Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
06-02-2023, 08:58:53

Halina1967 2023-02-06 08:09:10
. Może teraz
Trochę ciężko ocenić jak uda Ci się - abyś jak przeciagasz myszką stanąć na obrazie w którym jest widoczny wyraźnie rdzeń i przepuklina🤗
Mojra
Początkująca
06-02-2023, 09:31:12

Witam wszystkich Dawno nie pisałam ale też nic nowego się nie działo
jednak na bieżąco śledzę forum A teraz trochę z innej beczki mam pytanie złożyłam o stopień niepełnosprawności Miałam nadzieję że Przyznają mi stopień umiarkowany żebym mogła korzystać z dofinansowania do rehabilitacji jednak przyznano mi stopień lekki dodam że mam kilka schorzeń a mianowicie jestem po usunięciu dysków na trzech poziomach stabilizacji z odbarczeniem,
mam wrzodziejące zapalenie jelita grubego w stanie ostrym,
jaskrę oraz jestem po histerektomii całkowitej nie rozumiem dlaczego zostałam tak potraktowana i tu moje pytania czy ktoś orientuje się czy warto w ogóle składać odwołania i jak to wszystko wygląda i czy są szanse ktoś zmieni decyzję.
Forumowiczka
06-02-2023, 11:19:33

Zumba, zawsze warto się odwoływać jeżeli masz poczucie niesprawiedliwości. Ja z niepełnosprawnością nie miałam takich przygód, bo mnie pykali po dwa, trzy lata umiarkowany, teraz mam już na stałe, ale odwoływałam się w ZUS.
Czy ktoś zmieni decyzję, tego nie wie nikt, z kompetencjami orzeczników różnie bywa, tym bardziej, że masz taki przekrój chorób. Tu decyduje mniej lub bardziej ludzki czynnik. Nie ma tabeli od-do. Nieraz może decydować nawet zły humor, niestety. Spore znaczenie ma też wywiad jako jeden z elementów komisji. Nigdy nie doszłam do tego, kim są osoby przeprowadzające taki wywiad, psycholog, pracownik socjalny? W każdym razie jest to ktoś, kto współdecyduje, więc im więcej pomocy wymagasz, tym lepiej. Składając odwołanie nic nie tracisz, poza czasem, który poświęcisz na napisanie i złożenie. Jeżeli histerektomia była z powodów onko, to koniecznie dokumentacja z tego.
W oparciu o moją dobra znajomą: Odwołanie do wojewódzkiego-podtrzymanie decyzji, opierają się tylko na ponownej analizie dokumentacji. Odwołanie do Sądu Pracy, wygrała bez problemu, bo sąd powołuje biegłych z zakresu każdej zgłoszonej choroby. Trochę to trwa jak to w sądach, ale jak potrzeba, warto przejść całą ścieżkę, żebyś sobie nie wyrzucała, że coś zaniedbałaś. Umiarkowany poza rehabilitacją daje też inne profity, skrócony dzień pracy, dodatkowy urlop zdrowotny z pełnym wynagrodzeniem, odliczenia podatkowe. Ja już jestem na emeryturze, więc nie na bieżąco, ale jeżeli choroba daje dysfunkcję i dolegliwości, jest uciążliwa, to nie jest to żadne naciągactwo, tylko należne prawa. Zumba, próbuj. Wygooglaj sobie hasło odwołania, są linki z wzorami pism. Pilnuj terminu, masz 14 dni.
Początkująca
06-02-2023, 11:30:53

Hamer
Bardzo tobie dziękuję za odpowiedź,
Kurcze mam ogromne poczucie niesprawiedliwości bo naprawdę sporo przeszłam i nigdy nikogo nie naciągałam nigdy też z niczego nie korzystałam , pierwszy raz w życiu o coś się ubiegałam i to w celu poprawienia swojej sprawności.
Masz rację jutro odwołam się od tej decyzji .
Bardzo dziękuję i pozdrawiam.
Początkująca
06-02-2023, 11:42:11

Hamer Jeszcze jedno pytanko
Rozumiem że odwołanie muszę złożyć w pierwszej kolejności do powiatowego zespołu do spraw orzeczenia który wydał mi orzeczenie a jeśli nie zmienią stopnia to wnieść sprawę do sądu pracy?
Forumowiczka
06-02-2023, 11:51:48

Zumba, krok po kroku postępowanie odwoławcze:
https://rehabilitacjaopole.pl/nie-zgadzasz-sie-z-orzeczeniem-o-niepelnosprawnosci-zloz-odwolanie/
Początkująca
06-02-2023, 12:02:13

Dzięki śliczne😊
Początkująca
06-02-2023, 17:07:31

Hej wszystkim tak czytam o waszych rechabilitacjach i wogole. I mam pytanie wsumie niby u mnie nie ma tak źle, a neurochirurg zabronił mi masaży, dźwigania z ćwiczeń to mogę spacerować. Byłam u paru fizjoterapeutów i żadnej niech chce mnie dotknąć nawet. To ja już nie wiem czy lekarz przesadza czy widzi coś czego ja nie widzę, albo nie wiem hmmm....
Początkująca
06-02-2023, 18:26:02

hamer 2023-02-06 00:21:13
Kasiaka, wysłałam Ci namiar na pw, bo moderacja wycina linki. Może zechcesz skorzystać.
dziękuję pięknie :):)
Początkująca
06-02-2023, 18:30:53

Kika05 2023-02-06 18:07:31
Hej wszystkim tak czytam o waszych rechabilitacjach i wogole. I mam pytanie wsumie niby u mnie nie ma tak źle, a neurochirurg zabronił mi masaży, dźwigania z ćwiczeń to mogę spacerować. Byłam u paru fizjoterapeutów i żadnej niech chce mnie dotknąć nawet. To ja już nie wiem czy lekarz przesadza czy widzi coś czego ja nie widzę, albo nie wiem hmmm....
powiem Ci, że u mnie lekarz jeden z neuro mówił, że lepiej bez reh, operacja tylko a teraz gadają, że operacja nie (bo odeszło drętwienie, ciągnięcie itp) a rehabilitacja. Potem fizjo, że reh może być, a na operacja i tak przyjdzie czas dobija mnie to już ;/
może spróbuj spytać czemu zabraniają, co takiego się dzieje, wprost najlepiej! chociaż oni czasem tak opowiadają że chyba tylko oni rozumieją ;)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: