Andziu, ja wiem tylko tyle, że są dwie główne szkoły - kołnierzowa i bezkołnierzowa. Mój neurochirurg najwyraźniej uczęszczał do tej pierwszej. Jak jest bez kołnierza i jakie są zalecenia - nie mam pojęcia.
amadobo 2009-12-28 16:30:22
Mam jutro zadzwonić do poradni neurochirurgicznej i powołując się na dzisiejszą rozmowę prosić o zarejestrowanie w jak najszybszym terminie.
Co słychać w Twojej sprawie Aniu?
Witaj Ewa. Opisane przez Ciebie problemy (najpierw ból w stawie łokciowym, potem całej ręki z obręczą barku) ja miałam przed operacją. Teraz też są ale jeśli chodzi o bark to zdecydowanie mniej nasilone. Natomiast łokieć boli mnie dość intensywnie gdy prostuję całkowicie rękę. Z tym, że ja mam także zdiagnozowany łokieć tenisisty... a kontrolne, pooperacyjne zdjęcia rtg kręgosłupa szyjnego są w porządku, implant siedzi na swoim miejscu.
Zapisałam się na rehabilitację - łokieć - od 20 stycznia, bark od 24 lutego. Czy według Was to są odległe terminy jeżeli chodzi o rehabilitację w ramach NFZ? Ciekawa jestem jak to jest w innych miastach...
Na bark może wcisnęłabym się wcześniej ale od 1 lutego przez 2 tygodnie są ferie zimowe i wyjeżdżam...