Witam Wszystkich!
Mam serdeczną prośbę o pomoc, odebrałam wyniki rezonansu i dostałam skierowanie do neurochirurga, ale p.dr nie była za mocno rozmowna i wiele na temat wyników mi nie powiedziała. Chcialam się zapisać do neurochiirurga ale już nie ma terminów na ten rok. Nie wiem czy wynik jest na tyle niepokojacy żeby szukac gdzieś prywatnie, dostalam leki i jakoś może wytrzymam do zapisów. Generalnie to boli mnie ok.łopatek, dwa ostatnie palce u ręki są jakby poparzone, nocą całkiem ich nie czuję, po karku przelatuje mi pąd pod niskim napieciem i mam zdrętwiała stopę. Wyniki postaram się przedstawić jak najkrócej:
zniesiona
lordoza szyjna, wytworzona kyfoza,
dwie tylne szerokopodstawne wypukiny na C3-4.C4-5 przylegające do worka oponowego znoszące troszke rezerwę płynową rdzenia
szerokopodstawna tylna centralna
przepuklina C5-6, uciskająca na w/w worek i znosząca znacznie rezerwę płynową przednią podpajeczynówkową
Rdzeń szyjny z widocznym odcinkowo kanałem centralnym do 1,3 mm, poza tym w rdzeniu już nie innych zmian.
Dwie małe przepukliny tylno lewoboczne na TH5-6 i Th7-8 uciskające na worek ale nie znoszące rezerwy płynowej.
Będę wdzięczna za odpowiedź
Anna