Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
07-05-2012, 12:58:48

buraczek 2012-05-07 09:44:24 Wielkie dzięki dla Joan-ny i Marcina :)
Ja idąc dalej tropem wczorajszych pytań przeszłam już dołek i chwilową depresję w nocy - za dużo nie spalam, za to w myślach już byłam po operacji kolejnego poziomu.
Wszystko przez to, że zaczynam leciutko czuć, że do tej pory zdrowa ręka MA nerwy. To nie są jeszcze bóle, to tylko takie wrażenie obecności nerwów - czuję je i to w tych wędrujących miejscach.................
...........Już trochę doszłam do lepszej formy psychicznej, bo przecież najpierw jest rehabilitacja, pływanie (!!!!! - no właśnie - wciąż jeszcze unikam basenu, muszę nauczyć się pływać na plecach a ja umiem tylko jakąś rozpaczliwą odkrytą żabkę - aż wstyd się przyznać). jeszcze nawet nie wiem na co reaguje ten "zdrowy" nerw a już spanikowałam.
.....................
Buraczkowa bez obrazy ale czasami jak czytam Twoje wypociny to normalnie pofatygowałbym się tam gdzie wegetujesz i sprzedał gigantycznego kopa w zadek bo normalnie oczy bolą i mózg płonie
Też mnie boli łopatka, też mnie chyba (bo takie mam wrażenie) piecze prawe przedramię ale nie popadajmy w paranoje !!!
Sam byłem pesymistą ale teraz to już nie pomagamy sobie tutaj tylko szukamy kolejnego problemu i wydajemy na siebie kolejne wyroki .
Będzie kolejna operacja to będzie i będziemy się martwić jak będzie - masło maślane

jeszcze ta szyja została......
- jak mnie ząb bolał to go wyrwałem - ot taki to czarny żarcik na polepszenie nastrojów.
Wiosna idzie, słońce świeci (robić dzieci) , kupować wakacje , bawić się i nie szukać niepotrzebnych teorii ale dbać o siebie !!!!
Forumowicz
07-05-2012, 13:00:57

raf 2012-05-07 14:58:48
Wiosna idzie, słońce świeci (robić dzieci) , kupować wakacje , bawić się i nie szukać niepotrzebnych teorii ale dbać o siebie !!!!
hmmm wiosna to już chyba jest
ale przyjdzie następna
Początkująca
07-05-2012, 13:43:08

Oj Raf, ale pojechałeś
No nie wiem, czy się Asia nie obrazi...
Jak Ją boli, mrowi, czy piecze, chcesz jej wmówić, że się tylko wydaje. Lepiej chyba dmuchać na zimne, nie uważasz?
Pozdrawiam wszystkich - nad morzem też piękne słoneczko
Forumowicz
07-05-2012, 13:47:55

Aj tam obrazi sama przecież pisze że chyba jest przewrażliwiona.
Oczywiście nie ignorujmy jakiś tam naszych boleści ale nie popadajmy znowu ze skrajności w skrajność.
Buraczkowa bardzo wiele mądrego mi napisała i to pewnie nie raz.
Ale na prawdę odpoczęcie od forum i tematu kręgosłupa pomaga.
I żeby nie było , że jestem trollem (bo wiemy kto nim jest) to w żadnym wypadku nie był to atak na osobę z dyskopatią ino kubeł zimnej wody z lodem
Forumowiczka
07-05-2012, 13:48:57

Wiosna idzie, słońce świeci (robić dzieci)
To dawaj raf, do dzieła, rób!
Zrobić nie sztuka ale nosić je później...
Spinka
Forumowicz
07-05-2012, 13:58:48

Spine 2012-05-07 15:48:57
Wiosna idzie, słońce świeci (robić dzieci)
To dawaj raf, do dzieła, rób!
Zrobić nie sztuka ale nosić je później...
Ty mnie tu za .... język nie łap .....
po za tym Ty o robieniu wiesz tyle co ja o noszeniu
Forumowicz
07-05-2012, 15:42:19

Dumny ojciec do synka:
- Bocian przyniósł ci siostrzyczkę, chcesz ją zobaczyć?
- Później - pokaż mi najpierw bociana.
ks Janusz
gość
07-05-2012, 16:23:51

O bocianie,ale nie tylko. :)
Biegnie zajączek przez las, spotyka ślimaka. Ślimak pyta zajączka:
- Te, zając, co tak szybko zasuwasz?
- Ślimak, nie słyszałeś, że na nasze łąki weszła Izba Skarbowa? Spadam, bo się nie wytłumaczę - ja futro, żona futro, dzieci futro.
Ślimak przyśpieszył, spotyka bociana. Bocian pyta:
- Ty, ślimak, co tak zasuwasz?
- Bocian, nie słyszałeś, że na nasze łąki weszła Izba Skarbowa? Spadam, bo się nie wytłumaczę - ja domek, żona domek, dzieci domki.
Bocian poleciał do Afryki, spotyka pawiana:
- Ty, bocian, co tu robisz?
- Spadam, bo na nasze łąki weszła Izba Skarbowa. Ja się nie wytłumaczę - ja co roku wakacje za granicą, żona wakacje za granicą, dzieci wakacje za granicą.
- Ty, bocian, a gdzie ta wasza łąka jest?
- W Polsce.
Na to pawian:
- Ty, to kraj dla mnie - ja z gołą pupą, żona z gołą pupą, dzieci z gołą pupą.

-----------------------------------------------------
Bocian
Tłumaczył raz tatuś Małgosi,
że dzieci bocian przynosi.
Małgosia - dziewczynka cwana,
chciała zobaczyć bociana.
Znalazła, zwierza się ojcu,
a on jej słowom nie wierzy.
- Ach tatku zostaniesz dziadkiem,
mam dziecko z Bocianem Jerzym!
(nie moje)
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
Forumowiczka
07-05-2012, 16:24:19

Buraczkowa się nie obrazi :)
Ja jestem w pełni świadoma, że mój strach jest dużo na wyrost a jak nawet spełni się to czego się boję to i tak nie jest to najgorsza z rzeczy która mnie może spotkać.
Tylko, że świadomość to jeszcze za mało żeby wygasić lęk i dać radę przestać myśleć.
Przypominam sobie, jak 6 miesięcy temu panicznie bałam się, że operowali mi chyba nie to, co trzeba, bo dolegliwości miałam takie jak PRZED a czasami nawet bardziej nasilone.
Potrzeba było 6 miesięcy, żebym mogła się teraz śmiać z tamtych bzdurnych myśli - nerwy prawej ręki faktycznie się ładnie goją.
A teraz coś się dzieje z drugiej strony, czego przede wszystkim nie rozumiem, dlatego was meczę, licząc na to, że
- albo napiszecie, że też podobnie macie
- albo dacie mi jakieś wytłumaczenie którego się uczepię i będę w to wierzyć (przynajmniej próbować wierzyć) zanim sprawa u mnie zniknie lub się ostatecznie ujawni.
Jestem panikara.
Wytrzymasz ze mną Raf :)
a ...... hmmmmmm.... kopnięcie w zadek może być, pod warunkiem, ze będzie chociaż troszkę przyjemne.... :)

Asia
gość
07-05-2012, 16:49:10

Asiu już Ci Zosia tak obrazowo wyjaśniła, pocieszyła i dała dużo nadziei na poprawę. Zacytuję Zosię ku pamięci:
hamer...Pisałam już wielokrotnie DAJ CZAS CZASOWI.
To najlepszy terapeuta jeżeli nie ma wymiernych przesłanek do niepokoju.
Takie wsłuchiwanie się w każde drgnięcie organizmu pośrednio powoduje napięcie mięśni a to z kolei indukuje odczucia fizyczne.
Baromert pogodwy w schorzeniach układu ruchu jest powszechnym zjawiskiem i tu musisz być dla siebie wyrozumiała.
I tego się trzymaj. Spróbuj wyluzować, bo stres dodatkowo pobudza Twoją wyobraźnię i tak koło zataczasz.
- albo dacie mi jakieś wytłumaczenie którego się uczepię i będę w to wierzyć
...to właśnie uczep się słów Zosi i ich się trzymaj...
...no i maszeruj na basen, tam nie ma zimnej wody której się tak boisz. Kryte pływalnie mają przyjemną temperaturę wody...
Pozdrawiam
A u nas dzisiaj zimno 10st., pochmurno i wcale nie wiosennie
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama:
Reklama:
Reklama: