Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
12-11-2010, 09:46:46

Witam mam naimie Katarzyna jestem z opola mialam operacje 2tygodnie temu ale mam problem po operacji kręgów szyjnych nie moge mówić mam problemy z mową mam takjaby chrypke nie wiem co mam robić może ktoś z was miał podobny problem proszę o pomoc .Pozdrawiam Katarzxyna45
Wtajemniczona
12-11-2010, 13:35:53

Pozdrawiam wszystkie szyjki ...........widzę ,że na forum jest jeszcze jedna ADa chyba musimy się jakoś ponumerować.
Zosiu, nie mam od Ciebie ,żadnej wiadomości czy wszystko jest dobrze.

ADA
Początkująca
12-11-2010, 15:00:31

Katarzyno, miałam operację dwa miesiące temu i też miałam duże problemy z mówieniem. Głos był słaby, ochrypły, miałam duszności, krztusiłam się przy jedzeniu.
Brałam leki na odbudowanie nerwu krtani: Alanerw. Później laryngolog stwiedził, że to porażenie nerwu krtani. Brałam zastrzyki: VIT.B12 i nivalin. Teraz jest już lepiej, może od kilku dni. Wczoraj była u foniatry, zrobił badzania i nerw dalej jest porażony , ale zaczął drgać. Mam się uzbroić w cierpiwość - minie. Nie denerwuj się, u Ciebie pewnie jest podobnie - Pozdrawiam - Ela
gość
12-11-2010, 15:30:18

Spokojnie Katarzyno, wiele osob ma problemy z przelykaniem i glos moze sie zmienic , ale z czasem bedzie poprawa , pozdrawiam
bolek
gość
12-11-2010, 17:30:47

Witam!
ta druga Ada jest ze Słupska i tak będę się podpisywać.
Serdecznie pozdrawiam .
Ada ze Słupska
gość
12-11-2010, 22:28:49

Witam Wszystkich!
Mam serdeczną prośbę o pomoc, odebrałam wyniki rezonansu i dostałam skierowanie do neurochirurga, ale p.dr nie była za mocno rozmowna i wiele na temat wyników mi nie powiedziała. Chcialam się zapisać do neurochiirurga ale już nie ma terminów na ten rok. Nie wiem czy wynik jest na tyle niepokojacy żeby szukac gdzieś prywatnie, dostalam leki i jakoś może wytrzymam do zapisów. Generalnie to boli mnie ok.łopatek, dwa ostatnie palce u ręki są jakby poparzone, nocą całkiem ich nie czuję, po karku przelatuje mi pąd pod niskim napieciem i mam zdrętwiała stopę. Wyniki postaram się przedstawić jak najkrócej:
zniesiona lordoza szyjna, wytworzona kyfoza,
dwie tylne szerokopodstawne wypukiny na C3-4.C4-5 przylegające do worka oponowego znoszące troszke rezerwę płynową rdzenia
szerokopodstawna tylna centralna przepuklina C5-6, uciskająca na w/w worek i znosząca znacznie rezerwę płynową przednią podpajeczynówkową
Rdzeń szyjny z widocznym odcinkowo kanałem centralnym do 1,3 mm, poza tym w rdzeniu już nie innych zmian.
Dwie małe przepukliny tylno lewoboczne na TH5-6 i Th7-8 uciskające na worek ale nie znoszące rezerwy płynowej.
Będę wdzięczna za odpowiedź
Anna
gość
13-11-2010, 20:11:40

Witam
Jestem miesiac po operacji kregoslupa szjnego-wstawiony implant
Mam pytanko z zawodu jestem kierowca kiedy moge jezdzic autem i jak dlugo beda widoczne blizny jak dlugo nalezy smarowac je i jaka mascia.Pozdrawia szyjki i bardzo dziekuje
Wiesiek
gość
14-11-2010, 10:59:28

Witam wszystkich Elu po jakim czasie poszlaś do laryngologa czy odczekałaś jakiś czas czy może odrazu bo mi lekarz powiedział że jezeli mi sie nie poprawi to po 4tygodniach powinam isć do laryngologa napisz mi po jakim czasie ty poszłaś pozatym czuje się dobrze po operacji tylko ten głos .POzdrawiam wszystkich Katarzyna
gość
14-11-2010, 13:54:32

Drogie szyjki, czwarty dzień siedzę w Cieplicach.Pogoda super- 20 stopni ciepła i super słonko! warunki bytowe dobre i zabiegi super. Jak ponownie dorwę internet napiszę więcej. pozdrowionka Vika
gość
14-11-2010, 18:20:57

Gość 2009-08-26 11:19:00 Witam wszystkich!!!!!!!!

Jestem tydzień po operacji C5-C6 dyskopatia szyjna i założenia cagea Signus Rabea PEEK i z zaciekawieniem czytam co mnie czeka i czego powinnam się spodziewać, jeżeli jest ktoś po takim zabiegu co ja i mógłby podzielić się doświadczeniem to serdecznie dziękuję. ADA

.///////////////

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: