Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
17-01-2012, 09:39:06

Rafał.....
Widzę,że cos nie pasi:((....
Dowcip,wiem,że do najlepszych nie należy...ale wkleiłam tylko dlatego....
Ile kosztuje Nasze Zdrowie!!!!.....:(
Pozdrawiam....
Dnia bez bólu..życze.....
Halina z mielopatią.....
Forumowicz
17-01-2012, 09:49:19

e tam od razu nie pasi po prostu czarny chómor ale faktycznie dość na czasie ale nic z tym nie zrobimy chyba że ....
...jakieś kółko różańcowe
Wtajemniczona
17-01-2012, 09:59:26

A i jeszcze dodam....
bo TO czyli choroba i kasiorka chodzi mi po głowie:(
Raczydło sobie upodobało moją siostrę....zmarła niestety 8 lat temu - młoda kobieta...
Za podanie chemii "dodatkowo"...bo NFZ już nie mógł refundować ( limit 6 chemioterapii)....płaciliśmy 12 tysięcy złotych...:(
oby tylko była z nami....!....Wszystko cała rodzina robiła!...
Piszę bez ładu i skladu...ale już kilka razy pisałam,że moje pisanie woła o "pomstę do nieba":(((
Przepraszam za to....
Teraz moja mama....Starszy człowiek już....- też raczydło posiada.Walczymy 5 rok!...I jest z nami.
!!!!!!!!
Rak piersi - teraz cholerne przerzuty.... rak kości..
Okazuje się (pewnie wszyscy czytali już! o tym)...leki,które od 5 lat zażywa....kosztują 450 złociszów miesięcznie....a chemia,którą musi dostawać raz na 3 tygodnie...ok 65o,- zl.
NIE REFUNDUJE......NFZ......
No i ja.... aby egzystować....osteopata 6 dych...-
pół godziny...i 8 dych tez za pół godziny - inny rehabilitant...,który pomaga...uciskiem....!
To tyle.... bo się we mnie gotuje:(((((
Jeszcze raz przepraszam......za prywatę.....
Halina z mielopatią....
Wtajemniczona
17-01-2012, 10:08:25

do kółka różańcowego sie zapisuję.....
czy już sa ZAPISY..?.....:))))
Forumowicz
17-01-2012, 10:09:45

NFZ ZUS i jeszcze parę innych instytucji w naszym kraju powinno iśc do odstrzału.
Stare klechy co ciastka wpieprzają i kawę piją i myślą że są wszechmocni i mogący .
A naszymi składkami powinni zarządzac młodzi gniewni po najlepszych polskich uczelniach i dostawać pensje za wynik a nie za *** w stołek
aaaa i pozdrawiam panią z zus-u z Łodzi u której byłem na kontroli
za to ze jest światowym specjalistą w dziedzinie ... no właśnie jakiej
Forumowicz
17-01-2012, 11:36:52

Halinko tak już nam decydenci zgotowali że w tym kraju za pieniądze przekazywane przez nas na NFZ w ponad połowie są przejadane przez biurokratów
Raf widzę uśmiech na Twojej Twarzy po wizycie w ZUS-ie
Ja niestety nie mam powodów do uśmiechu gdyż wczoraj mój wieloletni neurolog mnie olał i teraz szukam jakiegoś do którego w razie potrzeby będę mógł się zwrócić . Byłem u niej na początku grudnia i po nowym roku kazała mi przyjść na wizytę na której miała mi dać skierowanie na rezonans kontrolny . Poszedłem więc do niej aby usłyszeć słowa czy ja nie wiem że wizyta u specjalisty może odbywać się raz na pół roku , w związku z tym zadzwoniłem do Nfz aby mi powiedzieli ile wizyt może być u specjalisty usłyszałem odpowiedź że o ilości wizyt decyduje sam lekarz , to jak ja mam to traktować jak odstawiony pacjent do odstrzału .
A ja myślałem że zamiast kółka różańcowego sklecimy scholę
ks Janusz
Forumowicz
17-01-2012, 12:01:10

zanzibar 2012-01-17 12:36:52
Raf widzę uśmiech na Twojej Twarzy po wizycie w ZUS-ie
no dobra :)
Przychodzi Raf do Zósu wchodzi do pokoju i mówi:
R: Dzień dobry
Zós: Cisza
R: Drugi raz dzien dobry (może za ciho było)
Z: Proszę siadać , imię, nazwisko,wiek,waga,zawód
R: Powiedział wszystko o co szanowny Zós prosił tzn chciał.
Z: Poproszę wypis , kartę choroby.
R: Proszę
Z: Przepisuje to do komputera niemiłosiernie mocno uderzając w klawiaturę tak że na pewno owa klawiatura ma dyskopatię kabla łączącego ją z kompem.
R: Siedzi cicho.
Z: Proszę rozebrać się do pasa
R: Posłusznie czyni rozkazy najświętszej wyroczni
Z: *** stetoskopem,mierzy ciśnienie,każe skręcić głową w prawo,lewo ... ogląda szyję ... dostrzega jakąś pozioma kreskę ... i pyta " Czy to ta blizna bo operacji" ??
R: Tak szanowna wyrocznio.
Z: FAKTYCZNIE JEST PAN PO OPERACJI ZWOLNIENIE LEKARSKIE JEST ZASADNE
Forumowicz
17-01-2012, 12:17:03

Raf ZUS dba o swoich klientów zmuszając na przymusowy spacerek nie zauważyłeś jak Tobie pomogli ?
A i przynajmniej rentgenem Cie prześwietlił skoro przez bliznę Zós widział że jesteś po operacji
ks Janusz
Forumowicz
17-01-2012, 12:20:34

No faktycznie Pani z Zósu miała na oczach taki aparacik RTG ale taki wypas że normalnie wyglądał jak okulary z denkami od słoika

P.S.
Przepraszam wszystkie denka i słoiki za porównanie z zusem
Forumowicz
17-01-2012, 12:36:47

Denka od słoików ślą protest że w Zósie nie bedą pracowały
ks Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: