Tak Piotrze on jest u nas najlepszy a gabinet ma na Piastowskiej
hamer 2013-04-06 23:32:27
Mało pocieszające ale większość z nas miała tak cierpiący start rujnujący psychikę. Dasz radę widząc światełko w tunelu. Pozdrawiam Z. [/CYTAT
Dokładnie,tylko zastanawia mnie fakt,czy tak musi być."Dyskopatia ma bardzo charakterystyczne objawy dlatego jej rozpoznanie jest stosunkowo łatwe"-z autopsji wiem,że życie weryfikuje tę formułkę.Opisywałam już ile czasu i bólu kosztowała mnie właściwa diagnoza.A jak wszyscy wiemy,czas w tej chorobie ma ogromne znaczenie.Ciągły ucisk nie tylko poważnie osłabia mięśnie, ale czasem prowadzi do całkowitego porażenia kończyn. Schorzenie zwykle rozwija się bardzo długo, a zlekceważenie pierwszych objawów lub nieprawidłowo prowadzone leczenie może doprowadzić do trwałego kalectwa.
Moja przygoda z dyskopatią zaczęła się od kręgosłupa lędźwiowego i nie zapomnę chyba,kiedy zwaliło mnie to z nóg (w dosłownym tego typu znaczeniu) wezwałam pogotowie,"miła" pani doktor dała zastrzyk,twierdząc,że to na pewno korzonki.Po kolejnych wezwaniach już traciła cierpliwość mówiąc,że ta choroba musi boleć-kolejny zastrzyk ale chyba Ją olśniło,gdyż zaleciła wykonanie RTG co w moim przypadku i w danej chwili było po prostu niemożliwe,ponieważ nogi odmawiały posłuszeństwa.I dopiero inny lekarz z pogotowia razem z ratownikiem przetransportowali mnie najpierw do przychodni po skierowanie a potem na zdjęcie.Diagnoza-dyskopatia lędźwiowa.
Przy szyjce było podobnie,lekarz pierwszego kontaktu wysłał mnie na neurologię z podejrzeniem tętniaka.
Troszkę to trwało,nim ukierunkowane leczenie przyniosło skutki.Szyjka powoli się regeneruje
.
Alu,walcz......to Twoje zdrowie.Trzymam kciuki!
Renia pewnie pakuje walizki do sanatorium.....w fachowych łapkach na pewno podreperujesz swoje rusztowanko,czego życzę.
Miłej i bezbolesnej niedzieli!Pozdrawiam!
krzysztofie ja to bym ci radziła neurchirurga odwiedzić i może pryw. bo na NFZ to się czeeeekaaaaa... z jakiego jestes rejonu polski? szyjki różne doświadczenia mają i podzielą sie opinia o lekarzach żebys trafił do dobrego,....
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.