Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
23-06-2013, 00:14:47

buraczku nie tylko ty nie możesz spać jak widać, ja już nie śpie od póltorej godziny, niestety psy szczekają, poza tym jest pełnia księżyca i niestety na mnie to ma taki wpływ że zawsze jak "łysy " świeci to ja nie śpie, może w poprzednim wcieleniu byłam wilkołakiem, lekki ból głowy też jest ale nie taki jak kiedyś, po operacji ustały mi prawie całkowicie bóle głowy, jak to fajnie jest, jak nie boli, teraz migrenowe bóle głowy dopadją mnie raz na 2 miesiące, z 2-3 tygodniowo kiedyś - to wielki sukces, teraz sobie oglądam tv i buszuje po necie, ale jak za godizne nadal będę siedziała to wezme hydroxiinum i będzie z głowy
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Początkująca
23-06-2013, 07:17:20

Stokrotko dziękuję, namiary na doktora mam, znalazłam w necie, póki co jednak zostanę przy Warszawie, u siebie na miejscu.
Jeśli chodzi o pogodę to wczoraj u mnie również duchota była niesamowita, a dziś od 4 rano leje i grzmi ...
Mimo wszystko miłej niedzieli Wam życzę :)
Forumowiczka
23-06-2013, 16:34:13

hejka :)
a u mnie dalej upał, chociaż już nie 35-36C, było TYLKO 30C :)
Ponoć od jutra będzie chłodniej. Moje nerwy tego jeszcze nie prorokują, może spadnie tylko o kilka stopni (nerwy mnie "ciągną" jak skoki zbliżają się do różnic 10C w czasie 1-2 dni).
Ale jakoś taka wypoczęta jestem i chyba zadowolona. Może dlatego, ze od wczoraj nie mam już migreny ..... i od razu świat jest taki piękny :)
miłego wspaniałego wieczoru
Asia
Forumowicz
24-06-2013, 06:43:19

Dzień dobry PERYSKOPKI.Na wyspach bez zmian jest ciepło ok 24-27 stp,ale spacer brodząc w morzu to swietna ochłoda.Trzy dni temu miałem wywrotkę rowerem,nie mialem spadochronu czy gasnicy.Dzieki pamieci udalo mi sie oslonic szyje i poza rozwalonym kolanem i lokciem wszystko jest w nalezytym pożądku.Trzeba wyciagnać z tego lekcję aby niebylo powtórki.Buraczek na te upaly u ciebie to tylko morze i jeszcze raz morze................Jakby upaly byly ok 30 stp to na promie pod pokladem bylo by 37-40 stp-no i jak
pracować.............piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
24-06-2013, 19:38:33

Witam :)
Jestem nowa osoba na forum.
Niedawno wyszlam ze szpitala z diagnoza niestabilizacji kregow - od c4 do c7 i dyskopatia c6- c7 do tego mam przekrzywiony zab obrotnikowy.
Mam zawroty glowy glownie wnocy jak leze, utrudnia mi to bardzo zycie oraz duze bole szyi oraz glowy takie typowo migrenowe.
Zupelnie nie wiem co mam z tym poczac. Najbardziej przeskadzaja mi te zawroty.. Wpadlam przez to w depresje bo trwa ten stan od pazdziernika 2012 kiedy to z zawrotami i utrata przytomnosci wyladowalam na ostrym dyzurze.
Czy mozna cos na to zaradzic? Tak zeby te zawroty sie zmniejszyly? Dostalam lek Vicebrol ale po nim tylko spie i ziwekszaja mi sie migreny ... Jestem juz zalamana tym wszytskim.
Pozdrawiam Was serdecznie !Bede wdzieczna z a kazda odpowiedz.
Początkująca
24-06-2013, 19:38:48

Witam :)
Jestem nowa osoba na forum.
Niedawno wyszlam ze szpitala z diagnoza niestabilizacji kregow - od c4 do c7 i dyskopatia c6- c7 do tego mam przekrzywiony zab obrotnikowy.
Mam zawroty glowy glownie wnocy jak leze, utrudnia mi to bardzo zycie oraz duze bole szyi oraz glowy takie typowo migrenowe.
Zupelnie nie wiem co mam z tym poczac. Najbardziej przeskadzaja mi te zawroty.. Wpadlam przez to w depresje bo trwa ten stan od pazdziernika 2012 kiedy to z zawrotami i utrata przytomnosci wyladowalam na ostrym dyzurze.
Czy mozna cos na to zaradzic? Tak zeby te zawroty sie zmniejszyly? Dostalam lek Vicebrol ale po nim tylko spie i ziwekszaja mi sie migreny ... Jestem juz zalamana tym wszytskim.
Pozdrawiam Was serdecznie !Bede wdzieczna z a kazda odpowiedz.
Forumowiczka
24-06-2013, 19:40:42

piotr19
Buraczek na te upaly u ciebie to tylko morze i jeszcze raz morze.................piotr
ha! żeby tak można było mieć wszytko co się chce....
nawet tylko prawie wszystko ....
u mnie już leje. Teraz czuję się winna - może zaczarowałam tę pogodę? Ale chyba trochę przedobrzyłam :)
pozdrowienia
Asia
P.S. mimo że leje i spadła temperatura - nic mnie nie "ciągnie" !!!!!
Forumowiczka
24-06-2013, 19:47:37

Amilamija - nie zauważyłam twojego posta - sorki.
A co ci powiedział lekarz? masz te zawroty głowy z powodu ucisku opon rdzenia? czy z innego powodu?
A tak przy okazji - badał cie laryngolog? Czasem wszystko zrzucamy na kręgosłup a przyczyn dolegliwości jest multum i to rożnych - ciężko trafić co jest tym najważniejszym schorzeniem. Zawroty głowy mogą być z jakiegoś problemu z błędnikiem, mogą być od kręgosłupa, mogą być też od łagodnych guzów w mózgu - dużo tego jest, większość da się leczyć.
Asia
Początkująca
25-06-2013, 04:29:17

Hey Asiu :)
Laryngolog mnie widzial raczej wykluczyla prpoblemy z blednikiem mam jeszcze we wrzesniu zrobic na wszelki wypadek badanie ENG .
Milama robiony tomograf glowy i guzow zadnych nie ma.Przeplyw tetnic szyjnych tez ok.
MRI nie moge miec zrobionego bo mam implanty zebow i to ponoc wyklucza MRI.
Neurolozka stwierdzila ze to stricte od kregoslupa. Poowedzialaze nic sie z tym zrobic nie da. Dala skierowanie na rehabilitacje i Vicebrol.
i Tyle .Po Vicebrolu raz jest lepiej raz gorzej . Zauwazylam ze jak cos poddzwigne czy jak zle schyle glowe to zawroty sie nasilaja i kilka nocy sa wieksze.
Zalamana juz tym jestem.
Początkująca
25-06-2013, 08:17:07

Wlasnie wrocilam od neurolozki i dostalam skierowanie na cwiczenia izometryczne --- mam je miec od 16 lipca. Mam dalej brac Vicebrol i czekac do rehabilitacji. Oby te cwiczenia cos daly bo jestem u kresu sil.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: