Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
20-06-2013, 09:01:35

foldzik ja za wizytę płacę 60 zł, około 50min trwa, idziesz z wszystkimi badaniami, mówisz o wszystkim o lędźwiowym, bólu stóp itd. Na 1 wizycie po badaniu usłyszałam, że 4 wizyty albo załatwią problem albo niestety nie....Korzystam nadal bo to strzał w 10 jeśli chodzi o ulgę w bólu. Zajmują się kompleksowo (Ci ci podałam). Poczytaj o terapii manualnej (są różne szkoły, metody pracy)...Cwiczenia dostaję zawsze na koniec i to nie zawsze, chyba zależy to też od mojej kondycji, choć cwiczę co dziennie...
http://www.youtube.com/watch?v=_j-BGWP29EE
to tak poglądowo ;)
Forumowiczka
20-06-2013, 10:34:51

foldzik
Jakby wszystkiego było mało to rownież w maju okazało się po badaniu usg tarczycy, że moje guzki w prawym płacie bardzo się powiększyły, czytałam że może mieć to związek z kręgosłupem szyjnym. Nie wiem już sama co o tym wszystkim myśleć, w polowie lipca mam wizytę u endokrynologa. Może to wszystko ma jakiś związek ze zbliżającą się menopauzą? ... Ehhh, jak jest dobrze to jest dobrze, a jak się wali to się wali po całości.
Życzę Ci dużo zdrowia Asiu :)
Basiu to jest ważne co napisałaś, bo parę stron wcześniej właśnie wklejałam link do artykułu, który mnie zaszokował - niewydolność tarczycy MA wpływ na pojawienie się objawów podobnych jak w dyskopatii.
zobacz:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,24776,119720790,120517161,Re_zaburzenia_neurologiczne_w_niedoczynnosci.htm
ja też przerabiam temat hormonów :) - nie czuj się w tym sama. jakoś damy radę
pa, Asia
Wtajemniczona
20-06-2013, 11:38:53

foldzik ja z ręka na sercu mogę ci polecić mojego neurochiruga dr andrzeja sobieraja, przyjmuje w warszawie prywatnie, operuje na fundusz w olsztynie, mnie od razu zrobił dwa poziomy, żeby do tematu nie wracać i jest u mnie naprawde dobrze
zawrtoy minęły nawet nie wiem kiedy, szumu żadnego nie mam i nie miałam, jestem sprawna i szczęśliwa że to juz za mną, jakby mi jeszcze kuperek nie dokuczał ..chociaż i tak jest o niebo lepiej niż przed operacją, latam na rehabilitację, od dzisiaj mam zmiane zabiegów i teraz tak laser między łopatki, galwan na lewy bark (tu gdzie trochę mnie jeszcze rwa męczy) ćwiczenia oddechowe i indywidualne, hydromasaż oraz krio na kuperek, wczoraj trafiłam na teraupe z prawdziewego zdarzenia, sam sposób w jaki ze mną rozmawiał, dopytywał sprawdzał badania, potem się dowiedziałąm że jest wykładowcą, ale mam nadzieje że jeszcze na niego trafię, mam możliwośc po 4 tygodniach przedłuzyc rehabilitacje o 2 tyogodnie i chyba tak zrobie poproszę dr o rehabilitacje u tego fizjoterapeuty
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Początkująca
21-06-2013, 06:59:41

pawik 2013-06-20 11:01:35 foldzik ja za wizytę płacę 60 zł, około 50min trwa, idziesz z wszystkimi badaniami, mówisz o wszystkim o lędźwiowym, bólu stóp itd. Na 1 wizycie po badaniu usłyszałam, że 4 wizyty albo załatwią problem albo niestety nie....Korzystam nadal bo to strzał w 10 jeśli chodzi o ulgę w bólu. Zajmują się kompleksowo (Ci ci podałam). Poczytaj o terapii manualnej (są różne szkoły, metody pracy)...Cwiczenia dostaję zawsze na koniec i to nie zawsze, chyba zależy to też od mojej kondycji, choć cwiczę co dziennie...
http://www.youtube.com/watch?v=_j-BGWP29EE
to tak poglądowo ;)
pawiku to już niestety chyba zdrożało, Pani w rejstracji poinformowała mnie, iż wizyta 40 minut to koszt 100 zeta No nic, będę myśleć co dalej po wizycie u neurochirurga. Dzięki za linka i info, biorę się za czytanie :)
Początkująca
21-06-2013, 07:12:50

Basiu to jest ważne co napisałaś, bo parę stron wcześniej właśnie wklejałam link do artykułu, który mnie zaszokował - niewydolność tarczycy MA wpływ na pojawienie się objawów podobnych jak w dyskopatii.
zobacz:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,24776,119720790,120517161,Re_zaburzenia_neurologiczne_w_niedoczynnosci.htm
ja też przerabiam temat hormonów :) - nie czuj się w tym sama. jakoś damy radę
pa, Asia
Heh no własnie (ciekawy artykuł) - hormony mają ogromny wpływ na pracę calego organizm, więc czemu miałyby nie wpływać również na sprawy neurologiczne. Chyba wydrukuję ten artykuł i podsunę swojej enokrynolog, która ostatnio nie chciała dać mi skierowania na badanie hormonów tarczycy, twierdząc, ze skoro tsh jest w normie to nie ma potrzeby ...
Asiu a radę damy, musimy dać
Początkująca
21-06-2013, 07:31:05

stokrotka210863 2013-06-20 13:38:53 foldzik ja z ręka na sercu mogę ci polecić mojego neurochiruga dr andrzeja sobieraja, przyjmuje w warszawie prywatnie, operuje na fundusz w olsztynie, mnie od razu zrobił dwa poziomy, żeby do tematu nie wracać i jest u mnie naprawde dobrze
zawrtoy minęły nawet nie wiem kiedy, szumu żadnego nie mam i nie miałam, jestem sprawna i szczęśliwa że to juz za mną, jakby mi jeszcze kuperek nie dokuczał ..chociaż i tak jest o niebo lepiej niż przed operacją, latam na rehabilitację, od dzisiaj mam zmiane zabiegów i teraz tak laser między łopatki, galwan na lewy bark (tu gdzie trochę mnie jeszcze rwa męczy) ćwiczenia oddechowe i indywidualne, hydromasaż oraz krio na kuperek, wczoraj trafiłam na teraupe z prawdziewego zdarzenia, sam sposób w jaki ze mną rozmawiał, dopytywał sprawdzał badania, potem się dowiedziałąm że jest wykładowcą, ale mam nadzieje że jeszcze na niego trafię, mam możliwośc po 4 tygodniach przedłuzyc rehabilitacje o 2 tyogodnie i chyba tak zrobie poproszę dr o rehabilitacje u tego fizjoterapeuty
Stokrotko, no kurcze w tej chwili zazdraszczam normalnie :) że nie mieszkam w Olsztynie, bo po Twoim opisie pewnie bym się nie zastanawiała dalej nad wyborem :)
Super, że tak wszystko u Ciebie gładko idzie, oby tak dalej.
Ja jeszcze jestem w czarnej dziurze, w sensie przed wizytą, ale już się zapisaąłm wczoraj do dwoch polecanych przez Zosię lekarzy, do dwoch, bo u jednego z nich jestem na liscie "rezerwowych", więc zobaczymy do kogo uda się dostać wcześniej i co z tego wyniknie.
Zdrówka Ci życzę :)
Wtajemniczona
21-06-2013, 13:50:03

foldzik, ale ja nie jestem z olsztyna tylko z puław, do olsztyna miałam prawie 400 km, do warszawy mam 120, ale pojechałam tam gdzie są dobrzy lekarze i gdzie jest dobry szpital, sprawdzałam wcześniej wszystko na necie, zresztą bogna też tam była oprowana, ja doszłam do wniosku, ze skoro ludzie jeżdżą nawet za granice na operacje, to co taki olsztyn
do mojego dr zapisów nie potrzeba bo przyjmuje w warszawie tylko prywatnie, dzwonisz, dr podaje godizne, przyjmuje tylko we wtorki, jak będziesz chciała szczególy to pisz na priwa ze mną w szpitlau nikt z olsztyna nie leżał było zakopane, kraków, bydgosz, zgorzelec i warszawa, a że leżałam tam już 3 razy i po operacji 9 dni, więc troche narodu polskiego się przewinęlo
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Forumowiczka
21-06-2013, 15:58:25

Szyjki - korzystając z tego, ze mieszkacie w całej Polsce, a ja teraz zdycham od upału ponad 35C mam pytanko - gdzie już jest ten front z burzami i lekkim ochłodzeniem, który ponoć idzie od zachodu?
Bo na Górnym Śląsku jeszcze pogodnie i obłędnie gorąco.
W nocy chyba mieliśmy też z 25C - nie dało sie domu wywietrzyć. o spaniu tez można zapomnieć.
Asia
Początkująca
21-06-2013, 16:46:53

Witaj Asiu
Oj meteopatko u mnie już się pochmurzyło nieco i jest fajnie, bo już nie praży. Zaczyna wiać taki przedburzowy wiatr i chmury granatowe nadchodzą od północnego zachodu, tak od Warszawy w kierunku lubelskim. Może być burza bo mnie już kładzie senność i w łokciu zaczyna rwać (tym co miałam rwę ramienną).
Znając moje okolice burza może przejść obok i nie spadnie ani kropelka, ale wiaterek zrobił się miły i kojący po takim dzisiejszym piekiełku.
Asiu zanim dojdzie na Śląsk to trochę upłynie czasu, a może inny front do Ciebie dojdzie i Cię ochłodzi
Dzisiaj powinnaś spać lepiej
Pozdrawiam anTosia
Forumowiczka
21-06-2013, 18:44:00

hindus_ka
Dzisiaj powinnaś spać lepiej
Pozdrawiam anTosia
Antosiu oby to były prorocze słowa.
Moja ostatnia noc to był koszmar - nie dosyć, ze nie było czym oddychać, w domu dalej blisko 30C chociaż wszystkie okna otwarte, w dodatku leżałam z lodem na głowie bo dopadł mnie atak migreny a gdzieś blisko szczekały cały czas 2 psy. Kocham zwierzęta ale myślałam ze te 2 po prostu uduszę......
Upały są fajne pod warunkiem, ze w nocy temperatura spada do tych 15C.
no to pomarudziłam :)
pozdrowienia, Asia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: