Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
17-01-2012, 16:07:33

zanzibar 2012-01-17 12:36
Ja niestety nie mam powodów do uśmiechu gdyż wczoraj mój wieloletni neurolog mnie olał i teraz szukam jakiegoś do którego w razie potrzeby będę mógł się zwrócić . Byłem u niej na początku grudnia i po nowym roku kazała mi przyjść na wizytę na której miała mi dać skierowanie na rezonans kontrolny . Poszedłem więc do niej aby usłyszeć słowa czy ja nie wiem że wizyta u specjalisty może odbywać się raz na pół roku , w związku z tym zadzwoniłem do Nfz aby mi powiedzieli ile wizyt może być u specjalisty usłyszałem odpowiedź że o ilości wizyt decyduje sam lekarz , to jak ja mam to traktować jak odstawiony pacjent do odstrzału.
Janusz, to przykre co piszesz, ale prawdziwe i jakie życiowe. I z tego też powodu chodzę do 3 różnych neurologów+ortopedy, z wyprzedzeniem rejestruję się i mam w ten sposób opiekę w razie potrzeby. Pomyśl o takiej "strategii" i będziesz się czuł bezpieczniej, skoro oni nas olewają za takie pieniądze na NFZ.
A do scholi już się czuję zapisana, bo czasami nieźle wyję jak mi w karku zaiwania
A to w ramach...
Karol i Hela spędzają powtórny miodowy miesiąc, na uczczenie 40-tej
rocznicy ślubu. Lecą sobie do Australii.
Nagle głos pilota :
-Drodzy pasażerowie, silniki odmówiły posłuszeństwa. Możemy lądować
awaryjnie na wyspie przed nami, ale prawdopodobieństwo że ktoś nas
odnajdzie jest równe zeru. Dziękujemy za wyrozumiałość.
Karol drapie sie w głowę i mówi do Heli:
- Kochanie opłaciłaś rachunki za mieszkanie?
- Tak najmilszy, uregulowałam tuż przed wyjazdem.
- A za telefony ?
- Też zapłaciłam najdroższy.
Karol myśli, myśli, myśli...
- A ZUSy nasze popłaciłaś ?
- O Boże, kochanie na śmierć zapomniałam! Och dowalą nam karę!
Karol całuję ja tak jak nie całował od lat 30tu, śmieje się, wrzeszczy jak wariat:
- Przeżyjemy Helu! Znajdą nas! Te sk*** znajdą nas, nawet na końcu świata!

Dobrego samopoczucia
anTosia
Początkująca
17-01-2012, 19:08:39

Witam! Mam dyskopatie wielopoziomowa-tak napisala moja rodzinna w skierowaniu do neurochirurga.A ,ze takiego u nas nie ma,pozostaje mi szukanie gdzies dalej Poznan-Bydgoszcz, moze Szczecin.Za tydzien jade do sanatorium na uzdrowienie/ZUS/w okolice Wloclawka.W necie znalazlam wiadomosc,ze tam w szpitalu przyjmuje B.Kitlinski i A.Sinkiewicz /neurochirurdzy/.Nie wiem jeszcze czy czeka mnie operacja,ale chcialabym znac opinie dobrego lekarza.Czy ktoś z Was mogłby mi podpowiedzieć czy warto sprobować?A może polecicie kogoś w Bydgoszczy . Krysia 55
Początkująca
17-01-2012, 19:42:06

U mnie dzisiaj znacznie lepiej,
byłam u pani doktor rehabilitacji wczoraj i opowiedziałam o moim nagłym, dokuczliwym bólu,
a ona na to:
"Jeśli miała pani operowany odcinek szyjny to znaczy, że było b.źle a kręgosłup to jedna całość i jak są schorzenia typu dyskopatia to dotyczą całego kręgosłupa więc można założyć, że lędźwie są w podobnym stanie!!!"
dodała: "ujawniło się to najpierw w szyi ponieważ mam siedzący tryb pracy, gdybym dźwigała dawno miałabym operowany lędźwiowy"
Trzeba diagnozować "dół" ale to nie oni, bo oni tylko rehabilitują. Dodatkowo przepisała mi krioterapię na lędźwie i mniej ćwiczeń.
Dziwne, bo jak dzisiaj przyszłam to nawet pani z rejestracji "wredna jędza" pytała o moje zdrowie, inni rehabilitanci ze mną ćwiczyli niż dotychczas zupełnie inne ćwiczenia, każdy pytał czy czuję się lepiej...
Mam wizytę u mojego operatora na 15 lutego, więc chyba doczekam...Mogłabym pójść wcześniej i prosić o przyjęcie ale nie lubię tych wielogodzinnych kolejek i wypraszania. Pozdrawiam Was wszystkich cieplutko.
Ania z Olsztyna
Forumowiczka
17-01-2012, 20:17:07

krys55ka .Za tydzien jade do sanatorium na uzdrowienie/ZUS/w okolice Wloclawka.W necie znalazlam wiadomosc,ze tam w szpitalu przyjmuje B.Kitlinski i A.Sinkiewicz
Krysiu nie znam tych Panów, ale jest bardzo dużo wypowiedzi o dr Kitlińskim na stronie:
http://www.rankinglekarzy.pl/lekarz/18402/Bogdan-Kitlinski/neurochirurg/Bydgoszcz-Torun-Wloclawek
widzę, że oceniany jest pozytywnie.
Wiem, że pewnie już to sama sprawdziłaś ale nie chciałam żebyś pozostała bez żadnej odpowiedzi, gdyby sie okazało że nikt z nas tych lekarzy nie zna.
Asia
--------------------------------------------------------------------
a z innej beczki - dopiero drugi tydzień jestem w pracy po 3 miesiącach chorobowego a wyobraźcie sobie już mam objawy czekania na weekend :). A tak chciałam pracować - odjazd z tymi naszymi emocjami, prawda?
:)
Początkująca
17-01-2012, 20:56:19

Dziękuje Asiu. Myslalam,ze jeszcze ktos mi odpowie.Moze Janusz? Moze jutro...Czytam Was juz od pazdziernika,i wiem ze pomagacie, jak tylko możecie.
Wtajemniczona
17-01-2012, 23:13:36

Krysiu....
Ja byłam operowana przez neurochirurga w Szpitalu Wojskowym w Bydgoszczy przez doktora Furtaka.Jest tam ordynatorem. Byłam już nieoperacyjna,,:(...a on podjął się i dzięki niemu jak na tą chwilę chodzę i jakoś egzystuję,,,A miałam skończyć w pampersach - taką wizję miał neurochirurg z Puszczykowa.Dla mnioe Wielki Człowiek i Lekarz Świetny!..Poświęcił się i dołozył wszelkich starań aby się operacja udała!...
Na ten dzień w którym wyznaczył ,ze bedzie mnie operował....wyznaczył sobie mnie jako pierwszą.mówiąc,że musi być bardzo wypoczęty i miec Dobrą rękę...Operacja trwała 6 godzin...Miał zrobić 3 dyski..zdążył zrobić tylko 2...Ale jestem bardzo szczęśliwa...bo chodzę.prowadzę samochód i prawie wszystko zrobię sama w domu i koło siebie...A było ciężko - porażenie 4-kończynowe.Piszę o kręgosłupie szyjnym...
Janusz..też w tym samym szpitalu był operowany.Jestem pewna,że też nie zostawi Ciebie bez pomocy...
Do Ciebie wybór należy..kogo wybrać...
Mnie też miał operować w pierwszej chwili doktor Kitliński....ale Furtak jego zdaniem ( w moim przypadku) jest lepszy...
Janusza też operował neurochirurg z tego szpitala - zastępca doktora Furtraka.Myślę,że też jest DOBRY...
Ja już byłam operowana z mielopatią szyjną:(.Trudny przypadek - jak sie domyslasz..
Wybór należy do Ciebie...Ale jak masz wybierać- chyba najlepszego.
Doktor Kitliński również operuje w prywatnej klinice..Jak poszukasz w necie....doczytasz isę wszystkiego....
Głowa do góry....nie będzie żle!...
A i pielegniarki w tym szpitalu są świetne!..Wspniałałe..ja na takie trafiłam!..
Czasami mam szczęście....!
Teraz Janusz tez Ciebie nie zostawi (jestem tego pewna! ) bez odpowiedzi..
Dobrej nocy...:))
Halina z mielopatią....
Wtajemniczona
17-01-2012, 23:19:54

Januszu....
Ja tez na Twoim miejscu byłabym wściekła na neurologa.:((..Za co Oni nas mają?...Na straty już nas przeznaczają?....:(
Mój..jak cierpiałam strasznie...(wizyty prywatne!),tez kasę bierze bez oporu żadnego- ale otrzymałam odpowiedż....Co ja pani teraz mogę [pomóć?....jest pani zdiagnozowana...no i chyba trzeba sie udać do poradni p/b....Fajnie nie?....żadnej pomocy...tylko wyrzucić już do innego.Po co sobie głowę zawracać?...osobą na której już sie połozyło krechę:((
Jeszcze raz....Nocy bez bólu...
No i ranek niech nas przywita w dobry zdrowiu!..
Halina z mielopatia...
Początkująca
18-01-2012, 00:23:16

Krysiu,
bardzo pozytywne opinie czytałam i słyszałam o doktorze Furtaku i o doktorze Haracie z 10 Szpitala Wojskowego w Bydgoszczy, a także o doktorze Gałązce ze Słupska. Szczególnie ten ostani - człowiek przyjaciel pacjenta, ale Słupsk pewnie za daleko dla Ciebie, tak, jak i dla mnie. Ja jestem jeszcze przed operacją, więc moje doświadczenia z lekarzami są na pewno mniejsze niż pozostałych forumowiczów. Poznańskich neurochirurgów nie znam, nikt ze znajomych tam się nie operował, net jakoś ich pomija
Aniu,
cieszę się, że lepiej się czujesz
Ciekawa jestem, czy pomoglo Ci samo leżenie? Co zostało zmienione w Twojej rehabilitacji poza dodaniem krioterapii?
Janusz,
mogę Ci polecić neurologa, ale prywatne wizyty, bo nie podpisał kontraktu.
A może zwyczajnie badź namolny i przyjdź na wizytę z drabiną, by wiedziała Twoja lekarz, że jak Cię wyrzuci, to i tak za chwilę wrócisz
Z serdecznymi pozdrowieniami dla Wszystkich Całych Plecków Joa
Joa
Forumowicz
18-01-2012, 06:01:45

Krys55a Prosze o kontakt na priv janusz-kur@wp.pl
ks Janusz
Forumowicz
18-01-2012, 06:13:07

Dziękuję za słowa wsparcia myślę że powrót do mojej Pani doktor uważam już za nie możliwy gdyż to już trzeci raz nastąpiło i szala się przelała więc drabina nie będzie mi potrzebna a pistolet najlepiej palnąć sobie w głowę ale nie tak jak prokurator że kula mózgu nie znalazła
Pozdrawiam Miłego Dnia
ks Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: