Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
07-12-2011, 09:57:22

raf 2011-12-07
Robię z siebie tester i zapisuje co robiłem,jak spałem i jakie miałem samopoczucie następnego dnia
no no, proszę Pana!!!! Pan mnie znów małpuje! To było "moje"! Czy Pan mnie chce do płaczu znów doprowadzić ?
Ja takie zapiski prowadzę od kwietnia, jak zapadła decyzja że sprawa jest poważna a ja zaczęłam mieć wątpliwości co robić. Po operacji też pisałam, chociaż na początku myślałam, że wszystko szybko zniknie, wiec nie byłam zbyt dokładna. dopiero jak dostałam w d*** to skrupulatnie notowałam szczegóły. Teraz dodatkowo, jak coś jest gorzej sprawdzam też różnice pogodowe i już nie tylko fronty ale szczególnie skoki ciśnienia. Polecam to wszystkim szyjkom, można naprawdę zdobyć o sobie dużo informacji. Pamięć jest zawodna. Bez mojego zeszyciku już bym nie pamiętała, że niektóre z nerwów, które zaczęły pobolewać po operacji bolały też w ostrym okresie rwy (na wiosnę). Pamiętałam tylko ostatnie tygodnie PRZED, reszta się zatarła.
A do Beaty - dużo zależy od tego, w jakim stanie poszłaś na operację. Jeżeli miałaś już wszystko dociskane i zachodzące na siebie, to samo odbarczanie nie jest czynnością obojętną dla tych delikatnych struktur. Czy patrzyłaś na filmik z youtube, do którego link kiedyś wkleiłam? Z podobnej operacji no naszej? tam można zobaczyć, ze naprawdę dużo różnych tkanek i struktur jest szarpanych, ciętych, piłowanych - musi bolec.
Ale będzie dobrze, może u ciebie troszkę dłużej się będzie goić ale będzie ok. Poczekaj.
Asia
Forumowicz
07-12-2011, 10:24:46

buraczek 2011-12-07 10:57:22
no no, proszę Pana!!!! Pan mnie znów małpuje! To było "moje"! Czy Pan mnie chce do płaczu znów doprowadzić ?
Sorry już nic nie piszę, patrz jaki niefart nawet z operacją Cię zmałpowałem
Forumowiczka
07-12-2011, 10:25:14

dla Beaty - to było tutaj:
http://www.forumneurologiczne.pl/forum/vt,33,102,44978,7000,,box-votedon#p550707
Forumowiczka
07-12-2011, 10:28:16

raf 2011-12-07 1
Sorry już nic nie piszę, patrz jaki niefart nawet z operacją Cię zmałpowałem
no tak, tez jeden poziom, znów ta zbieżność :)
tylko się coś pomyliłeś, bo miałeś zmałpować C6-C7 a coś ci się omsknęło i wyszło C5-C6.
Cha! - mam Cię!
Forumowicz
07-12-2011, 10:45:34

buraczek 2011-12-07 11:28:16
Cha! - mam Cię!
taaaaaaaaaaaaa....
Forumowiczka
07-12-2011, 12:07:46

koniec żartów... :(.. bo...
jadę do dentysty
oj, będzie bolało.... pytanie co więcej - ząbek, czy portfel?....
miłego dnia wszystkim, ja spadam
gość
07-12-2011, 12:54:14

Hej,mysle ze zabek nie bedzie bolec,bo sie da znieczulenie,gorzej z portwelem..zaswieci spustoszeniem...a to juz bol prawdziwa w dzisiejszym swiecie! Dziekuje Zanzibar,umiesz mowic jak nalezy.Tylko ze mi brakuje cierpliwosci...To moj mankament..Wszystko,zawsze,szybko i ja.To cala ja. Do tego homonta powinnam jeszcze smycz miec,by mnie stopowano... Gina.
gość
07-12-2011, 13:12:29

do Raf......
czekałam cały rok.....
po operacji jest gorzej niż przed
w piatek mam wizyte u laryngologa-zobaczę co mi powie
czy ktoś Ciebie przygotował na że będzie bardzo bolało i że jesteśmy wyłączeni z normalnego życia?
gość
07-12-2011, 13:13:14

do Raf......
czekałam cały rok.....
po operacji jest gorzej niż przed
w piatek mam wizyte u laryngologa-zobaczę co mi powie
czy ktoś Ciebie przygotował na że będzie bardzo bolało i że jesteśmy wyłączeni z normalnego życia?
gość
07-12-2011, 13:32:16

do Asi
Filmik obejrzałam.....nie wiem w jaki byłam stanie(medycznym) jak kładłam się na stół(doktorek nie był rozmowny)
Wiem,że mogłam sobie chodzić bo to było dla mnie najlepszą rehabilitacją.....a teraz albo siedze albo leżę....
o wychodzeniu z domu mogę tylko marzyć.
pozdrawiam
Beata

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Reklama: