Mojra44 2023-02-06 09:55:07
Kobieto jak jesteś z W-wy to masz los wygrany. U was jest jeden z najlepszych fizjoterapeutów, który rehabilitował Marcina Bosaka z filmu M jak miłość -jak chcesz to odnajdę w książce pt-"Neurochirurdzy" w której jest jego opisana
historia. Ta książka opisuje polskich neurochirurgów i przypadki jakimi się zajmowali. Jego nikt nie chciał operować i 6 lat szukał neurochirurga ponieważ miał ogromnego guza w odcinku szyjnym, który najprawdopodobniej miał od urodzenia i rozrastał się wraz z nim i dopiero dał znać w chyba bo nie pamiętam dokładnie w 2012r. Niestety u nas go nie zoperowali tylko w Brukseli na NFZ( ponieważ państwo nie było mu w stanie zagwarantować lepszego stanu po operacji niż jednak medycy za granica- u nas byłby sparaliżowany po tej operacji i podłączony do aparatu oddechowego) a tam operacja trwała 9 godzin i facet dalej gra w filmach i uprawia boks 🥊 tajski.
Ja z ciekawości przeczytałam wszystkie dostępne książki że świata o neurochirurgach i podziwiam tych ludzi - naprawdę robią kawał niesamowitej roboty.
to proszę poszukaj namiaru, chętnie zapoznam się z personą ale nie wiem czy mnie stać jak to fizjo gwiazd ;)
a książka też może być ciekawa :) wypisz polecane pozycje :)