Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
13-02-2014, 21:14:39

U mnie panuje jakaś odmiana grypy, wysoka temperatura bez kataru, kaszlu.......tylko temperatura.Mam 12 nauczycieli na zwolnieniu lekarskim........Zosiu wytrwałości w walce z bólem, wiem jaka jesteś , nie poddajesz się więc szybko wrócisz do zdrowia. Nie szalej z tym pisaniem tylko odpoczywaj, bo 8 marca już niedługo a na spotkanie musisz przybyć.
Dużo piszecie o bóle i powracających objawach. Niestety takie są skutki tej choroby i sytuacji po operacji.Z mojego doświadczenia wiem ,że należy nie przerywać rehabilitacji jak by to nie była i ciągle stosować jakieś formy aktywności, dzięki temu można utrzymać w miarę stabilną formę i dobrze funkcjonować. Ja prowadzę dość aktywne życie.
pozdrawiam u mnie już wiosennie
ADA
Wtajemniczona
13-02-2014, 21:21:50

to i ja się odezwę - niepokorna i rehabilitująca się jak AnTosia PRZED...
Melduję, ze u mnie wszystko ok- rzecz jasna czasem sporadycznie poboli, bardzo rzadko drętwieje kciuk - ogólnie pilnuje się dzięki Wam!! korzystam regularnie raz w tygodniu z terapii manualnej znającego dobrze mój organizm fizjo...no i słucham caly czas i stosuje się do rad naszego forumowego Marcina i tak jak Bogna nawiedzam Krojanty - byłam tam dwa razy i w tym roku kolejny...
Ale myśle serdecznie o wszystkich PO- nigdy nie wiadomo, co człowieka czeka...rok temu o tej porze byłam podłamana tym, ze musze się położyć na stół, dwa lata temu miałam mnóstwo planów, a co będzie za rok - czas pokaże - trzeba zawierzyć i zaufac...
Tęz czytam regularnie i wspieram wszystkich cierpiących - i pamiętam w modlitwie o Piotrze i Beci
Serdeczności!!!
Walentynkowe dla Wszystkich
Ela
gość
13-02-2014, 21:40:33

A ja tak sobie ćwiczę i ćwiczę a ból jaki był taki jest :( Mam zamiar wybrać się jutro do rodzinnego i poprosić o skierowanie na jakąś stacjonarną rehabilitację. Tylko nigdy nie załatwiałam i nie wiem od czego zacząć.I dokąd się udać. Ela, czy ten ośrodek w Krojantach jest tylko prywatny ? Czy też na nfz lub zus? Dla mnie to wszystko czarna magia, a i wizyt u lekarzy mam też już przesyt. Jakoś tak cała energia mnie opuściła ;)
Początkujący
13-02-2014, 22:20:30

Witam wszystkich, ja zaś jestem juz 8 tygodni po operacji - usunięcie dysku międzykręgowego c4-c5 i wstawienie klatki międzytrzonowej. Zeby nie zapeszyc trzynastego - wszystko u mnie goi sie jak na przysłowiowym psie. Bóle ustały i po wizycie kontrolnej zaczynam rehabiltacje od 17 lutego. Na wizycie mój operator stwierdził że jak po niej wszystko będzie dobrze to wracam do pracy od marca. Trzymam kciuki za Piotra i Becie, pozdrawiam wszystkich
Wtajemniczona
13-02-2014, 22:39:43

Hej Lidiabe
Krojanty są prywatne, niestety...ale jest tam obok - tzw- Kuźnia zdrowia - tam można na NFZ - przyjmują ci sami rehabilitanci co w ośrodku...
http://www.krojanty.com.pl/strona/kuznia-zdrowia-52
Forumowiczka
14-02-2014, 06:55:31

Zembor fajnie że wszystko ok, to buduje.
Przypomniałeś mi o pytaniu które miałam tutaj zadać - konkretnie do szyjek z uciskami z poziomu C2-C3 i C3-C4.
Jakiego rodzaju bóle i dolegliwości te poziomy dają do głowy? Czy to są bóle wędrujące, czy są też mrowienia i pieczenia, czy czasem bolą .... włosy?
Nie pytam dla mnie - to dla kogoś, kto ma bóle głowy i szuka przyczyny. TK głowy jest ok.
Asia
gość
14-02-2014, 07:03:22

Szyjko nie wiem jak ta znajoma załatwiła że ma w skanexie tak szybko to badanie ja teraz dzwoniłem i z moim skierowaniem(nie pilne) nadal na lipiec termin
gość
14-02-2014, 08:26:21

Piotrze,co prawda ja Twoja krajanka nie piszę ale systematycznie czytam.W maju będę trzy lata po,ale na 5,03,2014 mam rezonans bo posypała się szyjka dalej.Pewnie trzeba będzie zrobić następny poziom ale mam nadzieję że na tym będzie koniec.Pozdrawiam
Początkująca
14-02-2014, 10:38:01

Dino
Zapisałam się na wolny termin 26 maja w ubiegłym tygodniu, wczoraj zadzwoniła kobietka proponując mi na sobotę to wszystko jest na lędźwie.
Mam następne skierowanie na szyję i też mi powiedziano o terminie lipcowym ale tak między wierszami było powiedziane, że co jakiś czas dostają dodatkowe kontrakty i po prostu przepisują na szybciej.
Dziś u nas od rana była kolejka do rejestracji na MR jakiej wcześniej nie było- przechodzę tamtędy co dzień na rehabilitację być może dostali dodatkowy kontrakt?
A tak w ogóle to we wrocku są trzy SKANMEXY
Pozdrawiam
Wtajemniczona
14-02-2014, 11:04:30

barabara122 2014-02-14 11:38:01 Dino
Zapisałam się na wolny termin 26 maja w ubiegłym tygodniu, wczoraj zadzwoniła kobietka proponując mi na sobotę to wszystko jest na lędźwie.
Mam następne skierowanie na szyję i też mi powiedziano o terminie lipcowym ale tak między wierszami było powiedziane, że co jakiś czas dostają dodatkowe kontrakty i po prostu przepisują na szybciej.
Dziś u nas od rana była kolejka do rejestracji na MR jakiej wcześniej nie było- przechodzę tamtędy co dzień na rehabilitację być może dostali dodatkowy kontrakt?
A tak w ogóle to we wrocku są trzy SKANMEXY
Pozdrawiam
Znam tylko Skanmex na Krasińskiego 29 a tak z ciekawości gdzie jeszcze we WROCKU? pOZDRAWIAM!!
wiesia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
Reklama: