Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29019)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
13-02-2023, 09:03:58

kasiaka86 2023-02-10 23:44:48
Kika05 2023-02-10 19:25:10
Hej wszystkim powiedzcie mi czy wy też tak macie gdy termin operacji ustalony to wszystkie objawy nagle minęły!? Ja się czuje jakby mi nigdy nic nie było, aż dziwne.
A z tym sapaniem na poduszce mam podobnie krecenie wiercenie zanim człowiek się ułoży.
hej, ja tak mam, konsultacje, czego efektem było, że nastawiłam się, na operacje, czekałam na tel z wezwaniem, porobiłam badania. szczepienia itp brakowało tylko kupić kołnierz ale już namierzyłam gdzie co i jak go ogarnąć, chciałam tylko ogarnąć zlecenie na wyroby medyczne aż tu główny dyskomfort powodowany przez drętwienie, ciągnięcie ręki odeszło co prawda wszystko szybko się działo , bo stosunkowo krótko mam dolegliwości z kręgosłupem no aleee jestem w kropie, był czas, że operacja jedynie wyjście a teraz podobno narazie nie, bo lepiej rehabilitacja ....
Pamietaj na operację zawsze możesz iść ale to jest już ostateczność ostateczności.
Ciesz się, że masz jeszcze wyjście w postaci rehabilitacji
Mojra
Forumowiczka
13-02-2023, 09:19:38

kawo 2023-02-12 10:47:37
Zosia
Zdążyłem .....odczytałem.
Też odczytałam, fajne są też w formie kulek w których jest żel i one super dopasowują się do ciała - Też można w mikrofali ocieplać.
Mojra
Forumowiczka
13-02-2023, 09:25:52

Zumba123 2023-02-12 08:01:46
Witam cię gościu
u mnie również Zaczęło się od stłuczki pan wjechał mi w tył samochodu poleciałam do przodu -potem do tyłu Niby nic mi się nie stało prócz strasznych zawrotów głowy na pogotowiu powiedzieli że to smagnięcie biczem więc cierpliwie czekałam aż minie potem dochodziły coraz to inne objawy trafiłam do ortopedy potem do neurologa rehabilitacja rehabilitacja, rehabilitacja, która niestety nic nie dawała a ja zaczęłam przyzwyczajać się do objawów a potem to już z górki każdy rezonans był gorszy Aż doszło do silnego ucisku na rdzeń a objawy były już nie do zniesienia i niestety nie było odwrotu Pozostała tylko operacja.
Ja operację odwlekałam 4 lata z kawałkiem cały czas byłam na lekach dwa lata temu zakazano rehabilitacji gdyż niosła za sobą duże ryzyko i dostałam pierwszy skierowanie na operację na CITO które oczywiście niezrealizowałam tak bardzo się bałam. Myślę że z twoimi wynikami lekarz ortopeda skieruje cię do neurologa a ten pewnie do neurochirurga i tam zostanie podjęta decyzja Jedno ci mogę doradzić Nie lekceważ żadnych objawów i nie mów że może przejdzie bo kurcze trochę cię zmartwię ale raczej nie przejdzie.
Gościu ja podobnie jak Zumba dwlekalam
ale conajmniej 5 lat bo bałam się- każdy mówił mi co Ty operacja to w życiu -skończy się wózkiem) i co nabawiłam się mielopatii i operacja,którą mam mieć 22.02 może już nie zniwelować objawów ajedynie zabezpieczyć na przyszłość.
Mojra
Forumowiczka
13-02-2023, 09:32:36

Halina1967 2023-02-12 22:40:35
Bo to młody jesteś rocznik 😀wszystkie jesteśmy na operacje za młode 🤣
100% racja
Mojra
Forumowicz
13-02-2023, 09:47:28

Mojra44 2023-02-13 10:25:52
..... nabawiłam się mielopatii i operacja,którą mam mieć 22.02 może już nie zniwelować objawów ajedynie zabezpieczyć na przyszłość.
Prawda.
Mnie to spotkało jednak mimo wszytko jest "o niebo lepiej" niż przed. Neurochirurg mnie o tym informował, że tak może być, stanowczo za długo zwlekałem.
Ponadto, proszę zauważyć, że jesteście w ciągłym bólu, niepokoju, ... stresie. Ból i stres długotrwały - to brakuje "tyci-tyci" i zaproszenie do siebie .... nerwicy lękowej.
Nie chcecie ? to nie zwlekać z operacją. !
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Początkująca
13-02-2023, 10:54:51

Zosiu
Kompres zakupiłam
Od dziś zaczynam terapię ciepłem.
Dam znać jakie efekty😊
Początkująca
13-02-2023, 10:57:29

Zapomniałam dodać że udało mi się kupić ten na tkaninie😊
Forumowiczka
13-02-2023, 13:50:38

kawo 2023-02-13 10:47:28
Mojra44 2023-02-13 10:25:52
..... nabawiłam się mielopatii i operacja,którą mam mieć 22.02 może już nie zniwelować objawów ajedynie zabezpieczyć na przyszłość.
Prawda.
Mnie to spotkało jednak mimo wszytko jest "o niebo lepiej" niż przed. Neurochirurg mnie o tym informował, że tak może być, stanowczo za długo zwlekałem.
Ponadto, proszę zauważyć, że jesteście w ciągłym bólu, niepokoju, ... stresie. Ból i stres długotrwały - to brakuje "tyci-tyci" i zaproszenie do siebie .... nerwicy lękowej.
Nie chcecie ? to nie zwlekać z operacją. !
Kawo masz rację ale do tego niestety każdy z nas musi dojrzeć. Oczywiście nie piszę tego złośliwie ale łatwo mówi się jak ktoś jest już po wszystkim i jest OK. DLATEGO PISZĘ DUŻYM LITERAMI-DOBRZE,ZE SĄ TAKIE FORA- bo oczywiście piszę za siebie pomogło mi się uspokoić i zaakceptować , że tak naprawdę klamka zapadła i nie ma odwrotu
Mojra
Początkująca
13-02-2023, 18:07:00

hamer 2023-02-12 20:40:55
Toja, sam opis nic nie mówi o ucisku struktur nerwowych- rdzeń, korzenie rdzeniowe. Objawowo masz mrowienie, korzeń nerwowy może być drażniany.
Niestabilność wypukliny c6-7? Nie wiem. Znam pojęcie niestabilności kręgosłupa jako przyczynę kręgozmyku, ale tu chyba nie o to chodzi.
Neurochirurdzy zwykle nie czytają opisów tylko oglądają płytkę, badają neurologicznie.
Ja bym radziła skonsultować z neurochirurgiem (wyszukaj w swojej okolicy kto "siedzi" w szyjach) a nie neurologiem, bo ci z kolei opierają się najczęściej tylko na opisach. Neurochirurg ogląda płytkę pod kątem koniecznej bądź nie operacji i widzi subtelności, które mogły umknąć lub zostać źle zinterpretowane przez radiologa.
Mój przykład- stabilizacja, która już obrosła kością była opisana jako wypuklina.
Jak by tylko patrzeć na opis, to neurochirurg raczej dla uspokojenia.
Jak dostaniesz zielone światło do rehabilitacji, to radziłabym poszukać dobrego fizjoterapeuty.
Dzięki za info. To może być kręgozmyk tak ortopeda powiedział po rtg. Fajnie jakby była zgoda na rehabilitację....umówiłam neurochirurga
Początkująca
13-02-2023, 21:40:11

A używacie poduszek ortopedycznych? Kupiłam z pianki memory ale na razie mi niewygodnie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: