Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
05-12-2011, 13:13:25

buraczek 2011-12-05 13:44:48
raf 2011-12-05
Myśli o tym że może wycieli mi nie to co trzeba (...) to ja mam raz na godzinę
halo halo ale to co mi potrzebne to zostawili na miejscu nieruszone
Forumowiczka
05-12-2011, 16:14:45

gość
06-12-2011, 09:02:09

No No Raf, a jak to sie ma do wyniku ostatnich badań nad męska psychika, które to badania dowiodly, ze mżczyżni niekoniecznie myśla tylko o TYM ?
Ania po k....
gość
06-12-2011, 10:26:34

Hej ,Szyjki, po 6-ciu tygodniach po operacji,jestem wczoraj po pierwszej lekarskiej konsultacji.Lekarz jest zadowolony,a ja nie.Czy ktores z was mogloby mi powiedziec,jak dlugo utrzymywalo sie u Was takie ochydne wrazenie ze macie w gardle kluche? Mo caly czas mam to wrazenie ze mnie udlawi.A z tylu boli. Lekarz na to mi tylko sie usmial i powiedzial,ze to minie! A to " homato" musze nosic do konca stycznia! ja chyba oszaleje! Gina.
Forumowiczka
06-12-2011, 11:07:45

Gina, każdy z nas ma inne tempo gojenia bo miał inną operację, jest w innym wieku i ma inne predyspozycje.
Jedno co ci mogę powiedzieć od siebie - jesteś 6 tyg PO. Przez około 5 tygodni PO, pobolewania się u mnie NASILAŁY doprowadzając mnie powoli do paniki i depresji.
Dopiero po 6 tygodniach zaczęłam widzieć, że to, co w niepokojących objawach narastało znów zaczęło się cofać. Ale to tempo cofania to nie to samo, co tempo narastania. Wycofuje się powoli, czasem z przestojami bez zmian. Ale faktycznie teraz widzę, że powoli ale jest jednak lepiej (lepiej w stosunku do 6 tyg Po a nie do okresu 2-3 dni Po, bo wtedy to była po prostu Bajka).
Jak ta klucha będzie dalej, to EWENTUALNIE możesz skonsultować się z laryngologiem, czy nie dostałaś zapalenia uchyłka przełyku. tak się to chyba nazywa, ktoś kiedyś z naszych Szyjek pisał o tej przypadłości jako pozostałości pooperacyjnej.
Może ta Szyjka która to miała się odezwie a może czytałam to setki stron temu - nie pamiętam
Asia
Forumowiczka
06-12-2011, 11:10:56

Gość 2011-12-06 10:02:09 No No Raf, a jak to sie ma do wyniku ostatnich badań nad męska psychika, które to badania dowiodly, ze mżczyżni niekoniecznie myśla tylko o TYM ?
Ania po k....

racja Aniu :)
Ja kilka tygodni Po operacji, mając już dosyć dwuznacznych żartów moich różnych kolegów, powiedziałam, że chyba sobie napisze na czole: Przestańcie się martwic o mojego męża, bo TAM nie byłam operowana.
gość
06-12-2011, 13:14:16

vika45@wp.pl 2011-12-05 11:55:29 Kręgosłupie! Szyjko ty moja! ty byłeś jak zdrowie,
Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie,
Koto ma dyskopatię. Dziś piękność twą widzę w całej ozdobie
Trzymam w ręku opis MRI, i tęsknię po tobie......
Irek pamiętasz? to jest chyba Twoje dzieło i mam ciąg dalszy.
Vika, było coś takiego. Planowaliśmy spotkanie Szyjek, ale pozostał tylko ten wpis. Była to : 14- księga Pierwszy Zjazd Szyjek........Wystarczy wpisać w " Szukaj " i powinno być w całości.
Fajnie, że ktoś czyta starodruki
==================================
Nad brzegiem rzeki siedzi facet i łowi ryby. Podchodzi do niego koleś i pyta; -Biorą??? -Nie -A złapał Pan coś?? -Jednego -I co pan z nim zrobił??? -Wrzuciłem do wody -A duży był???? -Taki jak Pan i też mnie wk..wiał
=================================
Miłego
Ir
krak62
gość
06-12-2011, 13:42:57

Witajcie,
mnie też nie ominęły pytania o "te sprawy" nawet od szefa... ale ja je ignoruję
Ale ja w sprawie tych mrowień i drętwień, jestem ponad 3 miesiące PO, u mnie pojawiają się rzadko ale jeszcze dają o sobie znać od czasu do czasu np. przy złym odruchu, ułożeniu w nocy, przeciążeniu itd. Chodziłam na rehabilitację 5 tygodni i pod koniec, kiedy dokładano mi coraz to nowe ćwiczenia - po dość niefortunnym ćwiczeniu z zadzieraniem rąk ze skakanką na siedząco, na drugi dzień miałam drętwienie ręki od barku. Bardzo się bałam, że wszystko wróciło. Powiedziałam to rehabilitantce a ona zrobiła mi bardzo bolesny ale skuteczny masaż. Na drugi dzień czułam się jak nowo narodzona! Więcej już tak nie ćwiczyłam. Teraz mam mrowienie tylko czasami i o małym natężeniu. Jeśli nerw był długo uciśnięty, to tak szybko nie ustępuje, tak powiedział mi operator. Więc musimy sami czasami wyczuwać co nam służy a co nie.
Teraz czekam na komisję w ZUS-ie na przyznanie rehabilitacji. Nie wiem jak oni do tego podchodzą? to moja pierwsza komisja, może ktoś miał już tę przyjemność i coś mi podpowie. Bardzo proszę.
Jeżdżę samochodem od 6 tyg PO. Jeżdżąc na rehabilitację musiałam pokonywać ok. 20 km dziennie. Nauczyłam się patrzeć w lusterka! Co ponoć u kobiet jest rzadkie...A jak trzeba się odwrócić to całymi barkami...
I jeszcze o jednym chciałabym - o przeciwbólowych. Do trzeciego dnia PO dawano mi w szpitalu ketonal. Po wyjściu wzięłam nurofen tylko raz, gdy szłam w miesiąc po operacji na czterdziestkę bratowej...Jeśli boli to się kładę nieruchomo na plecach, czasami z gorącym okładem. Mam zły przykład brania przeciwbólowych przez koleżankę z pracy, właśnie na bóle kręgosłupa, wylądowała w szpitalu z chorą wątrobą i zatruciem, wszystko było przepisywane i pod kontrolą lekarza!
Rozpisałam się bardzo, przepraszam ale może ktoś z tego mojego pisania coś dobrego dla siebie wyczyta. Bo ja wszystkich wypowiedzi czytam i często pomagają mi zrozumieć swoją sytuację. Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów
Ania z Olsztyna
gość
06-12-2011, 14:57:05

Cześć! Tu Św. Mikołaj! Byliście grzeczni? Nie kradliście?.....To się q..rwa nauczcie. Bo ja prezentów wiecznie Wam przynosił nie będę.
Mikołaj
gość
06-12-2011, 15:10:48

Alez humory dopisuja! wklailam na moment swoj rtg w profil,by inne Szyjki mogly zobaczyc ,jakie ałała mi w szyjke włozyli ! I to cholera mnie z przodu dławi cos! Dziekuje za porade,ale to ciezko przełykac ,az strach! tez takie cos mieliscie? Gina.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
Reklama: