Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
19-01-2012, 17:03:51

Witaj Zosiu!!!!!!
lecz się, leń ale..... już wracaj :)
pa
gość
19-01-2012, 17:32:30

hamer ...na zespół SKS leku brak
Zosiu- na zespół SKS jeszcze jest czas, to zapewne te kilkukilometrowe spacerki...
fajnie, że "wdepłaś" do nas na chwilkę się zagrzać i tak, tak...wracaj
buziaki
anTosia
Początkująca
19-01-2012, 18:29:06

Witajcie,
mój lędźwiowy wrócił do normy czyli sobie pobolewa, szczególnie wieczorem ale da się żyć.
Joa jeśli chodzi o zmianę rehabilitacji to przede wszystkim miałam wyluzować - przyjęłam tylko trzy zabiegi "krio" i od dzisiaj mam nagrzewanie soluxem, masaż całego kręgosłupa, rowerek na leżąco i ćw. izometryczne. Jeden dzień nie ćwiczyłam w grupie lędźwiowego. Ale teraz powoli mam wracać do wszystkich ćwiczeń łącznie z lędźwiowym.
Rozmawiałam moim bólu z inną lekarką, ordynatorką i powiedziała mi a nawet w pewnym sensie pocieszyła, że ona też leżała dwa dni w łóżku, ponieważ dopadł ją taki ból kręgosłupa, że nie wstawała z łóżka. Więc od razu nie musi to być powód do strachu przed kolejną operacją... Tak bywa, gdy rozgrzani wychodzimy na "zimno", przećwiczymy się, albo za dużo posiedzimy itp.
U nas koniec pięknej zimy cały dzień lało się z dachów i chlapa pod nogami
Pozdrawiam serdecznie
dobrej nocki
Ania z Olsztyna
Forumowiczka
19-01-2012, 19:45:09

Szyjki martwię się!
Cały dzisiejszy dzień pobolewa mnie łopatka - tak piecze i gniecie.
Jak wy się dzisiaj czujecie, bo zaczynam już tworzyć historie co mogło mi się złego stać :(
A starsze Szyjki (stażem) - czy zdarzało się wam, żeby czasami mieć takie okresy pogorszenia, jak już było lepiej?
Ręka mnie dzisiaj nie szarpie (jedno szczęście), tylko ta łopatka, jak zaczęła przed południem to nie chce puścić. Miałam tak 2 dni temu gdzieś godzinę przed tym zanim zaczęło padać ale jak już się rozpadało to puściło, a dzisiaj trzyma i trzyma.....
Az zaczęłam dokładnie studiować swoje zapiski z ostatnich 2 tygodni i jedyne co wyczytałam to to, że różne nerwy mi się czasami odzywały ale zawsze przechodziło po kilku godzinach.
Co się dzisiaj dzieje?
Asia
gość
19-01-2012, 21:00:46

aaa...
u mnie (jestem 8 tygodni po) tak falami, raz lepiej raz gorzej. zauważyłam że jest gorzej, jak jest mróz.
ale też czasami bez powodu zaczyna mnie giąć :(
dziś jest ok. głowa do góry Asiu !!
----------
implant
Forumowiczka
19-01-2012, 21:07:44

Niech będą dzięki, 15 minut temu PUŚCIŁO!!!!!!!
Myślałam że oszaleję. To nie było mocne ale takie *** i ciągłe a ja już nie mam nastroju na godzenie się z takimi dolegliwościami bo w końcu jestem PO a nie PRZED i nastawienie psychiczne nie toleruje takich zdarzeń. Śmiesznie to brzmi ale u mnie to prawda.
Szyjki a próbowałyście może jakiejś homeopatii na nerwobóle Po operacji? Bo skoro przyczyna została usunięta a problem tkwi już tylko w zmianach włóknistych w miejscach blizn, to może coś pomaga?
a może ja po prostu jeszcze nie spadłam na ziemie i tylko mam nierealne marzenia..........
Asia
Forumowiczka
19-01-2012, 21:12:27

ale jaja!- zadziałała automatyczna cenzura :) Pierwszy raz mi coś z posta wykasowało a moje słowo nie było jakoś szczególnie brzydkie, w gwiazdkach miałam u p i e r d l i w e (jeżeli to też wykasowało to napisze jeszcze inaczej: u,p,i,e,r,d,l,i,w,e).
Wybaczcie ale szalenie mnie to bawi - muszę sprawdzić co się stanie jak to wyślę i czy też mnie ocenzuruje :) :).
człowiek stary a dalej dziecinny, głupotami się zajmuje :)
Forumowiczka
19-01-2012, 21:14:18

ok, już wiem. cenzuruje słowa pisane razem, jak jest spacja to głupieje :)
Początkująca
20-01-2012, 17:15:13

Byłam na wizycie kontrolnej 3 m-ce PO.
Dowiedziałam się, że lędźwiowy boli mnie, bo mam za mało ruchu. Zrobiłam rachunek sumienia i stwierdziłam - rzeczywiście, głównie siedzę albo łażę, najczęściej po domu zresztą, nie zginam pleców, obracam się całym ciałem, nie wykonuję wielu czynności domowych, które wcześniej robiłam trochę zamiast sportu (skakanie po parapetach, dźwiganie ciężarów ze sklepu do domu, bieganie z odkurzaczem, szmatą itp)
Żeby przestało boleć, mam co dwie godziny robić małą gimnastykę, skłony do przodu ( tak jak Halinka pisała) i obroty na boki. Mogę też chodzić na basen i uprawiać sport, na jaki tylko mam ochotę.
Z tym sportem będę, po ostrzeżeniach wszystkich bardziej doświadczonych forumowiczów, ostrożna, tym bardziej, że miałabym ochotę na kitesurfing, ale trochę więcej ruchu, czemu nie. Tym bardziej, że boli przy długim siedzeniu.
Co Wy na to? Boli, bo mamy za mało ruchu?
Joanna
Wtajemniczona
20-01-2012, 17:48:53

Joasiu....Tak jak pisałam już.Bardzo bolał lędżwiowy w jeszcze bardziej piersiowy.Też mam wrażenie,że z braku ruchów.Od czasu jak trafiłam do Nowego rehab. (szkolił się w Szwajcarii i jeszcze gdzieś na zachodzie ....za bardzo mnie to nie interesowało..zalecił mi własnie skłony na złączonych nogach..całym ciałem łaćznie z głową tak mocno jak wytrzymujesz bez bólu. Teraz dołożył jeszcze ćwiczenie;....stopy równolegle do siebie (szerokość bioder) - praworęczni kładą rękę na prawym udzie ,skręcić ciałem tak aby lewą dłoń położyć na prawą dłoń i w ten sposób schylać się aż do stopy.(oczywiście tyle ile można - bez bólu.Leworęczni zaczynają w sposób odwrotny...I tak 3 razy na dzień...rano,w południe i wieczorem.Zaczynamy od skrętów do stopy...10 razy, w drugą stronę 1o razy...kończymy na skłonach przy złaczonych stopach!
Ostatnio żyję...bez prochów p/b....:)..Pomaga...
Za dużo też nie można....wszystko z umiarem...!!!
Za 2 tygodnie mija rok od operacji. Rzeczywiście teraz mogę powiedzieć,że jest lepiej!....
Zosiu...jak miło,że do Nas wpadłaś!....
CZEKAMY....
Pozdrawiam Wszystkie Szyjkowe i Szyjki...
Wielebnego - szczególnie...bo jakoś ostatnio sie ociąga z dowcipami:)))
Halina z mielopatią......

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: