Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
23-01-2012, 16:02:52

Masz silne nerwy zeby tu wchodzic, ja z bolami kregoslupa musze zalozyc nowy watek, bo tutaj " obcych "nie chca przyjmowac.
gość
23-01-2012, 16:03:26

buraczek 2012-01-19 22:12:27 ale jaja!- u p i e r d l i w e (jeżeli to też wykasowało to napisze jeszcze inaczej: u,p,i,e,r,d,l,i,w,e).
A ja napiszę po raz 3 - co za u p i e r d l i w y...... poniedziałek oczywiście!
Czarne chmury nad głową, szef burczący w pracy, ramiona też mnie bolą tak jak Vikę i na dokładkę.... (ktoś miał koszmarną noc i nie mógł spać!)
O... jak dobrze Was widzieć w dobrych humorach
Niewidomy myje naczynia. Zaczyna od szklanek, talerzy. W końcu myje tarkę. Myje, myje, nagle odkłada i mówi:
Kurde, jeszcze w życiu takich głupot nie czytałem.
Pozdrawiam
anTosia
gość
23-01-2012, 16:19:04

Gość 2012-01-23 16:58:47 czekam z niecierpliwoscia na nastepny dowcip.
To sobie opowiedz, i nie marudź. Załuż swój wątek i odpier... się od normalnych ludzi, bedzie git.
kroma
Forumowicz
23-01-2012, 16:19:05

Gość 2012-01-23 17:02:52 Masz silne nerwy zeby tu wchodzic, ja z bolami kregoslupa musze zalozyc nowy watek, bo tutaj " obcych "nie chca przyjmowac.
e tam nie gadaj ?
Wiesz mnie też troche boli więc jest nas 2 może powymieniamy się spostrzeżeniami bedzie raźniej.
Jeśli nie czujesz się urażony/a to :
Mistrz Polski w skokach spadochronowych wspomina swój "pierwszy raz":
- Wyskoczyłem z samolotu i poczułem się jak ptak...
- Taki wolny? - przerywa jeden ze słuchaczy.
- Nie po prostu leciałem i srałem...

Słyszeliście o tym że podobno operowanie piersiowego jest bardziej ryzykowne niż szyjnego ??
gość
23-01-2012, 16:32:31

raf...Słyszeliście o tym że podobno operowanie piersiowego jest bardziej ryzykowne niż szyjnego ??
Tak Raf, słyszałam. Rzadko kiedy jest operowany piersiowy. Tam są bardzo skomplikowane unerwienia odpowiedzialne za pracę płuc (oddech) i pracę serca i krążenia. Więc sam sobie odpowiedz, co może się stać jak coś się nie uda?
Spadochroniarz nie miał pampersa na ten pierwszy raz?
anTosia
Wtajemniczona
23-01-2012, 16:32:51

Raf...nie strasz..Przecież mnie szykują na pierwszy piersiowy..i na C6/C7 :(..Jadę 8 marca na konsultację do Bydgoszczy....i B O J Ę się strasznie....
Wiki....ja mam wszystko na CITO i przyjmują!..
Dobrze Wielebny Tobie doradza....!
Pozdrawiam Was Moi Drodzy...:)
U mnie "ciut" lepiej..na szczęście!...
Ale grypisko chyba sie przyczepia...;( Głowa pęka w szwach!....
Halina z mielopatią....
Dziękuję za wsparcie.....i poparcie....:)...
Niech tak DALEJ będzie i TRWA !!!....forum z humorem i dowcipami....:)
Wtajemniczona
23-01-2012, 16:35:21

hm....ten pan albo pani anonimowa ,chyba nawet nie wie co to mielopatia!.......
Halina z mielopatią...
Forumowiczka
23-01-2012, 16:37:48

ja słyszałam że operowanie szyjnego jest technicznie prostsze niż pozostałych, z uwagi na to, że nie trzeba przecinać kanału kręgowego żeby dostać się do dysku (dostęp przedni). Ale wiesz, wszystkie te operacje sa potwornie ryzykowne i każda może zrobić z ciebie inwa*** więc trudno porównywać która jest mnie a która bardziej ryzykowna.
Za to powiem wam co ja nabroiłam. Byłam wczoraj na koncercie Australian Pink Floyd w katowickim Spodku.
jeżeli chodzi o szyje to nic mi nie groziło, żadnych szaleństw nie było, 90% ludzi to mój rocznik, niektórzy z dziećmi, no i siedzenie na krzesełkach więc co najwyżej mógł sie odezwać lędźwiowy.
Ale.......
te cholerne lampy dające po oczach i migające jak szalone... nienawidzę tego. No i mam - dostałam taką migrenę, że myślałam że łeb w nocy utnę. Oszaleć można było. Dalej jeszcze mnie boli ale już nie tak mocno jak o 4 rano. prochy nie działają, rozpuściłam juz wszystek lód który był w domu i pewnie będę miała chore zatoki (obkładam tę pulsującą łepetynę, bo jedynie to przynosi ulgę). i pytam ciągle sama siebie - czy na koncertach NAPRAWDĘ MUSZĄ tak "dawać" po oczach? Nawet zespołu za dobrze nie widziałam bo od tych strzałów światłem już po 5 minutach straciłam ostrość patrzenia.
Czy naprawdę nie można zrobić ładnych efektów świetlnych bez szkody dla zdrowia patrzących?
?????????
Asia
Forumowicz
23-01-2012, 17:03:45

Asiu może masz nadwrażliwość na refleksy świetlne ? a jak znosisz nocną jazdę autem?
98-letni staruszek przychodzi do lekarza na badania kontrolne. Lekarz pyta go o samopoczucie, na co staruszek odpowiada:
- Nigdy nie czułem się lepiej. Mam 18-letnią narzeczoną. Jest w ciąży i wkrótce będziemy mieć syna...
Doktor myśli chwilę i mówi:
- Niech pan pozwoli, że opowiem panu pewną historię.
Pewien myśliwy, który nigdy nie zapominał o sezonie myśliwskim, wyszedł raz z domu w takim pośpiechu, że zamiast strzelby wziął ze sobą parasol. Kiedy znalazł się w lesie, z krzaków wyszedł ogromny niedźwiedź. Myśliwy wyciągnął parasol, wycelował w niedźwiedzia i wypalił. I wie pan co stało się potem?
- Nie - odpowiada staruszek.
- Niedźwiedź padł martwy jak kłoda.
- Niemożliwe! - wykrzyknął staruszek. - Ktoś inny musiał wystrzelić!
- I do tego punktu właśnie zmierzałem...
ks Janusz
Forumowiczka
23-01-2012, 17:20:05

nocną jazdę ok, za to migające słońce między drzewami wzdłuż drogi latem źle. też mi to wywołuje migrenę :(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
Reklama: