Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
14-02-2014, 14:29:59

dawno mnie nie było, ot zycie, praca, intensywność, zyje normalnie i pracuje normalnie jak kiedyś, czasami coś strzyknie, zapiecze, troche poboli - mam na myśli operowaną szyjeczke ale jest ok, 7 lutego minął rok od operacji, zleciało
dokucza mi kuperek ale taki jego urok, w tym roku wybiore sie juz do sanatorium z zus ale nie wiem gdzie mnie rzucą chyba że będe miała wybor, to tez nie wiem gdzie jechać
kochani a tego terminu z 8 marca nie da się przełozyć na 9 marca albo tydzien póżńiej, kurcze na śmierć zapomniałam o 70 urodzinach mojego taty, mają być urodziny na 10 fajerek i muszę być na nich , a nawet pomóc przygotować, bo tata sam sobie nie ze wszystkim radzi,
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
gość
14-02-2014, 15:39:16

Ja to chyba w przyszłym tygodniu skocze do tego pana Janka z krępy,wszędzie go chwalą że nie potrzeba mu badań facet widzi gdzie nie da rady to nie rusza i o tym mówi.Ludzie z całej Polski do niego jeżdżą.
Mówię lekarzowi że szyja już mi nie dokucza że boli nisko pod łopatką a on mi daje skierowanie na szyjny na który trzeba czekać do lipca i niech wyjdzie że szyjny ok to lataj i załatwiaj na piersiowy.Ile mri pokazuje kręgów piersiowego?
Wtajemniczona
14-02-2014, 17:14:11

Dino,
lekarz może jednak mieć rację, szyjny b.często daję dolegliwości bólowe w okolicach łopatek ( ja przed operacją miałam silny ból właśnie między i pod łopatkami).
U mnie kolejny dzień zmagania się z pogodą, do południa (kiedy było słoneczko było 1: 0 dla mnie, po południu wygrała mglista pogoda).
Na pocieszenie powiem Wam, że inni mają gorzej, mojego psinkę bolał ząb, zachowywała się biedaczyna dziwnie, bo nie miała mi jak tego powiedzieć. Całe szczęście, że zajrzałam jej do pyszczka.
No i kochani dzisiaj ptaszki wiosenne dawały piękny koncert, czyli wiosna już tuż tuż.
Dużo miłości dla Wszystkich Walentynkoszyjek!
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Wtajemniczona
14-02-2014, 17:16:44

Aha,Dino,mam też 2 przepukliny w piersiowym i to są raczej opasujące bóle na wysokości żeber, przepony, nasilające się przy nabieraniu powietrza.
Pozdrawiam,
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Wtajemniczona
14-02-2014, 18:13:03

dino73 2014-02-14 16:39:16 Ja to chyba w przyszłym tygodniu skocze do tego pana Janka z krępy,wszędzie go chwalą że nie potrzeba mu badań facet widzi gdzie nie da rady to nie rusza i o tym mówi.Ludzie z całej Polski do niego jeżdżą.
Mówię lekarzowi że szyja już mi nie dokucza że boli nisko pod łopatką a on mi daje skierowanie na szyjny na który trzeba czekać do lipca i niech wyjdzie że szyjny ok to lataj i załatwiaj na piersiowy.Ile mri pokazuje kręgów piersiowego?
Dino Do Krępy to się jeździ do Józka a nie Janka!
Mąż jeździł, wszędzie szukał ratunku, moje decyzja byłaby na nie!!!Ratowałam się u dr Palucha w OPOLU , pojechałabym -tam mi pomogli/ mają swoją stronę można poczytać/ ale kasa!!!!!!
Życzę dobrych wyborów !
wiesia
Wtajemniczona
14-02-2014, 18:21:57

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
14-02-2014, 18:31:14

dino73 2014-02-14 16:39:16 .Ile mri pokazuje kręgów piersiowego?
mój mri szyjnego pokazał też 7 kręgów piersiowych, jeśli o to Ci chodzi, ale tylko w bocznej projekcji
Magda maj-wrzesień 2012: p a n i k a wrzesień 2012: implancik sztywny C5-C6 Warszawa bromba6@poczta.onet.pl
gość
14-02-2014, 18:37:48

Chyba mam kryzys nerwy mi siadają,pracować muszę na razie innej lżejszej pracy kierowcy nie mam,denerwuje mnie ten czas oczekiwania na badania,obojętność lekarzy nawet prywatnie,tak jak piszesz Szyjko właśnie myślę zrobić rtg piersiowego,wiem że to ciąganie palet z towarem mnie wykańcza,,skąd brać na to wszystko siły już nie mam pojęcia,całe życie pod górkę
Początkująca
14-02-2014, 19:55:28

Dino – nawet nie myśl o żadnym Józku! Chcesz sobie wyrządzić jeszcze większą krzywdę i ból?
W oczekiwaniu na MR wykonaj najpierw zdjęcia rtg odcinka szyjnego i piersiowego. Na tych zdjęciach widoczne są zwężenia krążków (jeżeli takie występują) i dobry neurolog lub ortopeda może na podstawie rtg ocenić zakres zwyrodnień. Na początek, by załagodzić dolegliwości bólowe i zafundować sobie komfort fizyczny/psychiczny- poproś neurologa/ortopedę o zabiegi fizykoterapii. (np.: terapuls, ultradźwięki, hydromasaż itp.) To przyniesie Ci jakąś ulgę na pewien okres, rozluźni mięśnie, zadziała p/bólowo. Zrobisz już jakiś krok w kierunku terapii. A może dobry masaż odcinka piersiowego? W domu zafunduj sobie dobrze ciepły prysznic, też przynosi ulgę.
Twoja praca nie sprzyja kręgosłupowi, jeżeli możesz ogranicz dźwiganie tych palet, bo dyskopatia będzie się pogłębiać.
Pozdrawiam
anTosia
Wtajemniczona
14-02-2014, 20:26:09

Dino,
w chorobie kręgosłupa przychodzi taki moment, ze masz wszystkiego dosyć. że nie chcesz już bólu i ograniczeń. stawiam,że wszyscy tu zalogowani przechodzili przez to. potem dzwigasz się i zaczynasz szukać rozwiązania. oraz akceptujesz ból i to, że nie wszystko możesz robić.
niestety, nie każdy może sobie pozwolić na niepracowanie, albo zmianę pracy. ja chodziłam do końca, dzień przed pójściem do szpitala jeszcze byłam w pracy. poszukaj rozwiazań na teraz. spytaj p. A, co ona sądzi o tych Twoich bólach piersiowego. poproś o zabiegi wspomagające. znajdz pozycję w której nie odczuwasz bólu i jeśli nie jesteś w pracy tak spędzaj czas. to dorazne rozwiązania, ale mogą kazać się pomocne.
wiemy tu, że ból potrafi niezle dac w kość. chyba masz pierwszy kryzys. ale dasz radę. marna to pociecha, napiszę, że nie jesteś sam :(
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
Reklama: