z implantem)
21 100,00
II poziomy (z implantami)
31 600,00
gość
10-12-2011, 10:50:51

W CKR do cen podanych w cenniku należy jeszcze dodać 40% ceny
czyli
Usunięcie dysku lędźwiowego 10000-12000(zależy kto będzie operatorem)
plus koszty leków opatrunków pobytu około 5000
w tym nie ma kontroli operacyjnej i zdjęcia szwów i żadnej rahabilitacji
Forumowicz
10-12-2011, 11:04:46

Gość 2011-12-10 02:07:45 Zabieg operacyjny odcinka szyjnego kręgosłupa – atrodeza
(zabieg + pobyt)

Myślałem że kręgosłup dzieli się na 3 poziomy lędźwie,piersiowy,szyjny a z tego wynika że np: szyjny jeszcze na 3 ??

Usunięcie dysku szyjnego z artrodezą 10 000 zł + implant
Usunięcie dysku szyjnego z artroplastyką 10 000 zł + implant
Ciekawe ile za implant wołają ... 500zł za dobę to lekka przesada, nawet jak na 1-osobową salę z tv i klimą i łazienką.

W CKR do cen podanych w cenniku należy jeszcze dodać 40% ceny
czyli
Usunięcie dysku lędźwiowego 10000-12000(zależy kto będzie operatorem)
plus koszty leków opatrunków pobytu około 5000
w tym nie ma kontroli operacyjnej i zdjęcia szwów i żadnej rahabilitacji
Jak zależy kto będzie operatorem za taką kasę to nie zależy tylko ja chcę tego a ten niech trawę kosi.
+koszty leków,opatrunków = masakra jakaś , płacić za zdjęcie nitek ?!?!
Ja do swojego lekarza mogę dzwonić 24h na dobę ....
Forumowiczka
10-12-2011, 14:11:57

tak coś właśnie kojarzyłam, że jeden poziom (czyli jeden dysk) w kręgosłupie szyjnym i dysk nieruchomy to coś poniżej 10 000 zł (dlatego te 20 000 wydało mi się co najmniej przesadzone).
Znajomy znajomego płacił rok temu (lub 2 lata temu - pamięć zawodzi) coś około 7000 bo nie był w stanie czekać w kolejce.
A z kolei neurolog mi kiedyś wspomniała, że przy ostrej rwie trwającej dłużej niż 3 tygodnie z perspektywą że nie wiadomo za ile tygodni ból ustąpi, po tych 3 tygodniach chorzy maja już zaburzenia psychiczne. Oczywiście mowa o rwie ostrej, nie o tym pobolewaniu co ma wiele osób na forum. I powiedz takiemu człowiekowi, któremu już szajba odbija i ma ochotę wszystkich wokoło łącznie z sobą uśmiercić bo nie potrafi już tego znieść, że go w szpitalu "skaleczyli".
Ja cierpię na 3 dniowe migreny, też ból który trudno opisać i w czasie tych napadów już mi chodziło po głowie żeby coś zrobić szalonego. Na szczęście to były tylko takie przelatujące myśli zrodzone z rozpaczy. nie wiem co bym zrobiła, gdybym nie wiedziała, że po 3 dniach to przejdzie (a ciekawe że po operacji moje migreny są dużo lżejsze - może to efekt zabiegu a może tego, że nie mam stresów i głównie odpoczywam? - zobaczymy jak wrócę do pracy).
A wracając do sedna - Ciekawe co u naszej Halinki z mielopatią.
ona miałaby najwięcej do powiedzenia odnośnie skutków nieoperowania wtedy gdy operować trzeba.
Ale chyba teraz jest na rehabilitacji.
Pozdrawiam, Asia
P.S. Czy przeszły komuś z was migreny po operacji? tak z ciekawości....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: