Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
11-02-2023, 11:36:52

No właśnie trochę podejście lekarza mnie irytuje bo:
Rehabilitacja NIE ,masaż NIE.
Znowu zapisał mi tramal i czekać🤔 bez prześwietlenia, bez rezonansu,NIC!!!.
Prześwietlwnie miałam jedno prosto z sali pooperacyjnej wieźli mnie na RTG i na tym koniec ,nawet nie dostałam opisu i nic nie jest opisane w wypisie ze szpitala tylko informacja że zostało wykonane.
Kupiłam ten kołnierz który polecał kawo ale nie pomaga, pod prysznicem robię masaż ciepłą wodą też nic w poniedziałek pójdę po okłady żelowe.
A czy wypada domagać się badań kontrolnych ???.
Bo nie chcę wyjść na jakąś *** babę co dyktuje lekarzowi !!!!
Początkująca
11-02-2023, 11:41:04

To ja zumba napisałam powyższy wpis
Tylko mnie nie zalogowało
Forumowiczka
11-02-2023, 12:20:41

Zumba, domagać w postawie roszczeniowej, to może nie, wiesz, zawsze lepiej się współpracuje jak jest przyjazna atmosfera. Ale możesz spokojnie mówiąc jakie masz dolegliwości, że bardzo Cię niepokoją, zapytać czy nie jest wskazane wykonanie rtg. czy MRI. Chciałabym Cię troszkę uspokoić. Nie pamiętam dokładnie ile czasu minęło 3-4 miesiące? Pewnie jesteś już coraz bardziej aktywna, masz większy zakres ruchów. Lata, czy miesiące trwania choroby zaburzają fizjologie ruchu. Może to tylko kwestia pracy z fizjo...Zapytać o badania zawsze masz prawo. Popróbuj z tym okładem. Tylko nie wiem czy dostaniesz od ręki ten fajniejszy w tkaninie. Moze w jakimś sklepie rehabilitacyjnym, bo w aptekach to raczej foliówki.
Początkująca
11-02-2023, 12:38:30

Jasne -również jestem za przyjazną atmosferą Dlatego może pisząc to brzmiało raczej w formie roszczeniowej Chodziło mi właśnie jak zagadać żeby skłonić lekarza do dania skierowania na prześwietlenie lub rezonans .
Hammer masz w stu procentach rację ja w ogóle Należę do ludzi bardziej zachowawczych i nie lubię wychylać się przed szereg jeśli na czymś się nie znam tym bardziej narzucać lekarzowi własne opinie czy zdanie więc pewnie ciężko byłoby mi czegoś żądać😊.
Ale jak zwykle pójdę za twoją radą i zagadam w taki sposób 😊
Mam blisko dwa sklepu medycznego więc w poniedziałek pójdę i spytam czy mają takie okłady .
Forumowicz
11-02-2023, 18:44:18

hamer 2023-02-11 12:17:04
. Nie wkleję linku, bo moderacja pewnie wytnie, ale wygooglaj sobie.
To wklej zdjęcie. Jak sobie wygooglam to porównując zdjęcie będę wiedział, że to ten.
Napisz jego internetową nazwę.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Forumowiczka
11-02-2023, 20:12:53

Kawo przykładowy:
https://www.empik.com/kompres-zelowy-hot-cold-pack-standard-powloka-syntetyczna-rozmiar-l,p1323146666,sport-p?FORM=SSAPC1
Początkująca
11-02-2023, 20:45:56

Witam po mojej operacji lekarz zrobil rtg dzien przed wypisem a na wizyte kontrolna kazal przyjsc dopiero po 3 miesiacach dlatego umowilam sie na prywatna wizyte po 3 tygodniach co do bolu to u mnie rano po przebudzeniu boli kark spie w kolnierzu i na poduszce ortopedycznej a w ciagu dnia pokazuje sie bol karku barku lopatki ale tez mi sie wydaje ze miesnie sa spiete bo jak poleze na plecach bez poduszki to przechodzi
gość
11-02-2023, 22:02:48

Dobry wieczór. Odebrałam wyniki rezonansu zleconego przez ortopedę. Dyskopatia c4-c7 ze splyndizą c5-c6 nasilino c5-c6. Z objawów przeskakiwanie przy obracaniu głowy w prawo, mrowienie prawa ręka po palce ale nie ciągle. Ura biczowy w 2006 r. Wtedy wysunięcie c5-c6. Dwa miesiące temu boczna stłuczka zaczęło przeskakiwać stąd ortopeda. Zwężenie kanały na poziomie c5-c6 do 7,5 mm. I co ja mam zrobić z tą wiedzą? Do jakiego lekarza? Do fizjoterapeuty? Ile można odwlekać operację?Czy będzie potrzebna? Jaką poduszkę ortopedyczną polecacie?
Początkująca
12-02-2023, 07:01:46

Witam cię gościu
u mnie również Zaczęło się od stłuczki pan wjechał mi w tył samochodu poleciałam do przodu -potem do tyłu Niby nic mi się nie stało prócz strasznych zawrotów głowy na pogotowiu powiedzieli że to smagnięcie biczem więc cierpliwie czekałam aż minie potem dochodziły coraz to inne objawy trafiłam do ortopedy potem do neurologa rehabilitacja rehabilitacja, rehabilitacja, która niestety nic nie dawała a ja zaczęłam przyzwyczajać się do objawów a potem to już z górki każdy rezonans był gorszy Aż doszło do silnego ucisku na rdzeń a objawy były już nie do zniesienia i niestety nie było odwrotu Pozostała tylko operacja.
Ja operację odwlekałam 4 lata z kawałkiem cały czas byłam na lekach dwa lata temu zakazano rehabilitacji gdyż niosła za sobą duże ryzyko i dostałam pierwszy skierowanie na operację na CITO które oczywiście niezrealizowałam tak bardzo się bałam. Myślę że z twoimi wynikami lekarz ortopeda skieruje cię do neurologa a ten pewnie do neurochirurga i tam zostanie podjęta decyzja Jedno ci mogę doradzić Nie lekceważ żadnych objawów i nie mów że może przejdzie bo kurcze trochę cię zmartwię ale raczej nie przejdzie.
Forumowicz
12-02-2023, 09:47:37

Zosia
Zdążyłem .....odczytałem.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: