Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
05-04-2013, 17:48:30

Zapomniałbym pamietacie Ulidkę zdawzc by sie moglo rolnika cos tam pisala o sanatorium i sie nie odzywa moze zalatwiła -niechby się kobieta odezwała.bratpit
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
06-04-2013, 04:57:03

Witajcie,Szyjeczki
Powolutku wracam do świata żywych.Myślę,że mój ból głowy,który wykluczył mnie z życia na 3 dni nie do końca związany jest z operacją,choć może być konsekwencją schorzenia kręgosłupa szyjnego-czyli migrena.Niestety,z tym bólem muszę się borykać jednak dalej.Uff.....ważne,że odpuściło póki co.
Przywykłam do niej i nawet czasem udawało mi się nie doprowadzać do mega bólu ale dobre samopoczucie po operacji uśpiło moja czujność.Myślałam,że z ostatnim szwem odeszło wszystko.
Także,Reniu.....jestem,żyję i podobnie jak Kasia (kasiafo) moja aktywność ogranicza się do spacerków po mieszkaniu i dogladaniu poczynań kulinarnych moich chlopców.
Dziś mija trzeci tydzień od operacji,jeszcze dwa i może pozbędę się kołnierza.
Pozdrawiam cieplutko!!
baszas Operacja:16 marca 2013 Discektomia C5/C6 i C6/C7 Stabilizacja:PEEK
gość
06-04-2013, 06:57:55

Witam,u mnie szyjka ta po jak i przed daję radę czekam,bark nadal zamrożony w kwietniu mija rok i najgorsze że coś stało mi się z kolanem,szłam poczułam silny ból w kolanie i chodzić nie mogę,może komuś dokucza kolanko?
gość
06-04-2013, 08:20:20

Witam wszystkie kochane szyjki przed i po
dużo zdrowia życzę .
BETI
tak właśnie takie chrupanie ,jak to w kurza.Jak byłam w grudniu u lekarza to dostałam od niego skierowanie do szpitala i na prześwietlenie szyjno -czynnościowe ,ale bez opisu bo neurochirurg opisem się nie sugeruje tylko płytką .tylko że wtedy aż tak tego nie odczuwałam ,owszem zdarzało się niekiedy ale nie aż tak,dopiero teraz po tym upadku co wyłożyłam się na chodniku.to non stop jak siedzę w domu jest ok ,ale od poniedziałku idę do pracy i na pewno się zacznie.:)
Nie ma radośniejszej rzeczy jak pokonanie cierpienia.
Forumowiczka
06-04-2013, 09:33:22

,,najgorsze że coś stało mi się z kolanem,szłam poczułam silny ból w kolanie i chodzić nie mogę,może komuś dokucza kolanko''
Małgosiu, oj dokucza, dokucza i końca nie widać
Bez wizyty u ortopedy szybkie sugestie
-uszkodzenie łąkotki lub więzadeł.
Więzadła mniej prawdopodobne bo najczęściej występują w mechanizmie silnego skręcenia.
Może to tylko przeciążenie?
Oszczędzaj nogę, rób zimne okłady kilka razy dziennie(10-15 minut i 2-3 godziny przerwy)
Działają p.zapalnie i p. obrzękowo. Najlepsze oklady żelowe ale z braku i zwykła mrożonka się nada.
Smaruj kolano dostępnymi bez recepty żelami p.bólowymi.
Jeżeli nie będzie odczuwalnej poprawy to ortopeda zwłaszcza jeżeli z bólem jest uczucie zablokowania lub niestabilności kolana, odczucie przeskakiwania,obrzęk, większe ucieplenie.
Upieraj się w takim przypadku na USG.
I rada-jeżeli niezbędna będzie wizyta u ortopedy nie zdawaj się na przypadkowego specjalistę tylko szukaj ,,siedzących w kolanach"
Małgosiu, pisząc o możliwych przyczynach nie chcę Cię absolutnie wystraszyć. Mam nadzieję, że Twój uraz okaże się banalny i szybko dojdziesz do kondycji spacerowicza
Opieram się na własnych doświadczeniach do czego może doprowadzić zaniedbanie diagnostyki i niewłaściwe leczenie.
Pozdrawiam Z.
Wtajemniczona
06-04-2013, 09:46:36

małgosia, mój mąż nie dawno ni z tąd ni z owąd, mial wode w kolanie, dostał maść do smarowania Traumon jakies tam tabletki na recepte, oraz zalecenie nagrzewania kolana 3x15 minut lampą (czerwone światło, promiennik podczerwieni) takze nie wiem czy akurat oklady zimne wskazane, bo nie wiadomo co się stało, ja kiedyś tez tak miałam, ze szłam i nagle ból, ale mnie lekarz zalecił okłady z altacetu, leżeć i noga na poduszcze tak chyba z tydzień...zycze powrotu do zdrowia, jak nie przejdzie to idx do lekarza
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
gość
06-04-2013, 10:45:29

jak zwykle można liczyć na naszych forumowiczów ,dziękuję za podpowiedzi,tym bardziej że od stycznia stało mi się to po raz trzeci i za każdym razem jest gorzej
Forumowiczka
06-04-2013, 11:02:13

Małgosiu, ponieważ sprawa nawracająca postaraj się diagnostykę usg nawet prywatnie przed wizytą o ortopedy.
Gdyby okazało się ,że jest uszkodzona łąkotka to drąż temat właściwego leczenia gdyż uszkodzona łąkotka to w konsekwencji postępująca destrukcja chrząstki i z czasem znacznie poważniejsze kłopoty.
Kolana to najbardziej obciążone i najbardziej skomplikowane pod względem budowy stawy.
Skoro problem nawraca to diagnostyka i terapia kompleksowa-ortopeda plus dobry fizjoterapeuta.
Może nas nie wyautują za wątek poboczny Z.
gość
06-04-2013, 11:30:01

dziękuję hamer,myślę że nam darują
Forumowicz
06-04-2013, 13:12:18

Witam ze słonecznej wyspy WSZYSTKICH bez wyjatku.
Cyt rozumiem ,że idziesz do Pyrkosza-jest na Grodku i w szpitalu-i przyjmuje prywatnie ale niewiem gdzie.Napewno pomoże.bratpit Mój tatko podobnie miał a póżniej woda no i ściagali
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: