Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
28-10-2009, 12:49:17

Zosiu bardzo ci dziękuję za rozjaśnienie sytuacji

Ado na pewno będę w kołnierzu cammpa i w czarnej kurtce z kapturem. Będę z mężem (bo ktoś musi mnie tam zawieźć taki wielki mężczyzna :)
Myślę, że łatwo mnie poznasz
Forumowiczka
28-10-2009, 12:54:15

Bez sensu ten mój cytat wyszedł . Z wyróznikeim miała być tylko wypowiedź Pawła

Ada ,ponieważ mieszkam bardzo blisko przychodni na Wolskiej to być może wpadnę tam z pacjetnem nr 1.
Ale to nic pewnego z powodów o których Ci pisałam .
Już nie mogę się doczekać
Początkująca
28-10-2009, 13:36:58

Witam.Mam pytanie- czy ktoś z Was korzystał z sanatorium w ramach prewencji rentowej z ZUS?Czy taki turnus nalezy się też po jedej operacji?Czy lekarz prowadzący nie stawrzał problemów,żeby wypełnic wniosek? A może to on sam ma mnie skierować?Rozmawiałam z panią w wZusie i czeka sie w kolejce klika miesięcy, więc może lepiej złożyć teraz i czekać?A jak wcześnie można sie decydować na taką rehabilitację z punktu widzenia zdrowia?
gość
28-10-2009, 14:25:15

Marttka ja korzystałem z takiej prewencji ZUS ale to oni mnie wzywali i wysyłali a nic nie wiem że trzeba się tam zapisywać .

wczesne godziny popołudniowe a ja zmęczony jak bym 100 ton węgla przewalił no ale cóż na cmentarzach już mam czysto Miłego popołudnia
gość
28-10-2009, 14:32:58

Zosiu - ja po tym zdarzeniu sprzed dwoch lat (problem z czuciem w nogach) miałem 2,5 mieś. zwolnienia.

Pani z ZUS-u dała mi jakąś kartę do wypełnienia przez lekarza prowadzącego - to miało być sanatorium ZUS .

Powiedziała że są lepsze itd. , żebym pojechał bo naprawdę podobno warto.
Ale ja nie miałem wtedy czasu i ta karta gdzieś do dziś leży w domu.

Teraz to trochę żałuję że nie pojechałem, ale to już po fakcie.
Tak zresztą jest najczęściej.

Paweł.
Forumowiczka
28-10-2009, 15:36:12

Dobry wieczór !
Ja tylko na chwilkę, przelotem, bo strasznie mnie Komitet Zarządzający męczy... . Normalka, koniec miesiąca, wkrótce koniec roku, czas bilansów i podsumowań.

Paweł, a dlaczego Ty ciągle nie zarejestrowany na forum jesteś? Hę? Wyglądasz jak cień człowieka...
Forumowiczka
28-10-2009, 16:10:55

Marta ,ja również bylam na prewencji . Byłam kierowana przez ZUS po komisji weryfikującej zwolnienie , drugi raz podczas przedłużania świadczenia rehabilitacyjnego.
Lekarz prowadzący równiez może wnioskować o taką rehabilitację ale nie wiem skąd informacja o kilkumiesiecznym oczekiwaniu.
Jest to najszybsza rehabiliatcja wyjazdowa .W większych miastach może być również ambulatorynja (ZUS ma umowy z takimi bardzo dobrymi obiektami np. Warszawie )
Okres oczekiwania od komisji do wyjazdu zwykle nie przekracza miesiąca i trzeba to brać pod uwagę składajac wniosek.
Marta co do czasu rozpoczęcia aktywnej rehabiliatcji to ten temat rzekę przegdaliśmy juz na forum wielokrotnie-co neurochirurg to zalecenia .Rozsądek i doświadczenie wielu osób mówi żeby nie przyspieszać .
Różnie mozna trafić jeśli chodzi o profesjonalizm rehabilitacji szyjnej .

http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=420
link z informacją .
gość
28-10-2009, 16:16:41

Witam Was Kochani Wróciłem do Krakowa z krótkiego wypoczynkuCzytam coraz nas więcej nie wiem czy to dobrze czy nie ale widzę że ogólnie jest fajnie. Paweł słuchaj Zosi ja też nie brałem L-4. Straciłem pracę znalazłem nową a pani doktor stwierdziła zero pracy i jestem już 1,5 miesiąca na L-4 czekam na rehabilitację, sanatorium(może się w tym życiu doczekam) oraz na agenta z ZUS-u. Paweł jesteś tak jak ja przed ewentualną operacją trzymaj się i nie daj się.

Siostra zakonna na lekcji religii pyta się dzieci:
- Dzieci, co to jest? Rude najczęściej można to zwierzątko spotkać w parku, ma rudą kitę i lubi orzechy.
Jasiu odpowiada:
- Na 99% to wiewiórka ale jak to pytanie zadała pani to musi być Jezus

Pozdrawiam Irek
gość
28-10-2009, 17:34:23

Super. W TVP3 Kronika Krakowska - NFZ jest winien wszystkim placówką na terenie Małopolski zajmujących się leczeniem narodu 100mln zł, odwołane zabiegi, operacje, badania, konsultacje itp. Bez komentarza

Przychodzi kobieta do apteki:
- Macie jakiś naprawdę skuteczny środek na odchudzanie?
- Tak. Plastry.
- A gdzie się je przykleja?
- Na usta.

Stosunkowo udanego wieczoru
Irek
gość
28-10-2009, 19:16:38

Spinko - ja już w styczniu założyłem konto na tym portalu ale czy coś źle zrobiłem - nie wiem. Jak probuję sie zalogować - wyświetla mi komunikat że nie ma takiego loginu.

Ale kiedy chciałem założyć konto na ten sam login i hasło to wyświetla mi się że użytkownik o takim loginie już istnieje.
Gdzie jest błąd - nie wiem.

Paweł

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: