Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
04-12-2011, 16:34:25

IMPLANCIE,witaj po lepszej,ozdrowieńczej stronie
Tak trzymaj z dobrym samopoczuciem a ewentualnymi małymi ,,wpadkami" bólowymi się nie zamartwiaj.Po euforii pooperacyjnej mogą się pojawić jako wpisane w rekonwalescencję.
IREK, ja jako żem leniwa wjadę sobie kolejką na Górę Parkową,no może w porywach na Jaworzynę Krynicką a Ty jako dzielny woj wdrapiesz się na Giewont bo Gubałówka nie przystoi i po chmurkach prześlemy sobie ,,uściski kuracjusza"
Rozpoczynamy rehabilitację w tym samym terminie.Ach ten zbawienny górski klimat
A powrocie opowiedz proszę jak teraz na tej Ciągłówki rehabilitują. Parę innych szczegółów też się przyda.
,,O szyby deszcz stuka,deszcz stuka jesienny..." a niech go cholera weźmie, niechby już przestało rwać.
Pozdróweczki Z
gość
04-12-2011, 17:25:04

Zosiu, po powrocie z Zakopca napiszę szczegółowy raport wraz z ocenami.
==================================Stefan pojechał do sanatorium.
Po kilku dniach pisze do żony: "Przyślij 700 zł to mi przedłużą"
Wkrótce otrzymał od żony 1400 zł z dopiskiem:
"Niech Ci przedłużą i poszerzą."
====================
W Dolinie Kościeliskiej przed wejściem do Jaskini Mroźnej przewodnik objaśnia:
- Ta jaskinia, wydrążona w skałach powstały dzięki Jaśkowi ze Smrekowej Wsi, który kiedyś zgubił tu pięć złotych i powiedział o tym sąsiadom.
=================================
Miłego
Irek
krak62
Forumowicz
04-12-2011, 17:56:57

krak62
"Niech Ci przedłużą i poszerzą."
chodzi o przepuklinę ... ??
Forumowiczka
04-12-2011, 22:44:40

Pytanie do szyjek PO:
czy po operacji, oprócz pobolewania niektórych nerwów, co jak wiem może się utrzymywać kilka miesięcy, mieliście też jeszcze zdarzenia z drętwieniem palców lub dłoni?
Przed operacją zdarzało mi się, że podczas snu drętwiała mi cała ręka, a raz w pracy miałam drętwiąco - mrowiący mały palec przez chyba 2 h. Teraz po operacji nie zdarza mi się, żeby mi drętwiała cała ręka ale zdarza się ze drętwieje sam mały palec- zawsze podczas spania lub leżenia.
Czy takie uczucia powinny ustępować od razu po operacji, czy mogą jeszcze być? mam już 2 miesiące PO (nawiasem mówiąc dzisiaj :) )
Kiedyś zaglądałam na jakieś forum po operacji kręgosłupa lędźwiowego i tam chyba niektórzy żalili się, że parestezje im częściowo pozostały ale nie wiem czy drętwienia to też parestezje? Czy tylko mrowienia i pieczenia?
No tak.... mam za dużo czasu na rozmyślania. Obym sobie jakiejś bzdury nie wymyśliła.
Asia
Początkująca
05-12-2011, 09:57:24

Mój lekarz powiedział, że na wszystko trzeba czasu. Miałam zdrętwiałe przed operacją dwa palce lewej dłoni aż do przegubu dłoni, do tej pory to nie ustąpiło. Może jest trochę lepiej, ale kciuk w dalszym ciągu jest drętwy i "zamrówkowany". Są takie dni, że jest lepiej, ale czasem zupełnie tak samo, jak przed operacją, bywa tak, że ręka jest prawie normalna, czasem "stado wściekłych mrówek", czasem zupełnie drętwa.
Jestem 7 tygodni PO i wierzę lekarzowi, że to kwesta czasu. Podejrzewam, że także kwestia pogody i tego co wcześniej robiłam. Czasem wystarczy jakiś nieopaczny, zbyt energiczny ruch i...czuję to w palcach.
Także myślę, że Twoje, Asiu objawy są zupełnie normalne, najważniejsze, że jest lepiej.
Joanna
gość
05-12-2011, 10:55:29

Kręgosłupie! Szyjko ty moja! ty byłeś jak zdrowie,
Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie,
Koto ma dyskopatię. Dziś piękność twą widzę w całej ozdobie
Trzymam w ręku opis MRI, i tęsknię po tobie......
Irek pamiętasz? to jest chyba Twoje dzieło i mam ciąg dalszy.
Vika
Forumowiczka
05-12-2011, 11:36:46

joan-na 2011-12-05 10:57:24 Miałam zdrętwiałe przed operacją dwa palce lewej dłoni aż do przegubu dłoni, do tej pory to nie ustąpiło. Może jest trochę lepiej, ale kciuk w dalszym ciągu jest drętwy i "zamrówkowany". Są takie dni, że jest lepiej, ale czasem zupełnie tak samo, jak przed operacją, bywa tak, że ręka jest prawie normalna, czasem "stado wściekłych mrówek", czasem zupełnie drętwa.
Imienniczko kochana dokładnie tego mi było trzeba!
kogoś, kto też to ma :)
Zresztą sama zobaczysz za parę tygodni, jak szybko cierpliwość się kończy a głupie myśli zaczynają się wydawać bardzo słuszne :)
Wiesz jaka była moja najgłupsza z najgłupszych? dzisiaj mogę się do niej przyznać, bo w nocy w końcu ją pokonałam. Ponieważ bolą mnie nerwy podobnie jak przed operacją (pod względem lokalizacji) i drętwieje też tam gdzie drętwiało, więc któregoś dnia urodziłam takie przypuszczenie, że może ..... mam operowany nie ten poziom, co miał być :) :).
Takie myśli potrafię "spłodzić" przy pogodzie podobnej do wczorajszej - wiatr, że drzwiami w domu trzaska, deszcz, chmury - o, wtedy jestem bardzo twórcza.
Ale jak już wspomniałam, pokonałam właśnie moją twórczość bo w nocy podczas kolejnego zmagania się z głupimi wątpliwościami nagle doznałam olśnienia, że gdyby (co oczywiście jest niemożliwe) jednak była jakaś pomyłka, to do końca życia nie będę musiała pracować, bo w takich oczywistych sprawach należy się duże odszkodowanie. i jak to odkryłam, od razu przeszły mi te głupie obawy. Myślę, że więcej już do mnie nie powrócą.
Zastanawiałam się czy się przyznać do tego absurdu ale uznałam, że skoro dużo osób nas czyta po cichutku, może któraś z nich też ma jakieś wątpliwości, więc jak mnie tutaj inne Szyjki obsmarują, to innym tez przejdzie.
Pozdrawiam Was gorąco, już w duuuuużo lepszym nastroju. "Strachy na lachy" pogrzebałam głęboko pod ziemią - nie ma szans żeby wróciły :)
Asia
Forumowicz
05-12-2011, 11:54:02

buraczek 2011-12-05 12:36:46
twórczość bo w nocy podczas kolejnego zmagania się z głupimi wątpliwościami nagle doznałam olśnienia, że gdyby (co oczywiście jest niemożliwe) jednak była jakaś pomyłka, to do końca życia nie będę musiała pracować, bo w takich oczywistych sprawach należy się duże odszkodowanie.
Żebyś czasem nie zrobiła się bogatsza od Muammara al-Kaddafi ego :):):):)
Myśli o tym że może wycieli mi nie to co trzeba i to jednak miałem odcisk na pięcie a oni mi otworzyli kręgosłup szyjny bo tak się wydawało że będzie lepiej to ja mam raz na godzinę
Forumowiczka
05-12-2011, 12:44:48

raf 2011-12-05
Myśli o tym że może wycieli mi nie to co trzeba (...) to ja mam raz na godzinę
no masz ci babo placek.......
A ja łudziłam się, ze skoro w kategorii "piękna i młoda" już nie wygram, to przynajmniej w "Oryginalna i niepowtarzalna" mam jeszcze szanse......
a tu taki cios....
Chyba się zapłaczę, stracone nadzieje....
Forumowicz
05-12-2011, 13:11:07

dont łory bi hepi
....żartowałem ;)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: