Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
04-11-2010, 09:28:23

Gość 2010-10-28 11:46:02 Nie zalogowałam się. To ja, przestraszona Ania pisałam.
I jeszcze dodamn, że wczoraj dotarła do mnie moja podusia - jest wypełniona kulkami pianki z pamięcią /ta, o której mi neurochirurg mowił, że lepsza od profilowanej z jednego kawałka/. Jest duża i mięęęęęęęęęęęciutka. Spało mi się na niej bardzo przyjemnie. Będzie dobra jako podkładka pod zakołnierzowaną szyjkę.
Ania

Witaj
Podczytuje ten temat, bo sama jestem 4 tygodnie po operacji kręgosłupa szyjnego c5/c6. Czy mogłabyś podać link do Twojej poduszeczki? Jakoś nie mogę trafić w necie na wypełniona granulkami z pamięcią, w realu natomiast są tylko te z kawałka lub formowanej pianki. Pozdrawiam kinga
Witaj
Podczytuje ten temat, bo sama jestem 4 tygodnie po operacji kręgosłupa szyjnego c5/c6. Czy mogłabyś podać link do Twojej poduszeczki? Jakoś nie mogę trafić w necie na wypełniona granulkami z pamięcią, w realu natomiast są tylko te z kawałka lub formowanej pianki. Pozdrawiam kinga
gość
04-11-2010, 14:22:23

Agnieszko, jak długo czekałaś na operację? Napisz coś więcej. Ja byłam operowana na Arkońskiej na L4/L5 i L5/S1. Teraz mam trzy przepukliny i stenozy w szyjnym.

Życzę wszystkim zdrówka.

Wanda
Forumowiczka
04-11-2010, 18:00:39

Kinga, co prawda nie jestem posiadaczką poduszki z granulatem ale Ania podała firmę.
Prawdopodobnie chodzi o

http://allegro.pl/poduszka-ortopedyczna-dr-sapporo-ergo-economy-i1287071226.html

Pozdrawiam Z.
Początkująca
04-11-2010, 19:46:26

Serdecznie wszystkich witam

Wando na operacje czekałam bardzo krótko bo 30.09 byłam u neurochirurga,który powiedział że jestem do natychmiastowej operacji i wyznaczył ją na 28.10 tzn. byłam już w szpitalu,a 29.10 miałam już zabieg. Po zabiegu czuję się bardzo dobrze,a jutro idę na ściągniecie szwów. Życzę wszystkim zdrowia.

Aga
gość
05-11-2010, 16:44:26

Witam szyjki piękne i brzydkie .

Piszę dzisiaj w imieniu Ani która jest obecnie w szpitalu miała mieć operację w czwartek lecz masa zleconych badań odsunęła tę operacje na przyszły tydzień wszystko jest na dobrej drodze że operacja ta odbędzie się . Pozdrawia was wszystkich mimo że bardzo się boi .

Ja Aniu z swej strony trzymam kciuki i składam modły by wszystko odbyło się szybko i sprawnie byś mogła do nas dołączyć jak najszybciej

Pozdrawiam was wszystkich
Początkująca
05-11-2010, 17:43:41

Witam wszystkie szyjki

Aniu ja też trzymam za Ciebie kciuki - będzie wszystko ok )). Trzymam kciuki za wszystkich którzy oczekują na zabieg i życzę szybkich powrotów do domku )).
Pozdrawiam wszystkich i życzę spokojnego wieczoru.

Aga
gość
06-11-2010, 08:35:16

Wczoraj odebrałam wynik MRI

http://img822.imageshack.us/img822/5545/mriq.jpg

domyślam się,że nie jest dobrze.Pomóżcie!
Początkująca
06-11-2010, 13:29:08

Witam szyjki

Wstawiam link ze zdjęciem swojej blizny po zabiegu .

Pozdrawiam wszystkich życząc miłego weekendu i jak najmniej bólu )).

Aga

http://www.forumneurologiczne.pl/galeria/Agnieszka-Kg/album/4c6c419313f87/przegladaj
Początkująca
06-11-2010, 14:04:33

Kochani! Ja już wiem co jest źródłem wszystkich (lub prawie wszystkich) dolegliwości ze strony szyjnego i neurologicznych. To BORELIOZA. Neuroborelioza. Zaczynam leczenie. Wiem, że łatwo nie będzie, ale ja się nie dam!
Pozdrawiam Was wszystkich i życzę DUUUUUUŻOOOOOO zdrowia, siły i wytrwałości w Waszych zmaganiach z szyjkami.
Początkująca
06-11-2010, 14:07:05

Miałam napisać "wszystkich MOICH dolegliwości"

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
Reklama: