Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
05-02-2023, 12:59:29

Gość 2023-02-05 11:52:04
uuuu no to fajnie się urządziłam. ja wizyty odbywam prywatnie a kierują na NFZ, ale dzięki tej prywatnej opiece już jestem po diagnoznach, neurochiruga na NFZ 1 wizyta dopiero sierpień 2023 a zapisywałam się w listopadzie 2022 a to był jeden termin, większości wtedy to luty 2024. ;/;/ masakra, za co my płacimy te składki ;/;/
no ja miałam wizytę prywatnie u chirurga, który operuje w szpitalu, a operację na cito na nfz. ale możesz tam zadzwonić i się dopytać? bo może przesunęli Cię na koniec listy - też tak może być - to chyba zależy od szpitala.
// 09.01.2022 - dyscektomia c5-c6 ze stabilizacją Zero-P //10.2014 - stabilizacja Th12-L3
Początkująca
05-02-2023, 13:10:43

Hej wszystkim trochę mnie nie było, ale postaram się nadrobić. W dodatku dopadło mnie przeziębienie, wczoraj powykręcana znowu byłam tak bolała szyja strasznie...
Kasiaka widzę, że masz bardzo podobnie do mnie i objawy tylko mi idą na prawą stronę.
Pozdrawiam
Początkująca
05-02-2023, 13:21:04

anomalia 2023-02-05 13:59:29
no ja miałam wizytę prywatnie u chirurga, który operuje w szpitalu, a operację na cito na nfz. ale możesz tam zadzwonić i się dopytać? bo może przesunęli Cię na koniec listy - też tak może być - to chyba zależy od szpitala.
ja mam numery do tych dwóch neuro, ale szpitalne ale ani razu nie udało mi się dodzwonić , jedynie rozmowy odbyły się jak to oni dzwonili do mnie ;) będę próbowała wbić na wizytę do jednego z nich i podpytam czemu nie odbiera tel ;) żarcik, wiadomo jak to w szpitalu operacje, obchody itp
Początkująca
05-02-2023, 13:23:13

Kika05 2023-02-05 14:10:43
Hej wszystkim trochę mnie nie było, ale postaram się nadrobić. W dodatku dopadło mnie przeziębienie, wczoraj powykręcana znowu byłam tak bolała szyja strasznie...
Kasiaka widzę, że masz bardzo podobnie do mnie i objawy tylko mi idą na prawą stronę.
Pozdrawiam
hejka :)
a masz jakieś jeszcze objawy? jaki jest Twój status, że tak spytam? lekarze kwalifikowali Cię na operacje? długo się już męczysz?
Początkująca
05-02-2023, 13:42:16

Gość 2023-02-05 11:44:57
właśnie ta ostatnia neuro, co odradziła operacje a przepisała mi rehabilitacje : 15 zabiegów terapii powięziowej i 15 zabiegów ćwiczeń indywidualnych - cokolwiek to jest ;)
teraz w porównaniu do tego co było to jest naprawdę znośnie.
nagorzej to właśnie znaleźć tego wybawcę , który pomoże a nie tylko weźmie kasę. na NFZ bym nie liczyła.
ale to właśnie w tym sęk, że trzeba testować różnych rehabilitantów i różne terapie, żeby "zobaczyć" co faktycznie pomoże. Czasem trafi się na pierwszego takiego, a czasem na dziesiątego - bo on pracuje z innymi metodami, które akurat pomogą.
Przerobiłam parunastu fizjo (prywatnie) i każdy miał inne podejście na rozwiązanie moich problemów. U mnie sprawdza się delikatna powięziówka (na rękach) - terapia manualna w połączeniu z terapią czaszkowo-krzyżową (ucisza układ nerwowy).
A masaże na szyjny - powodowały mi mnóstwo problemów po których odkręcałam się miesiącami i wydałam o wiele więcej kasy na dodatkowe wizyty u rehabilitantów, żeby jakoś przetrwać
Więc to zależy od człowieka - trzeba testować na sobie różne rzeczy - inaczej się nie da.
// 09.01.2022 - dyscektomia c5-c6 ze stabilizacją Zero-P //10.2014 - stabilizacja Th12-L3
Początkująca
05-02-2023, 13:52:46

kasiaka86 2023-02-05 14:23:13
Kika05 2023-02-05 14:10:43
Hej wszystkim trochę mnie nie było, ale
postaram się nadrobić. W dodatku dopadło mnie przeziębienie, wczoraj powykręcana znowu byłam tak bolała szyja strasznie...
Pozdrawiam
hejka :)
a masz jakieś jeszcze objawy? jaki jest Twój status, że tak spytam? lekarze kwalifikowali Cię na operacje? długo się już męczysz?
Hej objawy bardzo podobne do Twoich dretwienie ręki, ból szyji aż pod łopatki, ograniczone ruchy szyją i wrażenie jakby ktoś siedział mi na ramionach i ciągnął mnie w dół.
Mam termin operacji na marzec. Miałam już 3 terminy ale z każdego zrezygnowałam bo strach. Ale niestety muszę się już za to wziąść. Neurochirurg chcia mnie już na stole, ale zgodził się na marzec.
Początkująca
05-02-2023, 14:00:16

kasiaka86 2023-02-05 13:47:02
Poszłam do fizjo, dostałam na ur prezent - wizyta u fizjo, to chciałam wykorzystać, miałam iść tak ogólnie o postawie pogadać, jak zdrowo siedzieć itp ale, że miałam wtedy te boleści to skupiliśmy się na ręce. on twierdził, że operacja będzie konieczna ale nie teraz, no i mnie tam pouciskał, pomęczył itp, wyszłam lekko jak skopana ale przeżyłam. potem dalej się męczyłam ale aż tu nagle te drętwienia ustąpiły, boleści. teraz jedynie narzekam na lekko ograniczoną ruchowość szyi ale nie ma tragedii, po prostu nie mam pełnego zakresu. ale tak to nic nie czuje tej ręki by dawała o sobie znać, drętwienia też nie ma - no tak jakby cudowne ozdrowienie. byłam na konsultacji u 3 neurochirurga, bez tych boleści to ona mówi, że nie ma co iść na operację, zaleca reh. pech chciał, że dzień po wizycie dzwonili z szpitala a ja musiałam odmówić, bo już zgłupiałam, ten profesor co dzwonił, też nie był skory do rozmów, powiedział, że mam się udać do tego neurochirurga co mnie kwalifikował do operacji.
i to mnie zastanawia co się stało, że "nagle taka poprawa"? bo chyba nie od jednej wizyty u fizjo?
dobija mnie ta niepewność, sprzeczności i chaos jeden wielki w głowie mam.
Oczywiście, że od fizjo. Cudownym uzdrowieniem bym tego nie nazwała - być może chwilowo uciszyłaś temat - ale to fajnie, że znalazłaś coś co Ci pomaga i możesz ewentualnie do tego wrócić, jeśli znów pojawią się objawy. Operacja to ostateczność.
Początkująca
05-02-2023, 14:01:54

Kika05 2023-02-05 14:52:46
Hej objawy bardzo podobne do Twoich dretwienie ręki, ból szyji aż pod łopatki, ograniczone ruchy szyją i wrażenie jakby ktoś siedział mi na ramionach i ciągnął mnie w dół.
Mam termin operacji na marzec. Miałam już 3 terminy ale z każdego zrezygnowałam bo strach. Ale niestety muszę się już za to wziąść. Neurochirurg chcia mnie już na stole, ale zgodził się na marzec.
no to ja podobnie tylko, że uczucie jak by ktoś mnie ciągnął za tą rękę i chciał wyrwać.
i pomyśleć, że gdyby nie ta ostatnia wizyta u neuro to bym przyjęła zaproszenie od szpitala i jutro pewnie bym już leżała i czekała.
a tu narazie ustąpiło i nie wiem czy się cieszyć czy płakać, *** w głowie mam przez te wszystkie informacje ;/
jak boli i obniża się jakość życia warto sobie pomóc, tylko oby ta operacja pomogła ;/
Początkująca
05-02-2023, 14:09:27

anomalia 2023-02-05 15:00:16
Oczywiście, że od fizjo. Cudownym uzdrowieniem bym tego nie nazwała - być może chwilowo uciszyłaś temat - ale to fajnie, że znalazłaś coś co Ci pomaga i możesz ewentualnie do tego wrócić, jeśli znów pojawią się objawy. Operacja to ostateczność.
ale właśnie pytanie jak to się stało, że nawet uciszyłam temat, bo chyba po tej 1 wizycie by tak nie przeszło? chociaż nie wiem jaką mają moc. ja tej poprawy nie wiązałam z nim , ale może ... spróbuje pochodzić na reh i zobaczymy.
gość
05-02-2023, 14:48:53

kawo 2023-02-05 10:34:25
Dagmarka21 2023-02-05 00:09:05
.No zawsze byłam trochę inna ,no ale żeby aż tak?
Ano tak. Wszyscy śpią a TY o godz. 04,24 zdjęcie wstawiasz.
Kawo bo ja chciałam żeby zdjęcie było świeżutkie i czekało już rano jak wszyscy wstaną .
Zmartwiło mnie to poszerzenie kanału centralnego rdzenia, a po wpisaniu w wujka Google zaczęły mi wyskakiwać teorie typu jamistość rdzenia tak więc No...panika gotowa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: