Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
18-01-2012, 08:26:15

Krysiu...
a mój priv - halszka784@gmail.com
co do Poznania...nie proponuję NIKOGO....
a Puszczykowo i neurochirurgów omijaj....nawet nie szukaj...znam przypadki...ale to już nie tutaj na ten temat....
Halina z mielopatią...
Udanego dnia...
gość
18-01-2012, 16:49:48

zanzibar zwroc sie do janusza , on ci napewno doradzi jakiegos dobrego neurochirurga .
Początkująca
18-01-2012, 18:44:28

Dobry Wieczór :)
jak tam Szyjki sie dziś czują?? ja dzisiaj złozyłam wniosek do sanatorium i mam czekać niby 2 miesiące na wyznaczenie temrinu i miejsca, ciekawe rzeczy ehhhhh
pozdrawiam
Forumowiczka
18-01-2012, 19:34:28

zuzia
jak tam Szyjki sie dziś czują??
pozdrawiam
Przyznam, że ja bardzo zmiennie. Rano gniotło, potem spadł deszcz ze śniegiem i jak opady się skończyły to pobolewanie też przeszło. A teraz znów coś zaczyna "pikać".
Wkurza mnie to, bo mam przez to gorszy humor. Juz sie cieszyłam, że objawy zaczęły w sensownym tempie w końcu sie wycofywać a teraz praktycznie jakbym była 2 miesiące krócej po operacji.
Powiem wam, ze ogólnie nie lubię alkoholu ale jak w końcu przyjdzie wiosna i stabilna pogoda to chyba sie upiję z radości :).
(a Raf to się chyba upije że w końcu skończę temat pogody, bo podejrzewam że już mu się "cofa" jak widzi kolejne moje wpisy na ten temat hi hi...i nie wierze, że dalej jeszcze tak łagodnie komentuje "ona znów bredzi" - pewnie mam już mocniejsze określenia, co? :) )
A mam pytanko, bo po otrzymaniu dopuszczenia do pracy już nie mam kolejnych terminów w poradni: czy po 6 miesiącach PO należy zrobić RTG? Pod kątem sprawdzenia stanu zrostu kostnego? Mieliście to robione, czy jest w tym dowolność, można ale nie trzeba? A kiedy można robić rezonans? po roku? po połowie roku?
Asia
Forumowicz
18-01-2012, 19:54:57

buraczek 2012-01-18 20:34:28
(a Raf to się chyba upije że w końcu bo podejrzewam że już mu się "cofa"
Już piję ale jeszcze mi się nie cofa bo za 40 minut urodzę się po raz 30
i nie wierze, że dalej jeszcze tak łagodnie komentuje "ona znów bredzi" - pewnie mam już mocniejsze określenia, co? :) )
znowu bredzisz :)

A mam pytanko, bo po otrzymaniu dopuszczenia do pracy już nie mam kolejnych terminów w poradni: czy po 6 miesiącach PO należy zrobić RTG? Pod kątem sprawdzenia stanu zrostu kostnego? Mieliście to robione, czy jest w tym dowolność, można ale nie trzeba? A kiedy można robić rezonans? po roku? po połowie roku?
Asia

Zrób sobie RTG sama 40 zł i nagrywają na płytkę.
Początkująca
18-01-2012, 20:10:05

Janusz nie moge wyslac meila.Jest napisane ,ze konto jest zablokowane administracyjnie.Krysia
Forumowicz
18-01-2012, 20:47:23

krys55 To jest nie mozliwe bo otrzymuje meile od innych osób jeszcze raz wszystko z małej litery i bez spacji janusz-kur2@wp.pl
ks Janusz
Forumowicz
18-01-2012, 20:50:57

przepraszam poprzednio nie napisałem 2 moja wina moja wina moja bardzo wielka wina
ks Janusz
Początkująca
18-01-2012, 20:53:30

Zapomnialam wpisac 2
Forumowiczka
18-01-2012, 21:26:54

spowiedzi ciąg dalszy.....
ale mam wredny humor....
nic mi się nie podoba..., i ten ho...erny ząb znów boli a tyle kasy już w niego włożyłam.
ojejku, co ze mną jest nie tak, ze tak dzisiaj marudzę?
no dobra, jest jakiś pozytyw - dzisiaj nie bolał nic lędźwiowy. był cichutko jak mysz pod miotłą, zapomniałam, ze tam też jest kręgosłup :)
Raf, wszystkiego najlepszego!!!!
jesteś jeszcze trzeźwy???????

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Reklama: