Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
28-10-2009, 19:35:17

Stosunkowo udanego wieczoru

Fajnie, że zajrzałeś ze swoim poczuciem humoru bo ja umieram od gonitwy po lekarzach i urzędach.
Komitet nie próżnuje, wysyła mnie wszędzie .

Jutro mam w planach ZUS...
gość
28-10-2009, 20:29:28

Zosiu jeśli możesz - odbierz pocztę
gość
28-10-2009, 20:30:18

Gamoń - Paweł
Forumowiczka
28-10-2009, 20:32:34

Spine 2009-10-28 20:35:17

Komitet nie próżnuje, wysyła mnie wszędzie .

...

Ano nie próżnuje Komitet bo mnie też postanowił wysłać tylko na nieco dłużej i nieco dalej -Sylwester i cały styczeń w Zakopanem .
W bonusie rehabiliatcja .
Świetni ludzie tam działają

Miałam podbne do Pawla problemy z rejestracją .Spróbuj przez inne konto plus zmiana danych.
gość
29-10-2009, 05:55:21

witajcie witajcie nowy dzionęk się rozpoczął Spinka biega z komitetem ale nie wiem po co no chyba że szykują bal szyjek .
Zosia piękny sylwester zapewniła sobie w Zakopanym no tak ale uświadomiłem sobie że masz zamiar nas na miesiąc opuścić tą Torbę do zakopca będziesz musiała zabrać z komputerem a kto będzie nas pilnował nie zgadzam sie i protestuje .
Początkujący
29-10-2009, 07:39:10

Ale pozbieralem od Was reprymend
Mam pytanie do bardziej doswiadczonych dyskopatów Czy powinienem jakiekolwiek cwiczenia wykonywac juz teraz czy po tym jak zdejme kolnierz? (mam implant na c5-c6).
pozdrawiam
Bartuzi
Początkujący
29-10-2009, 07:57:55

i jeszcze techniczne pytanie, co ze spacerami? Chodzic? Jesli tak to na jak dlugie? HELP bo lekarz nie byl wylewny....
Forumowiczka
29-10-2009, 08:51:19

Dla tych co nie mają podsyłam trochę słoneczka z Warszawy
Januszku, sądzę że nektórzy odetchną ode mnie z ulgą

Paweł , jak nastrój ???
Trzymaj się i bądź rozważny. Będzie dobrze tylko pozwól sobie pomóc -sam nie przegwiżdż sprawy

Bartuzi a co Ty mialeś też operację na nogi

Jaki jest powód dla którego miałbyś nie chodzic na spacery ???
Ty leniuchu możesz iść nawet po swieże bułeczki (na razie tylko tyle ) na śniadanie .Nie jest ślisko (na początku to jest największym zagorżeniem) staraj się wybierać trasę po równym żeby nie zahaczać nogą i unikać szarpnięć ,na przejściu przez jezdnię trzeba opanować trudną sztukę patrzenia na boki całym tułowiem .
Lakarz jakkolwiek byłby mało wylewny to ciągnij za język ile wlezie bo teraz na Szaserów są inne trendy -każdy prowadzi po swojemu . Nasz doktor zaleca izometryczne dopiero na etapie odzwyczjaania się od kołnierza czyli po ok. 4-6-8 tyg ile tam komu zalecił noszenia indywidulanie po kontroli.
Do pierwszej kontroli nie czyń żadnych samodzielnych kroków w tym kierunku .
Początkujący
29-10-2009, 09:22:01

Witam.Mam pytanie kochałem się z moją dziewczyną i dostałem w niej wytrysku a ona nie dostała orgazmu.czy zajdzie w ciąże gdy dostanie orgazm następnego dnia?
Początkujący
29-10-2009, 09:36:53

witam kolegów i koleżanki,
dwa tygodnie temu miałem wypadek komunikacyjny. Na pogotowiu zostałem prześwietlony (opis RTG: bez złamania, lordoza szyjna zniesiona - objaw strunowy, dyskopatia C6/C7); lekarz chirurg opisał: stłuczenie głowy, bóle pourazowe głowy, skręcenie części szyjnej kręgosłupa z uszkodzeniem aparatu wiązadłowego szyi, kołnierz szyjny na 3 tyg; Neurolog skierował mnie na badanie EMG, a w diagnozie napisał coś w stylu: Rediculopat... cervi... st past disto... col.vert po... cervicelis s.cavelis carpalis deo (przepraszam wszystkich znawców, ale nie potrafię tego inaczej przeczytać); badanie EMG: w badaniu miograficznym wykazano cechy ostrego odnerwienia (liczne fibrylacje w spoczynku) w mięśniu dwugłowym ramienia i m.prostowniku wspolnym palcow po stronie prawej.W zapisie neurograficznym nie wykazano cech neuropatii obwodowych nerwu posrodkowego i n.lokciowego prawego. Zarejestrowano znaczne wydłuzenie latencji fal F podczas stymulacji n.posrodkowego i lokciowego.Diagnoza: zapis emg przemawia za uszkodzeniem korzeni rdzeniowych prawdopodobnie na poziomie c5-c6-c7.

Nadmienię, że nigdy wcześniej nie miałem żadnych urazów, a od wypadku boli mnie głowa i kręgosłup szyjny, miewam zawroty głowy, czasami czuję drętwienie lub mrowienie w palcach prawej ręki (kciuk i dwa następne).

Proszę szanownych kolegów i koleżanki o kilka słów porady, co powinienem zrobić, na co zwrócić szczególną uwagę i chyba najważniejsze, kiedy zacząć rehabilitację i ewentualnie gdzie - jestem z Wrocławia. I gdyby ktoś miał chwilę czasu, to prosiłbym o przełożenie diagnozy medycznej "z Polskiego na nasze" tak, żebym mógł coś zrozumieć.

dzisiaj byłem znowu u neurologa i ten skierował mnie na badanie głowy EEG.

dziękuję i pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: