Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
11-08-2009, 15:41:00

Spinko i Zosiu nie obraź się jako zdjęcie startowe zrobłem inaczej by bardziej było wesoło bo i my Szyjkowi To przyroda jeśli nie bedzie się podobało zmienie Janusz
gość
11-08-2009, 16:38:00

Byłam operowana w Szpitalu Uniwersyteckim nr 2 (im. Biziela) w Bydgoszczy przez dr Andrzeja Swincowa i Piotra Stryczyńskiego.
Mój skype: dorka1130
Dorota
Forumowiczka
11-08-2009, 17:45:00

Janusz, zdjęcie ważki jest przepiękne ale zasłania naszą Zosię . Proponuję utworzenie oddzielnego albumu na przyrodę albo na zdjęcia makro. Ja też mam kilka fajnych tego typu . Wyślę Ci w wolnej chwili.

Możesz też stworzyć kolejny album pt. (na przykład) "krajobrazy" i tam koniecznie umieść zdjęcia Tatr, które przesłałeś do mnie. Warto aby inni też je mogli podziwiać.

Widziałam w Zanzibarze sporo Twoich ładnych zdjęć krajobrazu - posegreguj je w albumach .

Spinka

1. JANUSZ - Toruń - janusz-kur2@wp.pl - Skype: skromniak2
2. ZOSIA - Warszawa - zocha_59@o2.pl
3. GOSIEŃKA - Szczecin - gosienka44@op.pl
4. SPINKA - Ożarów Mazowiecki / Warszawa - myspine@gazeta.pl
5. ANNA - Goleniów - aniasz14@vp.pl - gg: 9324368
6. JANO (Janeczek) - Kraków
7. RENBAZ (Renata) - Warszawa - renbaz@tlen.pl
8. ELŻBIETA - Legionowo - elaka0@wp.pl
9. MARTTKA - Białystok
10. AIRWOMAN (Agnieszka) - Warszawa
11. BOŻENA - Wrocław - ixodida@neostrada.pl
12. FURION30 (Marcin) - Zabrze
13. DOROTA - Ostrołęka - e.d.g@wp.pl - Skype: dorka1130

Lista się wydłuża, ZLOT SZYJEK staje się realny .
Spinka
Początkująca
11-08-2009, 19:17:00

no proszę, człowiek na kilka dni skoczy na Mazury i potem nie wiem, od której strony zacząć czytać!nieźle sobie popisujecie i impreza widzę coraz bliżejNie bardzo mam dziś czas śledzić wątki, napiszcie tylko jak sie ma Agnieszka po operacji?jutro tu wskoczę
Forumowiczka
12-08-2009, 06:27:00

Marta, cześć . Wskocz do nas koniecznie !
Agnieszka odzywała się już ze szpitalnego łóżka z IPiN. Będziesz musiała trochę stron tematu poprzeglądać .

Co u Ciebie? Jak się czujesz?
Spinka
Spinka
gość
12-08-2009, 06:31:00

Wczorajszy wieczór przebieg bardzo spokojnie , ranek tez laicikowy. Pewnie każdy nabiera sił na 22 . Za oknem ponuro ale nie pada i jest 20 st. dla mojej szyjki to super . Moje dzieci zabierają mnie na fajna wycieczkę , wiec korzystam z wypoczynku ile się da. Pozdrowienia dla wszystkich . U mnie zostało jeszcze 19 dni . Gosieńka
gość
12-08-2009, 11:09:00

Witam. Jestem po mikrodyscektomii szyjnej C5/C6 z założeniem klatki PEEK Medtronmic prawie 6 miesięcy. Nadal mam bóle w plecach, barku i drętwienie lewej ręki. Miało byc tak dobrze. Po trzech miesiącach było lepiej, lekarze kazali nawet ciczyc i przesłali mi e- mailem zestaw ciczeń. Chciałm szybko wrócic do pracy pojechałm nawet prywatnie do szpitala - sanatorium, ale szybko wróciłam z większymi bólami. Nadal jestem na zwolnieniu. Zrobiłam prywatnie rezonans po 5 misiąch. Lekarz operujący stwierdził że jest wszystko w porządku ale nie cwiczyc i oszczędzac się. Natomiast inny lekarz u którego byłam na konsultacji po obejrzeniu rezonansu i zrobieniu aktualnego rentgena stwierdził u mnie staw ruchomy i osiadanie implantu z jednej strony. Zalecił stabilizację płytką. Nie wiem co robic dalej. Może ktoś zna takie przypadki proszę o odpowiedź. Ewa[addsig]
gość
12-08-2009, 11:10:00

UPRZEJMIE ZAWIADAMIAM ŻE JUŻ SA DODANE NOWE ALBUMY NA KTÓRE MOŻNA NADSYŁAĆ ZDJĘCIA JEŚLI CHCECIE SIE NIMI PODZIELIĆ POZDRAWIAM SZYJKOWYCH JANUSZ
Forumowiczka
12-08-2009, 15:32:00

Januszu, wysłałam do Ciebie dwie fotki. Nie zdziw się - zrobiłam to z innego adresu mailowego .

Ewa, witaj u nas. Zapytamy o zdanie Zosię, zobaczymy co będziemy mogli podpowiedzieć.

Spinka
Spinka
gość
12-08-2009, 18:33:00

WITAJ EWA
Nie znamy się jeszcze a ponieważ Spinka wywołala mnie do odpowiedzi to gwoli wyjaśnienia -nie jestem ekspertem tylko skopaną przez ból dyskopatką.
Ewa, nie ma bólu bez przyczyny i póki pora to drąż temat żeby tę przyczynę znaleźć i zlikwidować .
Niepokojącym sygnałem dla Ciebie powinno być to ,że po okresie dobrego samopoczucia nastąpiło pogorszenie .W prawidłowym przebiegu forma powinna stopniowo zwyżkować . Mnie osobiście zaniepokoiłby ,,olewczy '' stosunek neurochirurga który po operacji kręgosłupa ze stabilzacją zleca pacjentowi wykonywanie ćwiczeń za pośrednictwem @ bez kontroli poprawności ich wykonania gdzie każdy centymetr nieprawidłowego wychylenia w osi ,skręcie lub skłonie może przynieść zgubne skutki .
Nie podpowiem jakie kroki powinnaś podjac dalej .Tu trzeba zaufać któremuś ze specjalistów-intuicja, rzetelność i kompetencja konsultacji a może kolejna konsultacja .
No dobrze a co lekarz operujący oprócz tego oszczędzania się ma do zaoferowania i gdzie upatruje przyczyny pogorszenia?Gdyby był to efekt przeciążeniowy po zbyt forsownej rehabiliatcji to okres relaksacji raczej przywróciłby Cię już do lepszego samopoczucia.
Ewa czy poza konsulatcajmi neurochirurgicznymi stosujesz jakieś leki ? Bywa,że podrażnione korzenie nerwowe pozostają w stanie zapalnym .Zaniim podejmiesz ewentualne radykalne decyzje operacyjne może skonsultuj się jeszcze z neurologiem żeby wykorzystać wszystkie zachowawcze metody wyciszenia dolegliowści gdyby ich źródłem było przeciążenie .
Pozdrawiam Zosia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: