Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
27-10-2010, 20:26:50

Agnieszka, kciuki trzymane, wracaj szybko !!:***
mnie też niedługo czeka pakowanie:)
gość
28-10-2010, 09:41:46

Agunia,
trzymam bardzo mocno. Będzie dobrze.
Ja czekam jeszcze trzy dni
gość
28-10-2010, 09:46:02

Nie zalogowałam się. To ja, przestraszona Ania pisałam.
I jeszcze dodamn, że wczoraj dotarła do mnie moja podusia - jest wypełniona kulkami pianki z pamięcią /ta, o której mi neurochirurg mowił, że lepsza od profilowanej z jednego kawałka/. Jest duża i mięęęęęęęęęęęciutka. Spało mi się na niej bardzo przyjemnie. Będzie dobra jako podkładka pod zakołnierzowaną szyjkę.
Ania
gość
28-10-2010, 19:00:59

Mój syn trenuje judo ma 13 lat od 8 miesięcy narzeka na bóle kręgosłupa po wykonanych zdjeciach rtg wykonałam MR z wynikiem Badanie MR kregosłupa ledzwiowo-krzyżowego w sekwencji SE FSE w płaszczyznach strzałkowych i poprzecznych Badanie wykazuje spłycenie fizjologicznej lordozy kregosłupa ledzwiowego.na poziomie przestrzeni miedzykregowej L5/S1 uwidoczniła się posrodkowo-dwuboczna protruzja krażka o charakterze dynamicznym,bez ucisku struktur nerwowych.
Krążek L4/L5 jest symetrycznie uwypuklony(bulging disc),uciska nieznacznie worek oponowy.
Prosze o wyjasnienie na czym to wszystko polega i czy jest zagrozenie w jego dyscyplinie sportu ważne...
gość
28-10-2010, 19:01:03

Mój syn trenuje judo ma 13 lat od 8 miesięcy narzeka na bóle kręgosłupa po wykonanych zdjeciach rtg wykonałam MR z wynikiem Badanie MR kregosłupa ledzwiowo-krzyżowego w sekwencji SE FSE w płaszczyznach strzałkowych i poprzecznych Badanie wykazuje spłycenie fizjologicznej lordozy kregosłupa ledzwiowego.na poziomie przestrzeni miedzykregowej L5/S1 uwidoczniła się posrodkowo-dwuboczna protruzja krażka o charakterze dynamicznym,bez ucisku struktur nerwowych.
Krążek L4/L5 jest symetrycznie uwypuklony(bulging disc),uciska nieznacznie worek oponowy.
Prosze o wyjasnienie na czym to wszystko polega i czy jest zagrozenie w jego dyscyplinie sportu ważne...
Początkująca
29-10-2010, 11:21:06

Drogi Gosciu , ja 8 lat trenowałam akrobatykę, a tereaz czekam na operację. Mój syn też chodził na judo i z tego co widziałam większa częsć ćwiczeń jest taka sama co na akrobatyce,teraz nie trenuje ,zrezygnował sam (i dobrze bo ciężko byłoby wytłumaczyć , że może mu to zaszkodzić ).... Mówią ,że sport to zdrowie ale chyba nie każdy.... W moim przypadku akurat nie wyszło mi to na zdrowie( trzy poziomy w kręgosłupie szyjnym do wymiany) Pozdrawiam wszystkie szyjki i życzę miłego dnia
gość
29-10-2010, 20:04:05

Jestem nowa więc mogę popełnić gafę pisząć nie tam gdzie trzeba. Wybaczcie. Jestem 4 tygodnie po operacji krążka C5-6. Czuję się dobrze i w tej chwili jak bym miała podjąć decyzję o operacji zrobiłabym to ponownie. Pozbyłam się bólu. Nie bardzo wiem jednak co mnie czeka. Czuję się na siłach wrócić do pracy i prac domowych. Może ktoś poradzi co robić. Lidia
gość
30-10-2010, 08:20:15

Drogi Gościu, wprawdzie tu są głównie Szyjki i lędzwiówki są tylko dwie, w tym ja, ale dobrz ze do nas zajrzałas.
Ja w młodości uprawiałam troche judo i potem, kiedy mi "siadł" lędzwiowy, dowiedziałam się, ze wszelkie tego typu wygibasy są zabronione. Najlepiej bęzie, aby syn spytał lekarza o swoją sportowa przyszłość.
Zresztą, jak pisze Iwona, sport to niekoniecznie zdrowie. Ja osobiście na nartach zerwałam kolano, na rowerze pogruchotałam łokieć, a podczas gry w siatkówkę powybijałam sobie paluszki w dłoniach. Treba zatem bardzo uważać.
Moje Drogie Szyjki, w poniedziałek /pojutrze/ idę do szpitala, a w czwartek mam wyznaczoną operację,
Jestem taka nerwowa, że kiedy dzisiaj robiłam śniadanie do pracy mężowi, zemdlałam sobie i chłop miał troche zabawy, a teraz trzęsie sie i co chwilę dzwoni czy żyję.
Mam nadzieję ze mi tam głowy nie utną
gość
30-10-2010, 08:39:51

Gość 2010-10-27 12:27:59 Hej!
Jestem 6-ty dzień po operacji (mikrodiscektomia C6-C7, implant Cerios 6 PEEK). Wszystkie wcześniejsze objawy bólowe minęły zaraz po operacji.Nawet nie miałam chrypy po zabiegu,trochę czułam ból w piersi po intubacji. Nie bójcie się zabiegu,ja teraz jestem szczęśliwa,że tak szybko poszło i jest dobrze (czekałam 3 tyg. na operację, stan był zły, silne bóle głowy, barków, szczęki, drętwienie rąk itp.). Jestem wdzięczna swojemu lekarzowi, że tak sprawnie przeprowadził mnie przez wszystko, bo mój świat się zawalił.Życzę Wam takiej samej opieki. Pozdrawiam.
gość
30-10-2010, 17:52:11

Witam Ania napisz mi co to za podusia i gdzie ją kupiłaś bo mi też by się taka przydała bo ide na operacje kręgow szyjnych bede miała operacje 2 listopada .A piszesz że jest ona bardzo wygodna wiec prosze daj znać co to za poduszka i gdzie ją zamawiałaś .POzdrawiam wszystkie szyjki Anna z Goleniowa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
Reklama: