Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
06-12-2011, 21:22:31

Rany Julek - Gina, co ty tam masz?
Pisałaś że klocek z tytanu na dwóch poziomach a wygląda jakbyś miała tez dodatkowo płytkę z przodu mocowaną śrubkami i coś jeszcze z boku.
Az się boje robić swoje prześwietlenie :)
inna sprawa, że tobie zrobili już po 6 tygodniach a z tego co wiem, ja będę miała dopiero po 3 miesiącach. Inne wytyczne pooperacyjne :)
Asia
Początkująca
06-12-2011, 22:05:42

Gina, Ty się normalnie uzbroiłaś jak na wojnę!
Też tak będę wyglądać
gość
07-12-2011, 05:29:13

No i widzicie! fajnie powiedziane,uzbroic sie jak na wojne! Tylko ,ze ja wojny nie chce miec,nie ja sie uzbroilam ,tylko mnie uzbrojono i to pieronstwo zostanie we mnie!Wlosy mi urosly,ze wygladam jak strach na wroble,to homonto do tego ! Tylko do horrorow sie nadaje! Gina.
Forumowicz
07-12-2011, 06:24:21

Witajcie Gina To co pokazuje Twoje RTG to korpektomia dwóch kręgów i siatka zabezpieczająca rdzeń kręgowy do tego płyta przednia kłopoty z przełykaniem mogą sie jeszcze długo utrzymywac Asia napisała że ktoś miał kłopoty z przełykaniem że jakiś uchyłek ,więc ja byłem tym co miał problemy i nie był to uchyłek a zachyłek gruszkowaty obrzęknięty i on powodował moje problemy . Gina jeśli będzie to bardzo przykre idź do laryngologa mnie pani doktor kazała okładac szyje lodem i przyniosło to dobre efekty ale nie polecam tego robic bez konsultacji .
Pozdrawiam wszystkie szyjki
ks Janusz
gość
07-12-2011, 06:34:59

Gina!
Trzeba było operować się w tej Polsce to może nie wyglądałoby to tak fatalnie a i kluchy w gardle by nie było i kołnierza zakładać może też nie trzeba by było..
gość
07-12-2011, 06:45:17

Dziekuje za wypowiedzi.Nareszcie ktos jasno cos mi powiedzial! Dziekuje Zanzibar. I pytanko: czy juz funkcjonujesz dobrze? Nie odczuwasz ze cos wewnatrz takiego masz? Poruszasz glowa swobodnie? bez strachu? Na wszystkie strony?Z tylu glowy bolow juz nie masz? Gdy podnosisz glowe wysoko do gory,to czynisz jak dawniej? Czy odczuwasz jaki opor? Troche zasypalam cie pytaniami,ale widze ze moglbyc na nie mi odpowiedziec,wiec prosze cie o to.I dziekuje. Gina.
Forumowicz
07-12-2011, 07:19:06

Gina ja nie jestem po korpektomi l
i mam tylko płytę tytanowa przednią i usztywnienie na trzech poziomach . Gino ja funkcjonuje też jako rekonwalescent bo obecnie jestem po operacji odcinka L-s dzisiaj piąty tydzień mija więc moje funkcjonowanie jest ograniczone . Uczucie posiadania takich medycznych wynalazków zanika z biegiem czasu teraz o tym myślisz więc i to uczucie jest wzmocnione . Poruszanie głowa jest możliwe bo inne poziomy przejmują tę funkcję ale przestrzegam aby ściagac kołnierz stopniowo i z rozwagą , kontrolowaną rehabilitację i stopniowo wrowadzac ruchomośc szyiki .Rehabilitacją można dużo zdziałac i jest to proces chlernie długi wymagający DUŻEJ cierpliwości samozaparcia i wytrwałości w cwiczeniach .
Pozdrawiam
ks Janusz
gość
07-12-2011, 08:22:49

Witajcie szyjki......
Jestem PO 6tyg. i jestem załamana.....
Nie mogę chodzić na spacery bo b.boli, tez mam problem z gardłem....masakra
pozdrawiam...
Beata
Początkująca
07-12-2011, 09:09:13

Beato, przeczytaj to, co pisała Asia "buraczek" na poprzedniej stronie i Gina. Ten szósty i siódmy tydzień PO chyba u wszystkich jest kryzysowy. Poza tym jesienna pogoda zimą też nie sprzyja ani naszym kościom, ani nastrojom.
Za chwilę będzie już tylko lepiej!
Joanna
Forumowicz
07-12-2011, 09:25:37

Gość 2011-12-07 09:22:49 Witajcie szyjki......
Jestem PO 6tyg. i jestem załamana.....
Nie mogę chodzić na spacery bo b.boli, tez mam problem z gardłem....masakra
pozdrawiam...
Beata
Gardło to norma chociaż 6 tygodni .....
Ile czasu chodziłaś z kontuzją zanim podałaś się zabiegowi ?
Robię z siebie tester i zapisuje co robiłem,jak spałem i jakie miałem samopoczucie następnego dnia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: