Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
28-12-2009, 15:30:22

Dodzwoniłam sie do nowego Ordynatora. Okazał się bardzo przystępnym człowiekiem, a jest mi znany z nazwiska, bo w szpitalu, w którym przedtem pracował /nr 4 Bytom/, usiłowali ratować mojego brata.
Powiedziałam mu, dlaczego nie skorzystałam ze skierowania do Wrocławia i jak byłam zwodzona przez doktora, który obiecał mi pomoc i zostawił na lodzie.
Mam jutro zadzwonić do poradni neurochirurgicznej i powołując się na dzisiejszą rozmowę prosić o zarejestrowanie w jak najszybszym terminie. A kiedy się zjawie na wizycie, doktor zejdzie mnie zobaczyć.
Nieco oklapłam, bo wiecie jak to jest, gdy sie czegoś boi, dlugo oczekuje w strachu i nagle takie zdarzenie jak dzisiaj. Mam nadzieję, że tym razem się nie zawiodę.

Któs, jak przeczytałam, kupił poduszkę na allegro.... czy mogę prosić o dokładniejsze informacje co to była za poduszka?
gość
28-12-2009, 15:36:46

Kupiłam na allegro poduszke ortopedyczna szwedzka gdyz taka polecila mi pani rehabilitant w szpitalu,
jestem z niej bardzo zadowolona, poduszka kosztuje 70zl, przesylka i zaplata przy odbiorze 19zl, razem 89zl, a w moim miescie w sklepie ortopedycznym najtansza 120zl.
Pozdrawiam Andzia
gość
28-12-2009, 15:42:40

Dziękuję, Andziu. Czy mogłabyś mi podać nick tego sprzedawcy? Jeśli nie chcesz robić publicznej reklamy, zapraszam na gg 3348670
gość
28-12-2009, 19:12:38

spreta
ortopedyczna poduszka szwedzka do snu 50cm+gratis
Ja kupiłam taka ale sa tez i 60cm - towar super i zamawiam jeszcze jedna dla corki
Andzia
Wtajemniczona
28-12-2009, 20:33:48

Spineczko - nie jestem zbytnio zadowolona z samej rehabilitacji, ale miejsce, warunki i żarełko były świetne

Pytasz o EMG? Otóż zadzwoniłam do doktora, który ma nowoczesny aparat (nie wciska igieł, tylko nakleja plasterki) - notabene pracuje normalnie na Szaserów, i ten stwierdził, że nie da się zrobić badania całej ręki jak zlecił dr Wilk, bo to koszt ok. 1,5 tys. zł jak nie więcej, a dwa podstawowe nerwy(od drętwiejących paluszków) plus dwa mięśnie i coś tam jeszcze to ok. 300 zł.. Pan dr stwierdził, że to badanie w moim przypadku nie przyniesie spodziewanych efektów, bo prawdopodobnie nie mam uszkodzonych tych nerwów, które jest on w stanie zbadać, tylko inne (niedokrwienie rdzenia). Więc chyba chwilowo odpuszczę badanko.
Ze względu na bardzo nabrzmiałe żyły na szyjce muszę zrobić na cito (czytaj prywatnie) usg tarczycy, echo serca i hormony tarczycy. Chirurg podejrzewa, że jak niedokrwienie to już na całego, rdzeń plus serducho...blelelelelelle no cóż, sypie się człowiek.

Dziś poszłam na Bródno na rehabilitacje, pani doktor po badaniu stwierdziła osłabienie siły mięśniowej lewej nogi (coś nowego) i nie wie czy to od C5 czy od lędźwiowego i najlepiej, żeby to obejrzał neurochirurg (na cito!!!), a wiecie co mi dała jako rehabilitację po operacji szyi???? - wirówkę na rękę, kąpiel dwukomorową na nogę i zajęcia relaksacyjne!!!! ale się do cholerci rehabilituję!!!!!!porażka, ale kolejny papier jest ważny.
Dziś właśnie zebrałam tysiąc podpisów i wpisów na zaświadczeniach z zakładu pracy w celu złożenia wniosku o świadczenie rehabilitacyjne!!!!

Chyba już wyzdrowiałam

Aniu, ja miałam podobną sytuację|: dr Wilk zapisał mnie na operację i miał być operatorem, pognałam na wyznaczony termin...a tu doktora brak (to czas, o którym napisała Spinka), odszedł z Szaserów, ale mnie na szczęście nie odesłano, tylko dostałam innego operatora...minął jakiś czas, a ty....doktor wrócił - to dopiero pech, co?
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
Forumowiczka
28-12-2009, 20:59:50

vika45@wp.pl 2009-12-28 13:24:15
Mnie to odpowiada a nikogo do niczego nie zmuszam. Opisałam tylko co ja robiłam.

Vika, ja broń Boże nie chciałam Cię urazić. Mam czasem nieco "generalski" styl wypowiedzi, moi poloniści (ci lubiący kwieciste lanie wody) w szkole z tego powodu czasem płakali...
Chodzi mi tylko o podkreślenie, że pewnych czynności nie wolno wykonywać WE WCZESNYM OKRESIE POOPERACYJNYM (minimum dwa miesiące). Ja też jestem zdana na siebie, też przygotowuję jedzenie, wieszam pranie (na niskiej suszarce) i tak dalej . Ale Andzia na razie nie może robic nic z tych rzeczy...
Andziu, jeśli chodzi o wychodzenie "na miasto" w celu zrobienia sobie przyjemności (np. ciuszki ) to jest to jak najbardziej wskazane! Tylko ja zawsze wychodziłam z domu w kołnierzu, nawet teraz mi się to zdarza, pół roku po operacji (gdy planuję podróż autobusem na przykład). Nie mam pojęcia jak to jest bez kołnierza... Bałabym się. Pamiętam traumę jaką przeżyłam w TESCO (jakies dwa miesiące po operacji, byłam bez kołnierza). Był duży ruch, zaczęłam sie strasznie bać, że ktoś potrąci mnie wózkiem i cos sie stanie z moją szyją... Może to głupie ale tak się bałam, że musiałam stamtąd wyjść!
Renata, o żesz ... życze Ci żebyś trafiła na mądrych lekarzy ze swoimi przypadłościami, trochę mnie przeraziło to, co napisałaś. Czasem *** się w siebie i zastanawiam się nad każdym bólowym sygnałem... Myślę - to normalne czy coś się sypie?
Chciałam dziś zapisać się w przychodni NFZ na serię rehabilitacji ale śnieg mnie zasypał. Jade jutro, napiszę Wam jak było.
Dobranoc!
Początkująca
28-12-2009, 21:59:41

Witam wszystkich
Jestem nowa na forum,mam na imię Ewa.
Jestem po operacji przepukliny C5/C6 i C6/C7 z założeniem protezy DISCOVER na przestrzeni C5/C6.Zaraz po zabiegu czułam się bardzo dobrze,dolegliwości z przed operacji ustąpiły.Problemy zaczęły się kilka tygodni temu,najpierw ból w stawie łokciowym,potem całej ręki z obręczą barku.Zdjęcie kontrolne wykazało ześlizgiwanie się implantu.Może ktoś z Was miał podobny problem i mógłby mi przekazać coś z własnych doświadczeń.Obecnie jestem po leczeniu sterydami.Operujący mnie lekarz doradza czekanie.Dolegliwości bólowe okresowo nasilają się dość mocno.
Pozdrawiam wszystkich i czekam na jakieś informacje.
gość
28-12-2009, 22:53:17

Witam po dłuższej nie obecności ale jak sami wiecie okres świąteczny dla księdza jest okresem wzmożonych prac .
Teraz już całkiem poważnie Witam nowe twarze na forum dziś jeszcze wszystkiego nie przeczytałem ale obiecuję To nadrobić .

Ewo ja jestem podobnym przypadkiem do twojego i proszę o ile nie sprawi to Tobie różnicy napisz mi na priv co byś konkretnie chciała wiedzieć lub na gg mój adres janusz-kur2@wp.pl lub nr gg 7435779
gość
29-12-2009, 11:52:17

Witajcie!
Spinko co do tego kolnierza(i wychodzenia w nim)
to wychodzac ze szpitala(mialam operacje w Szczecinie na Arkonskiej) nie mialam zadnych zalecen ani od lekarza-operatora ani od rehabilitantki aby w nim chodzic
Andzia
gość
29-12-2009, 14:10:28

jestem miesiądz po operacji szyjnego c5c6 implant i wszystko było dobrze .ażdo soboty rana poprostu w stałem z bulem ale to chyba żle spałem agorsetu używam na spacer i jak jadę samochodem witek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: